“Huawei P9 komt in maart 2016, heeft 2 camera’s


Huawei zou de P9 in maart van 2016 willen uitbrengen en in ieder geval één specificatie lijkt nu te zijn bevestigd. Op de achterkant is ruimte gemaakt voor twee camera's, een opstelling die niet onbekend is voor Huawei.

Geruchten over een Duo Camera gaan al sinds oktober toen een stickerset voor de opvolger van de P8 opdook. Nu vormt dat op zich niet al teveel bewijs maar deze specificatie lijkt nu te zijn bevestigd doordat de speclijst van de P9 is verschenen. Hierop lezen we onder andere naast een 5,2 inch AMOLED-scherm ook een tweetal camera's aan de achterkant. Interessant is dat er mogelijk twee uitvoeringen komen waarvan tenminste één met een Quad HD-resolutie scherm uitkomt. Deze krijgt mogelijk de 'DELUX' toevoeging.

Huawei P9 sticker set
Eerder opgedoken stickers voor de Huawei P9

Het nieuwe vlaggenschip wordt mogelijk aangedreven door een Kirin 950, dezelfde processor die in de nog uit te komen Mate 8 zit. De chip krijgt de beschikking over 4 GB aan werkgeheugen en Huawei kiest voor Android 6.0 Marshmallow als besturingssysteem, zo schrijft Xiaomitoday. Het opslaggeheugen begint bij 64 GB en kan mogelijk worden uitgebreid met microSD-geheugenkaartjes. Naast een Duo Camera-opstelling op de achterkant zijn er ook twee flitsers en de autofocus wordt begeleid door laser. Huawei past dezelfde autofocus toe op de Nexus 6P. Huawei is trouwens geen onbekende met een Duo Camera-telefoon. Ook de Honor 6+ die het maakt beschikt over eenzelfde soort opstelling.

Foto: Mobipicker


Prijsvergelijker Huawei P8

Toon alle aanbiedingen van de Huawei P8


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel