Hoesje verklapt eigen knop voor slimme assistent Samsung Galaxy S8


Samsung heeft voor april de introductie van de Galaxy S8 op het programma staan en mogelijk zal een belangrijk onderdeel de nieuwe slimme assistent zijn. Die is zelfs zo belangrijk dat hij een aparte knop krijgt waarmee het opgeroepen kan worden.

Voordat we in detail treden moeten we bekennen dat we zo onze twijfels hebben over deze tekeningen. Zo komt de uitsnede van de cameramodule niet helemaal overeen met wat we eerder gezien hebben. Dat is namelijk dat de flitser en hartslagmeter boven de cameramodule geplaatst zullen worden. In deze tekeningen zien we dat niet terug, wel lijkt er ruimte gereserveerd te zijn links en rechts van de camera. De flitser zou dan bijvoorbeeld rechts kunnen komen terwijl de andere kant voor de vingerafdrukscanner is. Erg waarschijnlijk lijkt ons dat echter niet. Bovendien is de uitsparing niet helemaal exact uitgelijnd. Genoeg vraagtekens dus.

Samsung Galaxy S8 hoesje
Eigen knop voor Bixby?

Geruchten over een aparte knop voor Samsung's slimme assistent zijn trouwens niet nieuw. Bixby zoals het hulpje moet heten moet een belangrijke nieuwe feature zijn voor de S8. De spraakgestuurde assistent krijgt vermoedelijk een rol bij alle Samsung apps die op het toestel geïnstalleerd zijn, mogelijk ook met de camera-app. Hierbij zou Bixby kunnen herkennen wat hij ziet en mogelijk tekst kunnen herkennen. Samsung lijkt met Bixby vol de aanval in te zetten met Siri, Alexa en Cortana. Samsung heeft deze techniek niet zelf ontwikkeld maar in huis gehaald door de aanschaf van Viv, zij maakten eerder Siri voor Apple. Bixby moet echter een stuk intelligenter zijn doordat het meer context begrijpt en je daardoor complexere opdrachten kunt geven. Dat gaat mogelijk zelfs zo ver dat Samsung hem een aparte knop gunt.

Via: MobileFun.co.uk


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S8
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Amazon
Black
€ 562,85 € 562,85   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S8


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel