Samsung Galaxy S8 krijgt wellicht desktop-modus


Samsung werkt voor de Galaxy S8 mogelijk aan een speciale desktop-modus wanneer hij aan een externe monitor gekoppeld wordt. Dat zou blijken uit een opgedoken presentatie. De functie doet hiermee denken aan Continuum van Microsoft.

Windows-telefoons die Continuum ondersteunen kunnen eenmaal gekoppeld aan een monitor ook een desktop-omgeving weergeven. Hiermee verandert de telefoon als het ware in een volwaardige desktopcomputer. Voorwaarde is wel dat de telefoon krachtig genoeg is. Dat probleem zal de Samsung Galaxy S8 niet hebben. Het verwachte vlaggenschip van Samsung beschikt in sommige markten over een Snapdragon 835 en in andere over Samsung's eigen en laatste Exynos-processor.

Samsung Galaxy S8 desktop

Toch zal Samsung's desktop-ervaring iets anders zijn dan Windows's Continuum. Het lijkt getuige bovenstaand presentatieblad om niets meer te gaan dan een grotere weergave van het scherm met ondersteuning voor meerdere vensters. Handig om door je content te bladeren of om video's groot af te kunnen spelen. Een toetsenbord en muis kunnen gekoppeld worden voor snellere bediening. Onduidelijk is nog of de Galaxy S8 via een kabel verbonden moet worden of dat dit ook draadloos kan gebeuren. We vragen ons trouwens af of Samsung hiermee kan concurreren met Microsoft. Continuum is handig maar het bedrijf werkt intussen aan een volwaardige Windows-emulator voor ARM-processors. De Snapdragon 835 zou de eerste processor zijn die krachtig genoeg is om volwaardige desktop apps te kunnen draaien.

(via)


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S8
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Amazon
Black
€ 720,58 € 720,58   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S8


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel