“Samsung Galaxy S8 krijgt flink betere selfiecamera”


Samsung zou voornemens zijn om de nog aan te kondigen Galaxy S8 uit te rusten met een 8 megapixel front-facing camera inclusief autofocus. Dat zou de kwaliteit van je selfies flink moeten verbeteren.

In de huidige Galaxy S7 zit nog "maar" een 5 megapixel selfiecam. Dat klinkt weinig maar Samsung past dan wel weer een keurige f/1.7 lens toe waardoor hij ook prima in het donker te gebruiken is. Toekomstige selfies worden met 8 megapixel een stuk scherper, en als de camerasensor ook beter is ook een stuk gedetailleerder. De komst van autofocus stelt de selfiecam in staat om ook van dichtbij scherpe opnames te maken.

Samsung selfiecam
Deze wordt in 2017 een stuk beter

Selfiecamera's met autofocus zijn op dit moment nog vrij zeldzaam, de Sony Xperia XA is een goed voorbeeld. Deze beschikt toevallig ook over een 8 megapixel sensor. Als we zoeken op reviews van de XA dan wordt inderdaad de selfiecamera geprezen voor z'n kwaliteit en details. Samsung zal voor de Galaxy S8 vermoedelijk de voorkeur geven aan z'n eigen Dual Pixel-techniek dus vergelijkingen zijn op dit moment nog lastig te geven. Dat Samsung zich in 2017 nadrukkelijker gaat richten op de selfiecamera bleek al eerder met de introductie van de Galaxy A5 (2017) en A3 (2017), beiden beschikken respectievelijk over een 16 en 8 megapixel selfiecam.

(via)


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S8
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Amazon
Black
€ 562,85 € 562,85   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S8


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel