Fabrikant hint op BlackBerry-telefoon met volledig toetsenbord


Het bedrijf dat sinds kort de telefoons voor BlackBerry maakt, TCL, heeft een korte video gepubliceerd waarin een glimp te zien is van een nog onaangekondigde BlackBerry-telefoon. Het zou gaan om de Mercury met volledig toetsenbord.

We kunnen het filmpje overanalyseren totdat we een ons wegen maar laten we het bij de feiten houden. Er is een volledig toetsenbord te zien met een bolle zijkant. That's it. En toch weten we meer over de Mercury dan we hier te zien krijgen, dat is vooral te danken aan eerdere lekken. Zo krijgt het toestel dat uiteindelijk onder een andere naam de markt zal bereiken een redelijk groot en langgerekt touchscreen. Denk dus niet aan een vierkant scherm zoals bij de Passport het geval is. Verwacht trouwens ook bij dit model het Android besturingssysteem.

Het ligt in de lijn der verwachting dat BlackBerry bovenstaand model aan zal kondigen tijdens de CES-beurs in Las Vegas. Dat evenement begint donderdag 5 januari maar sommige aankondigingen zullen een dag daarvoor al plaatsvinden. Voor BlackBerry is Noord-Amerika nog altijd een belangrijke afzetmarkt, de keuze voor CES is dus niet gek. Eerder liet BlackBerry nog doorschemeren te stoppen met dergelijke QWERTY-telefoons omdat het te weinig verdiend aan het zelf ontwikkelen van telefoons. Andere fabrikanten maken al langer niet meer soortgelijke vormgevingen. In plaats daarvan gebruikt BlackBerry bestaande ontwerpen van TCL. Dit model met toetsenbord is mogelijk de laatste die toch van de tekentafel van BlackBerry komt. Qua naam gokken wij voorlopig op DTEK70.


Prijsvergelijker BlackBerry Passport Silver Edition

Toon alle aanbiedingen van de BlackBerry Passport Silver Edition


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel