Samsung Galaxy Note 5

Geef je mening en win €50
Niet meer nieuw verkrijgbaar
Samsung Galaxy Note 5 (N920)
Samsung Galaxy note5 achterkant zwart sapphire
Samsung Galaxy note5 achterkant goud platinum
Samsung Galaxy note5 achterkant zilver titanium
Samsung Galaxy note5 achterkant with spen zwart sapphire
Samsung Galaxy note5 voorkant with spen zwart sapphire
Samsung Galaxy note5 linkerzijkant zwart sapphire
Samsung Galaxy note5 linkerzijkant zwart sapphire
Samsung Galaxy note5 linkerzijkant with spen zwart sapphire
Samsung Galaxy note5 rechterzijkant zwart sapphire
Samsung Galaxy note5 rechterzijkant zwart sapphire
Samsung Galaxy note5 rechterzijkant with spen zwart sapphire

Reviews over de Samsung Galaxy Note 5

Schrijf de eerste review
5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews
€ 50 verdienen?

Iedere maand weer verloten we een waardebon van € 50 onder alle inzenders van een ervaring. Het enige wat je hoeft te doen is laten weten wat je van dit product vindt. Klik op de knop hierboven om te beginnen.


Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


De Samsung Galaxy Note 5 in het nieuws

ts Note5 Spen

“Samsung Galaxy Note 6 met Android N komt al in juli”

Geruchten ·

Samsung lijkt de introductie van de Galaxy Note steeds een beetje te vervroegen. Kwamen de Note 3 en 4 nog in september, de Note 5 werd al in augustus aangekondigd en de Note 6 staat voorlopig voor juli in de planning.

Momenteel is het nog bijzonder vroeg om concrete uitspraken te doen over de Galaxy Note 6 zoals verwachte specificaties en zelfs nog maar een introductiedatum. Het is wel vrij veilig om te stellen dat de phablet onder Android N draait. Dit nog naamloze besturingssysteem van Google is al min of meer aangekondigd maar details ontbreken grotendeels. Reden voor een mogelijk vervroegde lancering is de min of meer mislukte uitrol van de Note 5.

Samsung Galaxy Note 5 hands-on
Opvolger Galaxy Note 5 komt mogelijk eerder

Die kwam in tegenstelling tot z'n voorganger niet overal ter wereld uit. Ook Nederlandse gebruikers visten achter het net en waren aangesproken op dure import. Bovendien viel de lancering samen met de komst van de Galaxy S6 edge+. Door die gelijktijdige lancering liep de Note-verkoop terug en in de ogen van Samsung zelfs tegen. Reden om het dit jaar dus anders te doen. Als de geruchten over een juli lancering kloppen dan presenteert Samsung voor het eerst sinds tijden haar nieuwe Note-model niet tijdens de IFA-beurs in Berlijn. Zoals gezegd hebben we nog geen mogelijke specificatielijst voor je, naast de aanwezigheid van Android N dan. Details daarover worden de komende maanden verwacht.

 • Tags:
 • androidn
 • galaxynote6
 • note6
 • samsung

ts S Pen Patentlymobile

S-Pen op Samsung Galaxy Note 6 dient misschien ook als kickstand

Geruchten ·

Samsung heeft in een patent laten zien dat de S-Pen van toekomstige Note-telefoons ook kunnen dienen als kickstand. Hiervoor zou de pen deels gevouwen kunnen worden. Of dit ook daadwerkelijk realiteit wordt moet nog maar blijken.

Als je dacht dat pennetjes sinds Windows Mobile verleden tijd zijn dan heb je het mis. Mensen gebruiken ze nog altijd als alternatief voor hun vinger. Een deel doet dit omdat vanwege het gemak, anderen krijgen juist last als ze telkens hun vinger moeten buigen. Samsung voegt al sinds jaar en dag haar zogenoemde S-Pen bij haar Galaxy Note-lijn. Nu kwam de Note 5 hier destijds niet officieel uit, al was hij wel via import verkrijgbaar. Of ook wij dus wat aan dit patent gaan hebben is afwachten.

