HTC Desire 530


HTC Desire 530
HTC Desire 530 zwart linkerzijkant
HTC Desire 530 zwart achterkant
HTC Desire 530 zwart rechterzijkant
HTC Desire 530 achterkant wit
Review
Geef een beoordeling en maak kans op € 50
Status
Niet meer nieuw verkrijgbaar
Schermformaat
5,0 inch
Camera
8,0 megapixel

Pluspunten HTC Desire 530

 • Altijd uniek dankzij microdruppelafwerking
 • Ondersteunt snel 4G-internet
 • Voorzien van recente Android-versie

Minpunten HTC Desire 530

 • Voor een 5-inch telefoon vrij fors

De HTC Desire 530 in het kort

HTC kondigde de Desire 530 aan tijdens het Mobile World Congress begin 2016 als speelse instapper. Met andere woorden een smartphone zonder veel poespas maar tegelijk met een niet zo hoog prijskaartje.

Uniek dankzij microdruppelafwerking

De HTC Desire 530 is verkrijgbaar in een aantal kleuren die ieder voorzien zijn van wat HTC noemt een 'microdruppelafwerking'. Dat is een spetterpatroon dat altijd uniek is. Het geeft een grappig effect en zorgt ervoor dat jouw 530 uniek is in vergelijking met die van je buurman/vrouw. Nu lopen er sowieso steeds minder mensen rond met een HTC-telefoon dus daarin ben je dan ook snel uniek. Hou je echt niet van die stippeltjes dan zijn er ook uitvoeringen verkrijgbaar zonder dit effect. Voorop de Desire 530 treffen we een 5 inch HD-scherm aan. Doordat HTC gebruik maakt van flinke balken onder en boven het scherm is de Desire 530 niet zo compact als andere 5-inch smartphones.

Ingebouwde camera-functies

HTC heeft de Desire 530 voorzien van 2 hoge resolutie camera's. Achterop zit een 8 megapixel exemplaar en voorop is ruimte gemaakt voor een 5 megapixel versie. Hiermee moeten vrij scherpe foto's gemaakt kunnen worden al is het niets spectaculairs. Handig is wel dat HTC de nodige functies heeft ingebouwd zoals een timer die ook met spraak bediend kan worden. Zonder handen foto's schieten dus. Geschoten foto's kun je rechtstreeks op de Desire 530 bewerken. Je hoeft dus niet vooraf een app te downloaden.

Belangrijkste HTC Desire 530 specificaties

 • 16 GB aan opslaggeheugen (uitbreidbaar met microSD-kaartjes)
 • Redelijk hoge 5 megapixel selfiecamera
 • Beeldscherm van 5.0 inch beschermd door Corning Gorilla-glas
 • Quadcore Snapdragon 210 processor op 1,1 GHz bijgestaan door 1,5 GB RAM-werkgeheugen
 • 4G-ondersteuning voor snel mobiel internet
 • 8 megapixel camera met Full HD-video
 • Bekijk alle HTC Desire 530 specs

Snel mobiel internetten met 4G

Ook deze HTC Desire 530 is weer voorzien van het nodige audio-geweld. Alhoewel er geen stereo speakers zijn ingebouwd krijgt de 530 wel BoomSound-geluid mee. Je moet hiervoor alleen even de koptelefoon aansluiten. Geluid klinkt dan net even iets voller en de bas iets krachtiger. Muziek van het internet streamen gaat lekker snel omdat de Desire 530 een 4G-telefoon is. Beschik je dus over een abonnement met 4G dan kun je onderweg snel(ler) downloaden. Ook handig is dat HTC de Desire 530 standaard met Android versie 6.0 uitrust. Deze versie staat ook wel bekend als Marshmallow. Dat is op moment van uitkomen de meest recente Android-versie.


Video over de HTC Desire 530

Onze vrienden van AndroidWorld hebben tijdens het Mobile World Congress alvast even kunnen spelen met de HTC Desire 530. Hun eerste bevindingen zie je in deze video


Concurrenten van de HTC Desire 530

Vergelijk de HTC Desire 530 met deze producten


Praat mee over de HTC 530