LG V20

LG V20
LG V20 voorkant linkerzijkant grijs
LG V20 grijs onderkant
LG V20 grijs linkerzijkant gedraaid
LG V20 grijs achterkant
64 GB

Plus- en minpunten LG V20

 • Dubbele camera met verschillende groothoeklenzen
 • Hoge kwaliteit geluid opnemen en afspelen
 • Groot hoofdscherm met handig 2e scherm
 • Metalen behuizing is stootbestendig
 • Het blijft een grote jongen

Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


Beschrijving van de LG V20

De LG V20 volgt de toch al bijzondere V10 uit van 2015. De V20 doet het weer net een tikkeltje anders maar is nog altijd een zeer multimediale telefoon. Het hoe en wat gaan we hier stuk voor stuk proberen uit te lichten.

Beeld en geluid

LG zet met de V20 flink in op zowel beeld als geluid. Qua beeld is daar een nieuwe camera op de achterzijde. Ditmaal vinden we er twee; een 16 en een 8 megapixel camera. De ene is uitgerust met een 75 graden lens terwijl de kleinste van het stel een 135 graden groothoeklens meekrijgt. Daarmee krijg je veel meer op de foto waarmee hij ideaal is voor landschappen en veraf. Nieuw aan de camera is verder de elektronische beeldstabilisatie. LG noemt dit Steady Record 2.0 en het combineert diverse technieken om schokken en onbedoelde bewegingen tegen te gaan. Dat moet vloeiende videobeelden opleveren. Ook aan het geluid is gedacht. Video neem je op in 24-bits Hi-Fi geluid wat ook nog eens handmatig kan worden aangepast. Terug beluisteren moet ook een feestje zijn dankzij de ingebouwde DAC met vier kanalen. De LG V20 ondersteunt diverse vormen van lossless audioformaten zodat de kwaliteit overeenkomt met hoe de artiest het bedoeld heeft.

LG V20 voorkant linkerzijkant grijs

Tweede scherm, ditmaal helderder

LG's V-serie beschikt van oudsher over een uniek tweede scherm dat vlak boven het hoofdscherm gepositioneerd is. Deze is dit jaar beter buitenshuis afleesbaar omdat hij dubbel zoveel licht kan afgeven en het lettertype tot 50% groter is. Nog steeds kun je dankzij dit 2e scherm notificaties ontvangen zelfs wanneer het hoofdscherm uit is en ook bedienen van bijvoorbeeld de camera of snelkoppelingen naar je favoriete apps behoort tot de mogelijkheden. Nieuw dit jaar is de metalen achterkant. Dat geeft hem een stevige uitstraling die bovendien tegen een stootje kan. Bang dat je hierdoor de batterij niet meer kunt verwisselen hoef je niet te zijn; die is nog altijd zelf te vervangen.

Belangrijkste LG V20 specificaties

 • IPS Quantum-scherm van 5.7 inch groot met scherpe Quad HD-resolutie
 • Secundair scherm voor notificaties en snelkoppelingen
 • 16 + 8 megapixelcamera aan de achterkant diverse groothoeklenzen en snelle autofocus
 • Selfiecam van 5 megapixel en lichtgevoelige f/1.9 lens
 • Quad DAC voor helder Hi-Fi geluid en tot 50% minder achtergrondgeluid
 • Krachtige quadcore-processor (Snapdragon 820) met 4 GB aan RAM-werkgeheugen
 • 4G-ondersteuning voor snel mobiel internet
 • 64 GB aan snel UFS-opslag uitbreidbaar tot 2 TB via microSD-geheugenkaart

Eerste met Nougat

De LG V20 zal de geschiedenis in gaan als de eerste smartphone die vanuit de doos met Android 7.0 Nougat geleverd werd. Dat is natuurlijk een mooi gegeven. LG gooit bovenop Nougat nog haar eigen sausje middels de LG UX 5.0+ schil. Hiermee voegt LG enkele functies toe aan standaard Android die altijd van pas kunnen komen. Wat sowieso handig is, is dat je nu gelijktijdig twee apps naast elkaar kunt draaien. Daar is het 5,7 inch scherm van de V20 ook groot genoeg voor. En omdat LG nog steeds gebruik heeft gemaakt van een IPS Quantum Display met Quad HD-resolutie zijn beelden uiterst scherp en kleuren rijk en diep.


De LG V20 in het nieuws

ts LG V20 Onderkant

LG presenteert multimediale V20 met dubbele camera

Telefoonnieuws ·

LG heeft in Seoul en San Francisco gelijktijdig haar nieuwste multimedia-telefoon gepresenteerd; de V20. Het toestel beschikt niet alleen over hoogwaardig audio-geluid, dubbele camera met groothoeklens maar is tevens de eerste die met Android Nougat komt.

De LG V20 is een ware multimediatelefoon. Zo is de dubbele camera achterop uitgerust met elektronische beeldstabilisatie (EIS) voor soepeler videobeelden, wordt geluid in Hi-Fi opgenomen en klinkt muziek beter dankzij een 32-bits Quad DAC. Het is bovendien de eerste die standaard met Android 7.0 Nougat wordt geleverd, al is nog onduidelijk hoelang wij Nederlanders daarop moeten wachten. De V20 ligt namelijk eerst in Korea in de winkels.

LG V20 donkergrijs

LG voorziet de V20 ditmaal van een dubbele camera achterop. De 16 megapixel camera krijgt een 75 graden groothoeklens, terwijl de tweede 8 megapixel camera met 135 graden flink meer ziet. Die laatste is daarom meer geschikt voor landschapsfotografie. De 16 megapixel camera krijgt een f/1.8 lens mee terwijl de 8 megapixel variant het met f/2.4 moet doen. Voorop zit in tegenstelling tot de V10 maar één selfiecamera, wederom 5 megapixel groot en voorzien van een 120 graden groothoeklens met f/1.9 aperture. De V20 is uitgerust met hybride autofocus waarbij laser-, contrast- en fasedetectie worden gecombineerd. Dit moet in nagenoeg alle lichtomstandigheden een snelle focus opleveren.

LG V20 camera
Flinke camera-eigenschappen op de V20

Net als vorig jaar beschikt de LG V20 over een tweede scherm die dit jaar 50% meer licht afgeeft voor verbeterd zicht. Het 5,7 inch hoofdscherm is groot genoeg om twee apps gelijktijdig te tonen dankzij een functie wat LG Multi-window noemt. Dit zit ook in standaard Android 7.0 Nougat. Het IPS Quantum Display maakt wederom gebruik van een Quad HD-resolutie van 2.560 bij 1.440 pixels. Het tweede scherm blijft steken op 160 x 1040 pixels, net als vorig jaar.

LG V20 kleuruitvoeringen

De materiaalkeuze is dit jaar gevallen op AL6013-metaal dat ook in de luchtvaartindustrie gebruikt wordt, terwijl de onder- en bovenkant van een soort siliconen (Si-PC) is gemaakt. Dat materiaal moeten beter bestand zijn tegen valschade en is ook de reden waarom hij is toegekend met een MIL-STD 810G certificaat. Dat is een militaire standaard waardoor hij bestand zou moeten zijn tegen vallen vanaf 1,2 meter. LG heeft nog niets gezegd over een Nederlandse release en laat die mogelijk afhangen van de interesse, zo laten ze tegenover Tweakers weten. Vooralsnog komt het toestel eerst in Korea uit voor een nog onbekende prijs.

 • Tags:
 • lg
 • nougat
 • v20

ts Shot On LG V20

LG legt bij de V20 nadruk op multitasking

Geruchten ·

Over iets meer dan een week kondigt LG de V20 aan. Door de hoeveelheid zelf naar buiten gebrachte teasers weten we al aardig wat van het toestel maar wat volgens LG tot nu toe onderbelicht is gebleven is z'n multitask-eigenschappen.

En daarom heeft LG onderstaande video de wereld in gestuurd. We zien iemand die in de keuken al multitask-end suiker staat te koken. De hele video is geschoten met de V20 wat op zichzelf weinig zegt. De eigenschappen waar LG in deze video de nadruk op legt zijn allemaal verwerkt in Android 7.0 Nougat. De V20 zal de eerste telefoon zijn die uit de doos met Nougat wordt geleverd.

Multitasking onder Nougat betekent dat je video's kunt kijken terwijl je andere apps open hebt staan. Op de LG V20 zal het bovendien mogelijk zijn om video's in een pop-up venster te bekijken. Ook kun je eenvoudig terug naar de laatst geopende app door twee keer op de multitask-knop te drukken. Ook het direct op notificaties kunnen antwoorden helpt om lekker snel te kunnen multitasken. Wat de video niet laat zien zijn functies die louter betrekking hebben op de V20 zelf, we zien alleen Nougat-gerelateerde functies. Natuurlijk wil LG het nodige achter de hand hebben wanneer het op 6 september het toestel officieel gaat aankondigen. Hopelijk horen we dan meer over de nieuwe functies van het secundaire scherm, de Quad DAC en de dubbele camera achterop.

 • Tags:
 • lg
 • multitasking
 • nougat
 • v20

ts V20 Nougat

LG V20 weliswaar eerste aangekondigde Nougat-telefoon, niet de eerst verkrijgbare

Geruchten ·

We geven toe; dit is een beetje cryptische titel. Volgende week kondigt LG officieel de V20 aan met Android Nougat. Zowel LG als Google hebben dit al bevestigd. Toch zullen nog voordat de V20 verkrijgbaar is andere telefoons uitkomen met Nougat.

We doelen dan op de Nexus-toestellen van HTC; de Marlin en Sailfish. Die worden weliswaar na de LG V20 aangekondigd maar komen toch eerder op de markt. Dat komt omdat het LG niet lukt om de V20 direct na z'n lancering in de winkels te krijgen. Nog daarvoor, mogelijk begin oktober, komen eerst nog de Nexus Marlin en Sailfish uit, zo is de verwachting. Ook die krijgen Android Nougat mee. Nu was er onlangs nog het gerucht dat die twee modellen met versie 7.1 zouden worden uitgerust. Onbekend is nog of die versie dan wel klaar is of dat ze gewoon met 7.0 uitkomen.

LG V20 met Android 7.0 Nougat
Volgens Google is dit de LG V20 met Android Nougat

Onbekend is waarom het LG zolang duurt om de V20 op de markt te krijgen. Mogelijk heeft het dus met vertraging van Nougat te maken. Die is weliswaar inmiddels al verkrijgbaar voor onder andere de 5X en 6P maar zijn opvolger is ook al aangekondigd. Een beta van die eerste maintenance update wordt in het najaar verwacht. Onduidelijk is nog wanneer de definitieve versie komt. We houden met al deze informatie nog even een slag om de arm want er zijn nog teveel onduidelijkheden. Het is raadzaam om alle geruchten scherp in de gaten te houden mocht je je zinnen hebben gezet op de V20, Marlin of Sailfish. Het zou namelijk zonde zijn als het anders mocht uitpakken dan nu geschetst.

 • Tags:
 • android
 • marlin
 • nougat
 • sailfish
 • v20

ts LG V20 Hoesje

LG V20 met Bang & Olufsen-geluid te zien in nieuwe renders

Geruchten ·

Een hoesjesmaker heeft om zijn product te laten zien meteen ook maar even een render gepubliceerd van de LG V20; het eerste toestel dat met Android 7.0 Nougat wordt geleverd. Naast plaatjes geeft LG aan dat het toestel met Bang & Olufsen-geluid komt.

LG had al het nodige losgelaten over de V20. Zo zit er als eerste telefoon een 32-bits Quad DAC op voor nog beter geluid. Overigens moeten wij nog in de praktijk zienhoren wat daarvan merkbaar is. Ook moet het toestel de eerste worden die standaard met het nieuwe Android 7.0 Nougat wordt geleverd. En door deze nieuwe renders weten we meteen een stuk meer. Zo zit er achterop een dubbele camera. Op de V10 zat juist voorop een dubbele camera en ook dat lijkt bij de V20 gewoon te blijven. Ook het secundaire scherm is wederom van de partij.

LG V20

Achterop zit verder nog een ronde vingerafdrukscanner. Ditmaal zijn de volumeknoppen verhuist naar een meer traditionele plek; de zijkant. Het toestel lijkt verder wel erg veel op metaal en nog onduidelijk is of de onderzijde los te koppelen is om ruimte te maken voor optionele modules. Overige geruchten spreken over een 5,5 inch scherm en tenminste één 21 megapixel camera achterop. LG zelf maakte vandaag bekend dat het de V20 gaat leveren met oordopjes van Bang & Olufsen. Bij de V10 leverde het nog haar eigen Quad Beat 3-dopjes. De B&O koptelefoon moet in combinatie met de Quad DAC (digitaal naar analoog-converter) voor een betere audio-ervaring zorgen. Maar zoals we al eerder hebben gezegd; eerst horen dan geloven. De introductie van de LG V20 staat gepland voor 6 september.

(via)

 • Tags:
 • bangolufsen
 • lg
 • nougat
 • v20

ts LG V20 Teaser Dac

Nieuwe teaser geeft glimp van LG V20

Geruchten ·

Om niet te vergeten dat LG op 6 september de V20 aankondigt brengen ze nogmaals een teaser uit. Dit is de eerste teaser waarin we het toestel te zien krijgen. Min of meer dan.

We zien in het begeleidend plaatje een microfoon maar we vermoeden dat het bovenste gedeelte toch echt bestaat uit de V20; de opvolger van de V10. Dat het toestel juist als microfoon wordt weergegeven is niet verrassend. Eerder al gaf LG aan dat het toestel als eerste over een Quad DAC beschikt. Dat moet voor een hogere geluidskwaliteit zorgen. Naast "de beste audio-ervaring" belooft LG in de uitnodiging ook de "beste video". Dat doet vermoeden dat ook de camera op de V20 van hoogstaande kwaliteit is.

LG V20 teaser

Wat hier precies mee bedoeld wordt is nog niet exact duidelijk maar mogelijk heeft het te maken met een dubbele camera-opstelling. Op de V10 zit er voorop nog een dubbele selfiecamera met achter één exemplaar. Op de V20 gaat men er vanuit dat dit precies andersom is. Die dubbele camera zagen we ook al terug op de G5 en zorgde met name voor extra mogelijkheden, niet voor een hogere beeldkwaliteit. Of LG op de V20 juist wat anders in gedachten heeft voor de dubbele camera is afwachten. De introductie van de LG V20 staat gepland voor dinsdag 6 september tijdens de IFA-beurs in Berlijn.

 • Tags:
 • lg
 • quaddac
 • v20

Beknopte specificaties van de LG V20

Afmetingen 159,7 x 78,1 x 7,6 mm
Bediening
Vingerafdruk-herkenning
Platform
Android 7.0 (Nougat)
Beeldscherm
Kleurenbeeldscherm 5.7 inch, IPS Quantum
Hardware
Camera 16 MP, dubbele camera-sensor
Processor Qualcomm Snapdragon 820, quad core
Selfiecamera 5 MP
Materialen
Robuuste behuizing
Gegevensnetwerk
4G (LTE)
Geheugen
Intern geheugen 64 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))
Voeding
Batterij 3200 mAh, verwisselbaar
Snellaadfunctie

Alle LG V20 specificaties


Video’s over de LG V20

Volgens LG is muziek de beste manier om kerst te vieren, maar dan wel met de V20

Is muziek je ding dan moet je zeker eens de LG V20 overwegen. Waarom dat zo is legt producer Gray uit

Waarom klinken Sam Smith & The Weeknd beter op de LG V20? Dankzij z'n viervoudige DAC

Altijd al een Koreaans gesproken telefoonreclame willen zien? Dat komt uit want LG presenteert vol trots de V20 in haar thuisland. Geniet in de tussentijd van de mooie beelden en het heldere geluid


Alternatieven van de LG V20

Scroll de tabel hieronder om meer te zien
Productafbeeldingen zijn op schaal
LG V20
Cat S62 Pro
RugGear RG650
RugGear RG655
Crosscall Core Z5
 Huidig product    
Vingerafdruk-herkenning
Android7.0 (Nougat)108.19.0 (Pie)12
Kleurenbeeldscherm5.7 inch, IPS Quantum5.7 inch, IPS5.5 inch, TFT5.5 inch, TFT6.08 inch, TFT, schermgat
Camera16 MP, dubbele camera-sensor12 MP8 MP13 MP48 MP
ProcessorQualcomm Snapdragon 820, quad core2.0 GHz, Qualcomm Snapdragon 660, octa core1.5 GHz, MediaTek MT6739, quad coreMediaTek helio P22, octa core1.9 GHz, 2.4 GHz, 2.7 GHz, Qualcomm QCM6490, octa core
Selfiecamera5 MP8 MP2 MP8 MP8 MP
Robuuste behuizing
4G (LTE)
Intern geheugen64 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 6 GB (Werkgeheugen (RAM))16 GB (Opslaggeheugen), 2 GB (Werkgeheugen (RAM))64 GB (Opslaggeheugen), 3 GB (Werkgeheugen (RAM))64 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))
Batterij3200 mAh, verwisselbaar4000 mAh4200 mAh4200 mAh4950 mAh
Snellaadfunctie

Volledige vergelijking LG V20 en deze alternatieven of vergelijk met andere modellen


Vragen en antwoorden over de LG V20