Samsung patent s-pen

Het patent beschrijft een S-Pen met halverwege een scharnier zodat je hem kunt vouwen. Een deel verdwijnt dan in de Note terwijl het andere deel hem tegen een oppervlakte omhoog houdt. Nu patenteert Samsung vaker zaken die we nooit weer terugzien dus het is afwachten of dit realiteit wordt. De kans is trouwens wel aanwezig dat de Galaxy Note 6 dit jaar wel naar Europa en dus Nederland komt. Dat schrijft Techradar tenminste. De grote roep van Note-fans van het oude continent schijnt Samsung tot inkeer te hebben gebracht. Het is wel mogelijk dat de komst van de Note 6 ten koste gaat van een Europese release van de Galaxy S7 Edge+ maar dat zal komend najaar blijken.

 • Tags:
 • galaxynote
 • kickstand
 • note
 • patent
 • samsung
 • spen
 • standaard

ts Samsung Galaxy Note 5 Viewfinder

Wederom geruchten over Europese release Samsung Galaxy Note 5

Geruchten ·

Toen Samsung de Galaxy Note 5 officieel aankondigde verraste het vriend en vijand door hem niet in Europa uit te brengen. Via onofficiële wegen kwam hij hier alsnog, maar met een flinke premie. Mogelijk komt daar begin 2016 verandering in.

Wederom geruchten over Europese release Samsung Galaxy Note 5

Want Samsung komt mogelijk in januari 2016 alsnog met de Galaxy Note 5 voor ons Europeanen, zo meldt een Engelse site. Soortgelijke geruchten gingen al langer en inmiddels is de Note 5 al in de Oekraïne te koop. Vanaf januari moet het toestel in ieder geval in het Verenigd Koninkrijk in de winkel liggen waarna andere landen snel zullen volgen. Of Samsung dit ook daadwerkelijk van plan is is natuurlijk nog even afwachten. We hebben in het verleden al boze e-mails gehad van mensen die vonden dat de media hierover valse verwachtingen schept. We kunnen dus niet voorzichtig genoeg zijn.

 • Tags:
 • galaxynote5
 • note5
 • samsung

ts Note 5 Europe

Nieuwe bron claimt Europese release Samsung Galaxy Note 5

Geruchten ·

Er zijn nieuwe berichten over een mogelijk lancering van de Galaxy Note 5 in Europa. Eind deze maand zou het toestel al in Oekraïne te koop zijn, andere berichten spreken over begin januari 2016.

Samsung baarde opzien door de nieuw aangekondigde Note 5 alleen in de VS en Azië uit te brengen. Het oude continent werd overgeslagen, en dat terwijl voorgaande Note-modellen hier wel altijd uitkwamen. Mogelijk komt Samsung daar nu op terug want, mogelijk als gevolg van teruglopende Europese smartphoneverkopen.

Samsung Galaxy Note 5 nieuwe kleuren

Wat de reden ook is, vanaf eind oktober ligt de Galaxy Note 5 mogelijk al in de Oekraïne in de winkels. Ook Roemeense bronnen spreken over een release al verwachten die hem niet eerder dan januari 2016. Of het toestel in Oost-Europa blijft valt te bezien. We raden iedereen aan om de berichtgeving hierover af te wachten. De teleurstelling was namelijk groot toen bleek dat de Samsung Galaxy Note 5 hier niet verkocht ging worden.

Nieuwe kleuren

Mocht Samsung inderdaad besluiten om Europa aan te doen dan is het goed om te weten dat er dan keuze zal zijn uit twee nieuwe kleuren. Het bedrijf kondigde een roze (Pink Gold) en een titaniumgrijze (Silver Titanium) variant aan. Deze kleuren volgen op de bestaande Black Sapphire, Pearl White en Platinum Gold.

 • Tags:
 • europa
 • galaxynote5
 • note5
 • samsung

ts Samsung Galaxy Note 5 Hands On

Signalen dat Samsung Galaxy Note 5 later alsnog naar Europa komt

Geruchten ·

Er zijn enkele aanwijzigingen dat de Galaxy Note 5 van Samsung toch naar Europa en dus Nederland komt. Op de korte termijn zal dat niet gebeuren maar mogelijk volgt een officiële introductie alsnog later.

Signalen dat Samsung Galaxy Note 5 later alsnog naar Europa komt

Ergens verraste Samsung de wereld door de Galaxy Note 5 niet in Europa uit te brengen. De Note-serie luidde een nieuw tijdperk in van ultra grote smartphones; de phablet. En de relatief rijke Europeanen smulden er keer op keer van. Voor ons heeft Samsung de Galaxy S6 edge+ uitgebracht dus zonder S Pen. Maar er lijkt wel bewijs te zijn dat een Europese release ophanden is. Maar dan wel met 3 in plaats van 4 GB werkgeheugen.

Samsung Galaxy Note 5 in Nederland

Zo werden verwijzingen naar de SM-N920F in diverse databases gevonden, aldus een bron. Dit hoeft nog niets te betekenen en we willen mensen vooral niet onnodig enthousiast maken. Overigens kwam er na het aankondigen van de Note 5 en de mededeling dat alleen Azië en de VS het toestel kregen kwam er direct al kritiek. Sommige Engelsen zijn een petitie gestart om Samsung ertoe te bewegen het toestel hier alsnog uit te brengen. Inmiddels is het toestel hier wel verkrijgbaar via de grijze import. Daar staat wel een stevige prijs tegenover.

 • Tags:
 • galaxynote5
 • nederland
 • note5
 • samsung

ts Rtfm

Samsung’s reactie op verkeerd terugstoppen S Pen in Galaxy Note 5: RTFM!

Telefoonnieuws ·

Samsung heeft een even simpele reactie op het probleem waarbij de S Pen verkeerd om teruggestopt kan worden in de Galaxy Note 5 en het toestel beschadigd kan raken. Read The Fucking Manual!

De term 'RTFM' ken je misschien van diverse forums waarbij iemand een tegen een probleem aanloopt. De kreet wordt ook vaak gebruikt op een willekeurige helpdesk als ze weer een 'domme gebruiker' te woord moeten staan. Al wordt dan meestal niet de volledige kreet gebruikt maar een meer beleefde; lees vooral eerst de handleiding! Klinkt vriendelijker dan 'Read The Fucking Manual'.

S Pen manual
Lees de handleiding!

Het is ook Samsung's antwoord op het S Pen-debacle wat onlangs aan het licht kwam. Iemand stopte per ongeluk z'n pennetje verkeerd om terug in z'n Note 5 om er vervolgens achter te komen dat hij muurvast zat. Bij het verwijderen beschadigde de sensor die bijhoudt of het pennetje in het toestel zit. Samsung vraagt gebruikers om de instructies in de handleiding ter harte nemen. Net zo simpel en net zo eenvoudig. Echter zijn gebruikers vaak dom, soms onbewust, en zullen enkele Galaxy Note 5-gebruikers te zijner tijd de pen verkeerd in het toestel stoppen. Dummy-proof is de Samsung Galaxy Note 5 dus niet.

Bron: BBC

 • Tags:
 • galaxynote5
 • note5
 • rtfm
 • samsung
 • spen

ts S Pen Galaxy Note 5

Verkeerd terugstoppen S Pen in Samsung Galaxy Note 5 kan toestel beschadigen

Telefoonnieuws ·

Hij is hier niet officieel uitgekomen maar inmiddels wel als import verkrijgbaar. En wie een exemplaar heeft kan maar beter goed opletten hoe hij z'n S Pen terugstopt. Dat kan namelijk wel eens verkeerd aflopen voor het toestel.

Voorheen was het vrijwel onmogelijk om de S Pen verkeerd terug te stoppen maar dat lijkt voor de Galaxy Note 5 niet op te gaan. Samsung heeft een nieuwe springveer-methode bedacht om het pennetje uit het toestel te halen. Ze zijn alleen vergeten die dummy-proof-beveiliging te implementeren. En juist die springveer kan de sensor die herkent of het pennetje in het toestel zit beschadigen. Ook bestaat de mogelijkheid dat de pen geheel vast komt te zitten.

De heren van AndroidPolice hoorden over deze vermoedelijke ontwerpfout en braken het toestel. Het viel ze op dat het verkeerd terugstoppen van de pen even veel kracht vereist als de juiste manier. Wie de pen dus op de tast terugstopt kan zich snel vergissen. Samsung heeft nog niet gereageerd. Zolang er dus geen oplossing is is het raadzaam goed te kijken hoe je de S Pen terugstopt.

 • Tags:
 • galaxynote5
 • note5
 • samsung
 • spen

ts Note 5 Nederland

Samsung Galaxy Note 5 als import toch naar Nederland

Telefoonnieuws ·

Samsung zelf is niet van plan de Galaxy Note 5 hier uit te brengen maar over enkele dagen is het toestel is wel gewoon verkrijgbaar, zo leerde NieuweMobiel.NL. Het gaat dus import en je zult er overigens flink voor in de buidel moeten tasten.

Los gaat een exemplaar namelijk 966 euro kosten, daar komen ook nog 6,95 euro verzendkosten bovenop. Het gaat om de zwarte uitvoering van de Note 5. 2call zegt het toestel tussen de twee en vijf dagen te kunnen leveren. Samsung wil in markten zoals Nederland juist de aandacht vestigen op de tevens aangekondigde S6 edge+ alleen die beschikt weer niet over S Pen waar veel Note-liefhebbers naar verlangen.

Note 5 in Nederland
Nu 'gewoon' in Nederland te koop

De Samsung Galaxy Note 5 werd tijdens een event in de VS officieel aangekondigd. Groot was de verrassing dat het model voor het eerst sinds het uitkomen van de Note-serie niet in Nederland uitkomt. Overigens komt het model in geen enkel Europees land op de markt. Samsung zegt dat voorgaande Note-gebruikers de S Pen te weinig gebruiken en dus beter gebaad zijn bij de Galaxy S6 edge+. Veel gebruikers zijn het daar niet mee eens, sommigen zijn zelfs een petitie gestart om Samsung ertoe te bewegen het Note-model hier alsnog uit te brengen. Dankzij de importhandel is dat niet meer nodig.

 • Tags:
 • galaxynote5
 • note5
 • samsung
 • verkrijgbaar

ts Note 5 Nowhereelse

Samsung Galaxy Note 5 laat zich voor aankondiging uitgebreid fotograferen

Geruchten ·

Hij is nog niet officieel, daarvoor moeten we nog een paar uurtjes wachten. En toch poseert de Samsung Galaxy Note 5 uitgebreid voor de camera. Mogelijk gaat het om een dummy maar dat verhindert niet dat we hem helemaal te zien krijgen.

Dat we denken dat het om een dummy gaat komt eigenlijk omdat het scherm niet aan staat. Nu bestaat er altijd nog de mogelijkheid dat de persoon die de foto's gemaakt heeft de moeite niet genomen heeft hem aan te zetten. Hoe het ook zij, we krijgen wel een goed idee van wat we eind van de middag mogen verwachten. Dan kondigt Samsung namelijk de Note 5 officieel aan.

Samsung Galaxy Note 5Samsung Galaxy Note 5Samsung Galaxy Note 5Samsung Galaxy Note 5

Uit deze foto's blijkt in ieder geval dat er een witte en goudkleurige uitvoering komt. Beiden hebben een metalen behuizing met rechts onderin de S-Pen. Als de overige geruchten kloppen dan krijgt de Galaxy Note 5 een eigen Exynos-processor, 4 GB aan werkgeheugen, een 16 megapixel camera met 5 megapixel selfiecam en een batterij van 3.000 mAh groot. Die batterij zou daarmee wel kleiner zijn als in de Note 4. Toch hoeft dat niet te betekenen dat het toestel een lagere accuduur kent. Diverse batterijbesparende functies zouden daarvoor kunnen zorgen.

Via: NoWhereElse

 • Tags:
 • galaxynote5
 • note5
 • samsung

ts Samsung Note5 Memory Slot Eprice

Foto’s tonen variant Samsung Galaxy Note 5 met geheugenkaartslot

Geruchten ·

Er gingen al langer geruchten van maar nu zijn ook foto's opgedoken van een variant van de Note 5 waarin je zelf geheugenkaartjes kwijt kunt. Bovendien ondersteunt het model dual SIM. Of deze uitvoering ook naar Nederland toekomt is onduidelijk.

Vandaag kondigt Samsung de Galaxy Note 5 en S6 edge Plus aan. Van die eerste hebben we dankzij ePrice nu afbeeldingen van een bijzondere variant. Werd tot nu toe gedacht dat het model geen geheugenkaartslot zou krijgen, deze foto bewijst het tegendeel. Het gaat naar alle waarschijnlijkheid om een speciale uitvoering die niet overal verkocht gaat worden. Echter dankzij de import-handel is het wel goed mogelijk dat hij hier naar toe gehaald wordt.

Samsung Galaxy Note 5 Dual SIM

Het gaat om de Dual SIM-uitvoering. Het slot waarin de tweede simkaart gestopt wordt kan ook gebruikt worden voor een geheugenkaart. Het is dus kiezen of delen. Een dergelijke oplossing zien we meerdere fabrikanten nemen. Het scheelt weer een extra slot, onderdelen en dus kosten. De Dual SIM-uitvoeringen van Samsung's vlaggenschepen worden hier vrijwel nooit officieel uitgebracht maar ze zijn hier wel verkrijgbaar, zij met mondjesmaat. Het ontbreken van een geheugenkaartslot werd gezien als grootste gemis toen Samsung haar Galaxy S6 aankondigde.

 • Tags:
 • dualsim
 • galaxynote5
 • note5
 • samsung

ts Samsung Teaser

Samsung plaatst teaser voor Note 5, S6 edge Plus en onbekende tablet

Geruchten ·

Over een kleine week wordt de introductie van de Samsung Galaxy Note 5 en S6 edge Plus verwacht. Maar mogelijk heeft Samsung dan ook een tablet in petto. Een vrijgegeven teaser lijkt daar althans op te wijzen.

Deze tablet deelt dezelfde designstijl als de te introduceren Note 5 en S6 edge Plus. We houden dus rekening met een metalen frame met diverse rondingen. Hiermee komt het aantal producten dat tijdens dit Unpacked-evenement geïntroduceerd wordt op 3. Een smartwatch zoals de ronde Gear A wordt dus niet verwacht.

Samsung Unpacked teaser

Onduidelijk is welke tablet hier getoond wordt. Er zijn niet echt nieuwe Samsung tablets gelekt behalve recentelijk een 18,4 inch grote variant. Het lijkt vanwege het uitzonderlijk grote formaat niet voor de hand te liggen dat deze hiermee bedoeld wordt. Een andere mogelijkheid is dat Samsung extra aandacht probeert te vestigen op de reeds aangekondigde Galaxy Tab S2, al lijkt het profiel niet geheel over te komen met de getoonde teaser.

Nieuw design

Van zowel de Note 5 als gebogen S6 edge Plus zijn al diverse afbeeldingen uitgelekt. De opvolger van de Note 4 krijgt hetzelfde ontwerp mee als de S6 en S6 edge. Dat betekent een metalen unibody met ingebouwde batterij en ontbrekende geheugenkaartslot. Dat zal veel mensen tegen de borst stuiten maar feit is dat Samsung momenteel relatief veel succes boekt met de Galaxy S6 maar met name de S6 edge.

 • Tags:
 • galaxynote5
 • galaxys6edgeplus
 • note5
 • s6edgeplus
 • samsung
 • tablet
 • unpacked

ts Samsung Note 5 Droidlife

Fotogalerij van onaangekondigde Samsung Galaxy Note 5 verschenen

Geruchten ·

Met nog iets meer dan een week op de kalender voordat Samsung de Galaxy Note 5 aankondigt is er een serie foto's opgedoken met daarin diezelfde Note 5 in de hoofdrol. Het toestel lijkt tegelijk herkenbaar en aantrekkelijk.

Samsung heeft ook de Note 5 voorzien van een metalen frame zo blijkt uit deze foto's. De zijkanten zijn alleen iets kleiner dan bij bijvoorbeeld de Galaxy S6. Hiermee heeft de Note 5 juist wat meer weg van de S6 edge al moet hij het gebogen beeldscherm missen. In plaats daarvan lijkt de achterkant ditmaal gebogen.

Samsung Galaxy Note 5

Verder zien we de onmiskenbare S-Pen die je vermoedelijk uit het toestel kunt drukken en we zien een microUSB-aansluiting. Samsung kiest dus voorlopig niet voor het nieuwere USB Type-C. Overige specificaties waren al bekend geworden en luiden een 5,66 inch Quad HD-scherm, 4 GB aan RAM-geheugen en 2,1 GHz octacore-processor. Er komen geheugenuitvoeringen van 32, 64 en 128 GB groot. Een geheugenkaartslot ontbreekt.

Samsung Galaxy Note 5 top boven- en onderkant

Een ander gemis is de verwisselbare batterij. Samsung liet deze aloude functies vallen om tot een beter ontwerp te komen die eindelijk eens niet van plastic is. Het leverde ze veel lof op maar ook veel kritiek. Samsung kondigt de Note 5 tijdens een speciaal Unpacked-event aan op 13 augustus.

Bron: Droid-life.com

 • Tags:
 • galaxynote5
 • note5
 • samsung
 • unpacked

Beknopte specificaties van de Samsung Galaxy Note 5

Afmetingen 153,2 x 76,1 x 7,6 mm
Gewicht 171 gram
Artikelcode SM-N920
Codenaam Samsung Noble
EAN codes 8806088177861, 8801643004408, 8801643001322, 8801643000929, 8715342010373
Bediening
Vingerafdruk-herkenning
Platform
Android 5.1
Beeldscherm
Kleurenbeeldscherm 5.7 inch, Quad HD Super AMOLED
Hardware
Camera 16 MP
Processor 2.1 GHz, Samsung Exynos 7422, octa core
Selfiecamera 5 MP
Gegevensnetwerk
4G (LTE)
Geheugen
Intern geheugen 32 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))
Geheugenkaart-slot
Voeding
Batterij 3000 mAh
Sensoren
Hartslagmonitor

Alle Samsung Galaxy Note 5 specificaties


Video’s over de Samsung Galaxy Note 5

Ariana Grande maakt in haar nieuwe videoclip even reclame voor de Samsung Galaxy Note 5

Je kon er op wachten; een valtest van de Samsung Galaxy Note 5 #spoileralert #brekendglas

Kiezen tussen de Samsung Galaxy Note 5 en S6 edge+ ziet er ongeveer zo uit

De Samsung Galaxy Note 5 edge zou er straks wel eens zo uit komen te zien


Alternatieven van de Samsung Galaxy Note 5

Scroll de tabel hieronder om meer te zien
Productafbeeldingen zijn op schaal
Samsung Galaxy Note 5 (N920)
Apple iPhone 8 Plus (A1905)
Huawei P30 (L29)
Apple iPhone 7 Plus (A1785)
Fairphone 3
 Huidig product    
Vingerafdruk-herkenning
Android5.1
9.0 (Pie)
9.0 (Pie)
Kleurenbeeldscherm5.7 inch, Quad HD Super AMOLED5.5 inch, IPS6.1 inch, OLED, inkeping (notch)5.5 inch, IPS5.65 inch, IPS
Camera16 MP12 MP, dubbele camera-sensor16 MP, 40 MP, 8 MP12 MP, dubbele camera-sensor12 MP
Processor2.1 GHz, Samsung Exynos 7422, octa coreApple A11 Bionic1.8 GHz, 1.92 GHz, 2.6 GHz, HiSilicon Kirin 980, octa coreApple A10 Fusion, quad core1.8 GHz, Qualcomm Snapdragon 632, octa core
Selfiecamera5 MP7 MP32 MP5 MP8 MP
4G (LTE)
Intern geheugen32 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 256 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 3 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 6 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 256 GB (Opslaggeheugen), 32 GB (Opslaggeheugen), 3 GB (Werkgeheugen (RAM))64 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))
Geheugenkaart-slot
Batterij3000 mAh2691 mAh3650 mAh2900 mAh3000 mAh, verwisselbaar
Hartslagmonitor

Volledige vergelijking Samsung Galaxy Note 5 en deze alternatieven of vergelijk met andere modellen


Vragen en antwoorden over de Samsung Note 5