“Apple iPhone 7s krijgt 5 inch scherm en verticale camera’s”


We hebben weer eens een gerucht over de iPhone die Apple in 2017 wil aankondigen. De kleinste van de in totaal 3 die Apple in de planning heeft staan krijgt een lichte schermvergroting naar 5 inch. Ook komen de camera's onder elkaar.

Normaliter nemen we ieder iPhone-gerucht met een stevig korreltje zout maar ditmaal letten we beter op want het is afkomstig van MacOtakara. Zij hebben vaker bewezen ruim van te voren over juiste informatie te beschikken. Het gerucht van de Japanners is op twee vlakken opvallend; Apple vergroot het schermformaat van de kleinste van 4,7 naar 5 inch. Het lijkt klein maar Apple wijkt zelden af van haar schermformaten. Ander opvallend item is dat ook de kleinste vermoedelijk een dubbele camera krijgt, dat was tot nu toe alleen voorbestemd voor de grotere Plus-uitvoering.

Apple iPhone 7s iSight Duo

Waarom de iPhone 7s ook een dubbele camera krijgt laat zich raden; mensen waren vrij positief over de iPhone 7 Plus met z'n iSight Duo-camera die vooral gebruikt wordt om zonder kwaliteitsverlies te zoomen. Bij de 7 Plus zitten beide camera's nog gezellig naast elkaar, bij de iPhone 7s komen ze mogelijk onder elkaar. Laten we daar echter niet teveel achter zoeken, mogelijk heeft het te maken met minder ruimte in de behuizing. Het blog sluit af met een zeer terechte waarschuwing. Apple heeft de specificaties van het toestel nog niet definitief, er kan dus nog van alles gebeuren. Naast de iPhone 7s en 7s Plus wordt er nog een derde higher-end model verwacht van glas met gebogen scherm. Een naam daarvoor is er nog niet.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel