Samsung Galaxy S7 wordt mogelijk weer waterdicht


Samsung bracht in 2015 de Galaxy S5 uit met een destijds nieuwe functie; een waterdichte behuizing. De eigenschap verdween al met de introductie van de S6 maar komt mogelijk terug. Ook terug van weggeweest is de geheugenkaartslot.

Het zijn stuk voor stuk eigenschappen die de Galaxy S7 mogelijk zal meekrijgen. Definitief is het allerminst maar enkele insiders denken het zeker te weten. Samsung gooide vorig jaar het ontwerp van de Galaxy S6 radicaal om en dat kwam ze op kritiek te staan. Mensen misten niet zozeer het waterdichte ontwerp maar wel de mogelijkheid om zelf geheugen bij te prikken en ook de kleinere batterij werd niet echt op prijs gesteld.

Stof- en waterdicht
Dit is straks weer mogelijk

Samsung komt nu deels aan de kritiek tegemoet en rust de S7 mogelijk uit met een microSD-geheugenkaartslot. Ook wordt het ontwerp weer waterdicht. Daarmee komt mogelijk een einde aan de Active-serie die deze waterdichte eigenschap nog wel had. Overigens gaan ook geruchten dat de volgende generatie iPhone waterdicht zal zijn. Of Samsung hier alvast op wil inspringen is onbekend. Samsung zou verder de batterijcapaciteit flink willen verhogen. Deze gaat omhoog van 2.550 naar 3.000 mAh, zo luidt althans het gerucht. Voor de 5,7 inch grote S7 edge wordt gesproken over een 3.600 mAh exemplaar.

Ontwerp en specs

Qua ontwerp werd tot nu toe aangenomen dat er weinig verschillen zijn met de huidige Galaxy S6. Een nieuw bericht meldt echter dat we eerder moeten denken aan een kleinere Note 5. Dat toestel is net iets rechthoekiger dan het S-vlaggenschip. Voor de hoofdcamera kiest Samsung mogelijk voor een 12,2 megapixel exemplaar. Indien correct is het de eerste keer dat het aantal megapixels omlaag gaat. Voor Samsung-begrippen is dat uniek. De lichtgevoeligheid gaat er wel flink op vooruit. Samsung zou een lens willen gebruiken met maximale opening van f/1.7. De S6 kent een diafragma van f/1.9 waardoor hij zelfs in het donker of schemer prima opnames kan maken. Ook bij de Samsung Galaxy S7 zal de cameramodule iets uitsteken.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S7
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Green Mobile
Pink Refurbished
€ 209,00 € 209,00   Bekijk
Partly
32 GB Silver Refurbished
€ 239,00 € 239,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S7


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel