Huawei P9 mogelijk eerste met 6 GB werkgeheugen


Over enkele dagen begint de consumentenelektronica-beurs CES. Huawei lijkt de Huawei P9 mee te willen nemen en dat wordt mogelijk het eerste Android-toestel met maar liefst 6 GB aan werkgeheugen. Huawei zelf kliert alvast met enkele teasers.

Geruchten dat de Huawei P9 komende CES uitkomt klinken al langer. Dat dit toestel over 6 GB aan RAM-werkgeheugen beschikt is echter nieuw. Het bericht is afkomstig van een Chinese analist. Hij voorspelde eerder correct dat de Nexus 6P van Huawei over een Snapdragon 820-processor beschikt. Diezelfde analist verwacht dat Huawei de P9 met een dubbele hoofdcamera uitrust. Soortgelijke geruchten gaan al langer.

Huawei CES 2016

De foto's die deze dubbele camera schiet worden via een speciaal algoritme gecombineerd. Huawei zou hier volgens dezelfde analist aan enkele jaren aan werken. Eerder al lekte uit dat de Huawei P9 over een 5,2 inch Full HD-scherm beschikt. Die resolutie klinkt laag maar er komt mogelijk een luxere 'DELUX' uitvoering met een Quad HD-scherm. Huawei past vermoedelijk een eigen Kirin 950-processor toe.

Teasers

Intussen stuurt Huawei enkele teasers de wereld in. We zien een dun apparaat met wat lijkt op een speaker aan de zijkant. Mogelijk gaat het om een tablet. Ook is een verwijzing naar een ronde smartwatch te zien. Het lijkt voor de hand te liggen dat het hier om de kleinere Huawei Watch gaat gericht op de vrouwelijke pols. Berichten over dit Android Wear-horloge gingen al langer. Huawei's persevent begint dinsdag 5 januari om 10:00 lokale tijd, het is dan 19:00 bij ons.

Huawei CES teaser tabletHuawei CES teaser smartwatch

Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel