Promotievideo HTC ‘Ocean’ toont nieuw soort bediening


Professioneel lekker Evan Blass heeft op zijn Twitter een korte promotievideo geplaatst van wat de HTC Ocean moet zijn. Dit toestel komt vermoedelijk onder de naam HTC U op de markt en beschikt over een nieuw type bediening.

Telefoons van vandaag de dag bedien je met een aanraakgevoelig touchscreen. Het liefst zou groot mogelijk. Handig maar al lopend kun je dat maar lastig bedienen. HTC wil mogelijk een nieuw soort bediening introduceren op de Ocean/U door de rand van het toestel als een soort scrollwheel te gebruiken. De functie lijkt ingebakken te zijn in Sense en biedt snelkoppelingen naar bijvoorbeeld de selfiecamera.

Als het toestel in de video inderdaad de 'U' is dan zien we een vrij groot toestel met afgeronde glaspaneel en een hoofdcamera precies in het midden nabij de rand. In een andere tweet spreekt Blass de verwachting uit dat HTC zich in 2017 hoopt te onderscheiden door verschillende materialen toe te passen, denk aan stof en bijvoorbeeld een afwijkende verflaag. HTC experimenteerde daar al langer mee met name bij haar Desire-reeks. Zo kent de Desire 530 nog een gespikkelde achterkant van verfspatten waarvan er geen twee dezelfde zijn.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel