Apple iPhone 7s heet iPhone 8, krijgt gebogen randloos scherm


Vergeet de iPhone 7. De iPhone van 2016 wordt nauwelijks anders dan het huidige model en Apple zal er nog een hele kluif aan hebben om die te slijten. De iPhone om naar uit te kijken is het model van 2017. Die krijgt wel een geheel nieuw uiterlijk.

Apple stapt in 2017 af van de metalen unibody en in de plaats daarvan komt een geheel glazen uiterlijk. Inmiddels maakt iedereen metalen telefoons en dit zou daardoor niet meer exclusief genoeg zijn voor Apple. De iPhone uit 2017 zal 10 jaar bestaan en dat is reden genoeg voor een volledige redesign. Normaliter grijpt Apple een dergelijke 'overhaul' aan voor haar niet -s versie. Voor 2017 staat echter de iPhone 7s op de planning en die moet nu dus mogelijk plaatsmaken voor een iPhone 8. De iPhone 7 van dit jaar wordt daarmee eigenlijk een iPhone 6ss.

iPhone 2017 render
Kort samengevat: de iPhone 2017 lijkt op de Galaxy S7 edge

De voorzijde van de iPhone 2017 wordt volledig van glas. Ook de homeknop moet plaatsmaken in dit nieuwe ontwerp. Toch verdwijnt de knop niet. De knop wordt virtueel en doordat Apple sinds de iPhone 6s werkt met een extra trilmotortje kan het een drukknop vrij realistisch simuleren. Ook zou het de vingerafdrukherkenning in dit paneel kunnen verwerken. Probleem opgelost. Het glazen voorpaneel is nabij de randen gebogen, net als bij de Galaxy S7 edge. Apple ruilt voor het eerst de LCD-techniek in voor een OLED-paneel. Mogelijk moet het dus inkopen doen bij Samsung die als één van de weinigen dergelijke gebogen panelen kan produceren.

(via)


Prijsvergelijker Apple iPhone 6s
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
64 GB Space Grey
€ 219,00 € 219,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6s


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel