“Samsung Galaxy S8 krijgt 6GB aan RAM en 256GB opslag”


Volgens nieuwe geruchten zal de Galaxy S8 van Samsung niet snel zonder geheugen zitten. Het nog aan te kondigen vlaggenschip mag rekenen op een ongekende hoeveelheid werkgeheugen en eveneens ongekende hoeveelheid opslaggeheugen.

Je zou kunnen stellen dat Samsung iets goed te maken heeft. Na het drama van de Note 7 zitten fans te smachten op een nieuw vlaggenschip. En wat is dan vervelender dat die al snel vol zit met allerlei foto's en video's? De S8 zou met een opslagcapaciteit van 256GB niet snel tegen dat probleem aanlopen, vooral ook niet omdat er nog altijd de mogelijkheid is om geheugen via een apart kaartje bij te plaatsen. En ook het werkgeheugen valt niet klein uit; met 6GB voorzag Samsung nog nooit eerder een S-serie smartphone van zoveel RAM-geheugen.

Samsung geheugen
Samsung maakt haar eigen geheugen; daaraan geen gebrek dus

En toch is het niet de eerste keer dat Samsung zoveel werkgeheugen in een Android-telefoon stop. De onlangs aangekondigde C9 Pro kent een eveneens grote hoeveelheid werkgeheugen. Toch is dat geen absoluut vlaggenschip zoals de Galaxy S8 dat wel moet zijn. Wie trouwens bang is dat met een geheugenuitvoering van 256GB de opvolger van de Galaxy S7 extra duur is; wees gerust. Er komen ook nog gewoon kleinere geheugenuitvoeringen startend vanaf 32GB. De Samsung Galaxy S7 was nog verkrijgbaar in een 32 en 64GB uitvoering. Met de S8 voegt Samsung daar dus ook een 256GB variant aan toe. Mogelijk gaat het hier om het snellere UFS 2.0-geheugen. Samsung is niet de enige die 256GB telefoons uitbrengt; ook Apple's iPhone 7 en 7 Plus zijn in deze variant verkrijgbaar. Of dit gerucht uiteindelijk blijkt te kloppen zal pas begin volgend jaar blijken. De Galaxy S8 wordt niet voor maart 2017 verwacht.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S7
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Remarketed
32 GB Black Refurbished
€ 179,00 € 179,00   Bekijk
Amazon
White
€ 757,63 € 757,63   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S7


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel