Eerste renders tonen Samsung Galaxy S7 en S7 edge

· 2 reacties


Nadat eerder al specificaties en details van de Galaxy S7 naar buiten waren gekomen is het nu de beurt aan de officiële renders van het nieuwe Samsung-vlaggenschip. En de bron van de afbeeldingen is ook niet de minste.

Niemand minder dan Evan Blass postte de afbeeldingen van de Galaxy S7 op de website van VentureBeat. Duidelijk is in ieder geval dat de Samsung Galaxy S7 niet veel verschilt (qua uiterlijk tenminste) met de Galaxy S6. De afbeeldingen tonen een 5,1 inch grote Galaxy S7 en een 5,5 inch grote Galaxy S7 edge. Die laatste krijgt een aan de randen gebogen scherm, die eerste is overal plat. Interessant is ook dat er 21 februari te lezen valt, een datum die nog bevestigd moet worden door Samsung.

Samsung Galaxy S7 en S7 edge
De Galaxy S7 en S7 edge

De renders mogen dan wel lijken op de huidige Samsung Galaxy S6 en S6 edge, toch zijn er subtiele verschillen. Zo lijkt de homeknop groter, mogelijk om de werking van de vingerafdrukscanner te bevorderen. Ook lijkt de selfiecamera groter. Nu maakt Samsung in beide modellen nog gebruik van een 5 megapixel exemplaar. Het gerucht gaat echter dat ook de S7 en S7 edge van eenzelfde 5 megapixel exemplaar gebruik maken. Misschien krijgt het nieuwe model een nieuwere lens of optische beeldstabilisatie. Verder is duidelijk geworden dat de Galaxy S7 een geheugenkaartslot tot 200 GB krijgt en een waterdichte IP67-behuizing. Dergelijke geruchten gingen al langer.

Altijd aan scherm

Blass meldt meer specificaties die we nog niet eerder gehoord hadden. Zo krijgt de Samsung Galaxy S7 een scherm die gedeeltelijk altijd aan is, vergelijkbaar met het Glance-scherm van vroegere Nokia's. Daardoor kunnen notificaties altijd in beeld staan maar ook de tijd en mogelijk een korte weersverwachting. Deze Always-on-Display functie zou echter niet zwaar ten koste gaan van de batterij. Mocht de batterij toch leeg zijn dan kan deze volgens Blass draadloos binnen 2 uur volledig worden opgeladen. Dat doet vermoeden dat de S7 beschikt over snel draadloos laden, iets wat Samsung 'Fast Wireless Charging' noemt en gelijktijdig met de S6 edge+ introduceerde. De oplaadtijd voor de grotere S7 edge bedraagt 2,2 uur.

Lagere resolutie camera

Opmerkelijk is dat Samsung inderdaad de cameraresolutie lijkt te verlagen. Afgelopen jaren probeerden fabrikanten elkaar de troef af te steken met meer megapixels. In tegenstelling tot de 16 megapixel op de S6 krijgt de S7 een 12 megapixel sensor. Samsung denkt toch een beter beeld te krijgen door het toepassen van een verbeterde lens die lichtgevoeliger is. Kent de lens van de S6 nog een aperture van f/1.9, die op de S7 gaat tot f/1.7. Lager betekent in dit geval dat hij meer licht doorlaat. Dat moet vooral 's avonds en in het donker tot betere opnames leiden. Verder is het Samsung gelukt om de cameramodule niet meer buiten de behuizing te laten uitsteken. Dit moet een gladde achterkant opleveren. Met aldoor dunner wordende telefoons is het een fenomeen waar we de laatste tijd gewend aan zijn geraakt. Bij de Galaxy S7 moeten we dus rekening houden met een vlakke achterkant.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S7
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Green Mobile
Black Refurbished
€ 199,00 € 199,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S7


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S7 edge
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Amazon
Silver
€ 695,89 € 695,89   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S7 edge


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel