Afbeelding verschenen van nieuwe Sony Xperia X (2017)


Er is een afbeelding verschenen waarop een nieuwe Xperia X te zien zou zijn. Het plaatje lijkt afkomstig te zijn van promotiemateriaal en er valt te lezen "new Xperia X". Als Sony inderdaad dit toestel lanceert dan verwachten we wel een andere naam.

Het werkt namelijk niet goed om de term 'new' in je naam te gebruiken. Al was het maar omdat wat nu nieuw is volgend jaar oud is. Mogelijk volgt er dus een andere naam, denk bijvoorbeeld aan de Xperia X (2017). Sony zou dit model heel goed tijdens het Mobile World Congress kunnen aankondigen, komende februari in Barcelona. Sony bracht de X-serie in 2016 uit als vervanging op de Z-serie. De bron weet ons niet van meer informatie te voorzien, we moeten het dus doen met onderstaande afbeelding.

Sony new Xperia X 2017

Daar zien we in vergelijking met de huidige Xperia X wel flink dunnere schermranden. Vooral aan de bovenkant valt dat op. Als Sony blijft vasthouden aan het schermformaat van 5 inch dan verwachten we een flink compactere telefoon. Een andere mogelijkheid die we zeker niet uitsluiten is dat we hier kijken naar een nep afbeelding. Er valt namelijk te lezen als datum 'fri 3 oct'. Toen Sony de eerste Xperia X aankondigde stond er nog 'mon 22 feb' te lezen, niet geheel toevallig zijn lanceerdatum. Ook vreemd is de verhuizing van de volumeknoppen van rechts naar links van het toestel. Sony heeft geen logische reden om dat te doen. We onthouden ons dus voorlopig even van commentaar totdat Sony daadwerkelijk haar nieuwe Xperia's voor 2017 heeft aangekondigd.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel