Samsung Galaxy S7 edge

9 / 10 op basis van 1 review
Niet meer nieuw verkrijgbaar
Samsung Galaxy S7 edge (G935F)
Samsung Galaxy S7 edge zwart voorkant linkerzijkant schuin
Samsung Galaxy S7 edge zwart voorkant rechterzijkant schuin
Samsung Galaxy S7 edge zwart linkerzijkant
Samsung Galaxy S7 edge zwart achterkant
Samsung Galaxy S7 edge zwart rechterzijkant
Samsung Galaxy S7 edge goud achterkant
Samsung Galaxy S7 edge zilver achterkant
Samsung Galaxy S7 edge wit achterkant
Samsung Galaxy S7 edge achterkant pink
Samsung Galaxy S7 edge blauw achterkant

32 GB

Plus- en minpunten Galaxy S7 edge

 • Met geheugenkaarslot
 • Waterdichte behuizing
 • Snelle autofocus
 • Flink grotere accu
 • Tikkeltje zwaarder geworden

Prijs Samsung Galaxy S7 edge los toestel

Aanbieder Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
reBuy
White Pearl Refurbished
€ 125,99 € 125,99   Bekijk

Prijsverloop

Prijsverloop van de Samsung Galaxy S7 edge

Reviews over de Samsung Galaxy S7 edge

9,0
1 review
5 sterren
1 review
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews
€ 50 verdienen?

Iedere maand weer verloten we een waardebon van € 50 onder alle inzenders van een ervaring. Het enige wat je hoeft te doen is laten weten wat je van dit product vindt. Klik op de knop hierboven om te beginnen.


Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


“Op het randje van perfectie?”

·

 • Waterdicht
 • Snelheid
 • Uithoudingsvermogen
 • Beeldscherm
 • Camera
 • Luidspreker
 • Eigenaardigheden interface

Samsung Galaxy S7 edge review: op het randje van perfectie? Aan de vooravond van het afgelopen MWC presenteerde Samsung twee nieuwe S7-toestellen. Van die twee hebben wij nu de gekromde S7 edge getest. Samsung heeft er dit keer niet voor gekozen om het ontwerp voor de S7-lijn helemaal om te gooien. In plaats daarvan borduurt Samsung voort op de goede aspecten van de S6-lijn en heeft verder geschaafd aan het uiterlijk. Verder is natuurlijk qua hardware het een en ander van een upgrade voorzien. Denk aan de processor, camera en een groter scherm.


Alle Samsung Galaxy S7 edge reviews


Beschrijving van de Samsung Galaxy S7 edge

De Samsung Galaxy S7 edge is het gebogen vlaggenschip van Samsung voor 2016. Dit jaar is de S7 edge een fractie sneller, een fractie groter en de camera is een fractie beter. En alhoewel het toestel erg lijkt op het vlaggenschip van vorig jaar zijn er wel degelijk verschillen. Wij gaan ze hieronder behandelen.

Groter scherm, altijd aan

Je zou kunnen zeggen dat het jammer is dat er ogenschijnlijk zo weinig veranderd is aan het ontwerp. Echter omdat het ontwerp zo succesvol bleek kunnen we het Samsung niet kwalijk nemen. Overigens is er toch nog voldoende veranderd. Zo kent het scherm nu nog meer afrondingen. Dat scherm is trouwens vergroot van 5,1 inch naar 5,5 inch. Het verschil is niet bijzonder groot maar door het grotere schermoppervlakte bedien je de S7 edge net even wat makkelijker en kun je tekst nog beter aflezen. De resolutie is gelijk gebleven op Quad HD waardoor alle beelden haarscherp worden weergegeven. Een nieuwe functie dit jaar is het Always-on beeldscherm. De tijd en notificaties worden altijd weergegeven zelfs wanneer het toestel op standby staat.

Samsung Galaxy S7 edge zwart voorkant linkerzijkant schuin

Lichtgevoelige camera, zowel voor als achter

Samsung richt zich met de vernieuwde Galaxy S7 edge ook op de camera. Het past dit jaar een eigen sensor toe met een extra lichtsterke lens met een aperture van f/1.7. Voor een mobiele telefoon is dat bijna ongekend. Al met al komt het er op neer dat de camera van de S7 edge meer licht ziet in het donker dan het menselijk oog. Nieuw is ook de snelheid waarmee scherp kan worden gesteld. De duur is gehalveerd waardoor je vaker scherpe foto's en video's schiet. Diezelfde lichtsterke lens past Samsung ook aan de voorzijde toe. Het aantal megapixels van de selfiecam mag dan misschien wel gelijkgebleven zijn. Het beeld is wel een stuk helderder, vooral in het donker.

Belangrijkste Samsung Galaxy S7 edge specificaties

 • Gebogen Quad HD Super AMOLED display van 5.5 inch groot
 • 12,2 megapixel hoofdcamera met 4K-video en Dual Pixel-techniek
 • Selfiecamera van 5 megapixel met f/1.7 lens
 • Waterdichte behuizing (IP68-rating)
 • Octa-core-processor (Samsung Exynos 8890) tot 30% sneller dan voorganger
 • Voorzien van snel mobiel 4G-internet
 • Verkrijgbaar in 32 of 64GB aan opslag + een geheugenkaartslot

Nu ook snel draadloos opladen

Nog steeds kun je bij de Samsung Galaxy S7 edge niet zelf de batterij verwisselen. Dat zou handig kunnen zijn als de batterij leeg is. Echter vanwege de snellaad-functie is de batterij in mum van tijd weer vol. Bedraad en draadloos. Nieuw is namelijk de Wireless Fast Charging waarbij in 150 minuten de batterij volledig vol is. Bedraad via USB gaat dat nog sneller. Nu gaat de batterij van de Galaxy S7 edge dankzij een grotere capaciteit minder snel leeg. Qua omvang is hij namelijk met ruim 40% toegenomen. Hierdoor zal je minder snel op zoek moeten naar een stopcontact.


De Samsung Galaxy S7 edge in het nieuws

ts Bpa 16

BesteProductAwards 2016 ondanks Note 7 naar Samsung

Telecomnieuws ·

De jaarlijkse BesteProductAwards gaat in 2016 naar Samsung. Het bedrijf komt zowel als winnaar als verliezer uit de bus en dat heeft alles te maken met de Galaxy Note 7. Echter weet het dankzij de S7 edge de eer toch te redden.

Er deden dit jaar 70 journalisten mee aan de 2016 editie van de BesteProductAwards. Het merendeel daarvan koos Samsung als slechtste merk. Dat alles heeft te maken met het fiasco dat Note 7 heet. Ironisch genoeg pakte het merk ook de titel "beste merk". Dat komt dan omdat het bedrijf ook vaak de spijker op de kop wist te slaan. De Galaxy S7 edge wist menig journalistenhart sneller doen slaan. Het toestel werd dan ook met ruime afstand verkozen tot beste product van 2016.

BesteProductAwards 2016

Niet geheel als een verrassing ging de twijfelachtige titel "slechtste product" naar de Note 7. In Nederland konden we sowieso niet echt genieten van het toestel; hij kwam hier nooit uit. En inmiddels is het toestel wereldwijd teruggeroepen om nooit meer terug te keren. Samsung reageert sportief: “2016 was voor ons een jaar met hoogte- en dieptepunten. Het niet kunnen lanceren van wat misschien wel het beste product van 2016 had kunnen worden (de Galaxy Note 7), was voor ons heel pijnlijk. Het is goed om te zien dat wij ondanks de Note7, ook zijn uitgeroepen tot het beste merk“, aldus Anne ter Braak, woordvoerster bij Samsung.

Eervolle vermelding

Er werden ook een aantal eervolle vermeldingen toegekend waaronder aan de Google Pixel XL en de OnePlus 3. Google verraste met de introductie van de Pixel XL en Google Home en dat is niet onopgemerkt gebleven, het bedrijf werd samen met Huawei tweede na Samsung. Huawei dankte die plek vooral aan haar prijsbewuste en gedegen producten. De OnePlus 3 greep uiteindelijk de 7e plek van beste product. Dat kwam vooral door de goede specs en het vriendelijke prijskaartje.

 • Tags:
 • besteproductawards
 • bpa
 • bpa2016
 • samsung

ts S7 edge zwart Pearl

Samsung maakt volledig zwarte S7 edge Black Pearl officieel

Telefoonnieuws ·

Samsung heeft een nieuwe uitvoering van de Galaxy S7 edge uitgebracht. Het gaat om een volledig zwarte uitvoering. Nu was er al een zogenaamde Black Onyx-uitvoering van de S7 edge maar deze Pearl Black is dieper en zwarter.

Het grootste verschil tussen de bestaande Black Onyx en de nieuwe Black Pearl is dat nu ook de metalen rand zwart geworden is. Ook schijnt het toestel minder wanneer het licht erop valt, iets wat je lastig kunt laten zien met dit soort persfoto's. Naast een nieuw verflaagje krijgt de Samsung Galaxy S7 edge Black Pearl ook nog iets nieuws van binnen mee; 128 GB aan opslaggeheugen. De andere uitvoeringen hebben keuzes uit 32 en 64 GB. Iets wat met een aparte geheugenkaartje wel eenvoudig uitgebreid kan worden.

Samsung Galaxy S7 Black Pearl
Black Pearl-uitvoering van de S7 edge

De volledig zwarte uitvoering komt naast de al bestaande Gold Platinum (goud), Pink Gold (roze), White Pearl (wit), Silver Titanium (grijs) en Black Onyx (zwart) en is daarmee de zesde uitvoering alweer. Er is ook nog korte tijd een speciale Olympische Spelen uitvoering geweest maar die is nergens meer verkrijgbaar in de Benelux. De onlangs aangekondigde Blue Coral-uitvoering moet hier nog uitkomen. Samsung denkt de eerste Black Pearl-versies vanaf 9 december te kunnen leveren. We gaan hier op NieuweMobiel.NL meteen de uitvoering toevoegen zodra we hem ergens spotten.

 • Tags:
 • black
 • blackpearl
 • galaxys7edge
 • s7edge
 • samsung
 • zwart

ts S7 edge Glossy zwart Weibo

Deze Galaxy S7 edge-uitvoering is Samsung’s antwoord op Apple’s Glossy Black iPhone

Geruchten ·

Apple introduceerde samen met de iPhone 7 een nieuwe uitvoering; Glossy Black. Dat deze zwart glimmende uitvoering een magneet is voor vingerafdrukken en krassen lijkt Samsung niet te deren. Zij komen met hun eigen variant.

Foto's van de Samsung Galaxy S7 edge in deze nieuwe uitvoering verschenen onlangs op het Chinese microblog Weibo. We zien een volledig zwarte S7 edge, dus ook de randen. Bij de reguliere zwarte uitvoering waren die nog donkergrijs. Nu was de gelimiteerde Olympische uitvoering ook helemaal zwart maar dan kreeg je daar wel een vijftal ringen bij en kregen de knoppen en de cameraring een eigen kleurtje mee. De achterkant van deze nieuwe uitvoering is volledig zwart en glimmend, al doen alle uitvoeringen dat momenteel vanwege de glazen achterkant.

Samsung Galaxy S7 edge Glossy Black
Glimmend zwarte S7 edge

Al met al verschilt deze uitvoering dus weinig van bestaande uitvoeringen. De grote gelijkenis met Apple's Glossy Black-uitvoering van de iPhone 7 zijn dus erg beperkt wat ons betreft. Of Samsung inderdaad deze volledig zwarte uitvoering uit gaat brengen is nog even afwachten. We hebben nog geen officiële introductie gezien. Ook daarna blijft het onduidelijk of deze naar Nederland of België komt. Dat lijkt wel voor de hand te liggen; alle overige uitvoeringen zijn hier namelijk ook gewoon verkrijgbaar. Inmiddels zijn dat; Gold Platinum (goud), Rose Gold (roze), White Pearl (wit), Silver Titanium (zilver) en Black Onyx (zwart). De gelimiteerde Olympische uitvoering is niet meer verkrijgbaar.

 • Tags:
 • galaxys7
 • glossyblack
 • samsung
 • uitvoering
 • zwart

ts Samsung Galaxy S7 Fotografie

Samsung overweegt alleen gebogen edge-variant Galaxy S8

Geruchten ·

Nu Samsung voor de Note-lijn alleen nog een gebogen uitvoering uitbrengt lijkt het te overwegen datzelfde voor de S-lijn te doen. Dat betekent dat er mogelijk van de Galaxy S8 alleen een edge-uitvoering uitkomt.

Samsung overweegt alleen gebogen edge-variant Galaxy S8

Samsung heeft een voordeel op de concurrentie doordat het gebogen schermen kan maken. Die verkopen ook nog eens bijzonder goed. Van de Galaxy S7 gaan er momenteel meer edge-uitvoeringen over de toonbank dan de reguliere platte. Toch lijkt een volledig afscheid van platte toestellen, vooral in de Galaxy S-lijn, niet echt voor de hand te liggen. Er zit namelijk naast het bolle scherm nog meer verschillen tussen beide. Het formaat, de batterijcapaciteit en natuurlijk de prijs. Bovendien is het Samsung's alternatief op Apple's huidige iPhone-aanbod met de reguliere en het Plus-model. Samsung mag het idee dan wel overwegen, het is nog allesbehalve zeker dat de platte S-versie verdwijnt. Misschien op lange termijn maar zeker niet voor volgend jaar als de Galaxy S8 uitkomt.

Onderscheidend door software

Het idee werd trouwens geopperd door niemand minder dan de huidige topman van Samsung Mobile; DJ Koh. Hij zegt verder dat een alleen gebogen edge-uitvoering van toekomstige S-modellen alleen zin heeft als het genoeg differentiatie kan aanbieden op het gebied van software. Op de onlangs aangekondigde Note 7 nog werden juist opvallend weinig edge-functies aangekondigd. Bij dit toestel werden vooral de S-Pen functies belicht. Hieruit zou je kunnen afleiden dat Samsung zelf ook genoeg moeite heeft om functionaliteit aan het gebogen scherm te geven waardoor een 'edge-only' S8 vrij onwaarschijnlijk lijkt.

(via)

 • Tags:
 • edge
 • galaxys
 • galaxys8
 • samsung

ts Galaxy S7 edge Olympic Games Edition

Samsung komt met Olympische Spelen-editie Galaxy S7 edge

Telefoonnieuws ·

In aanloop van de Olympische Spelen 2016 in Rio komt Samsung nu met een speciale uitvoering van de Galaxy S7 edge. Erg veel werk maakt Samsung niet van deze uitvoering. Slechts een paar onderdelen krijgen een nieuw kleurtje.

Zo zijn de speaker, homeknop, camera-ring, volume- en powerknop nu uitgevoerd in de kleuren van de 5 ringen. De bekende Olympische ringen staan ook op de achterkant van deze S7 edge afgebeeld. Als je niet beter zou weten dan lijkt dit gewoon op de Onyx-zwarte uitvoering. Wat dat betreft zijn de verschillen groter wanneer je het toestel aanzet. Je wordt volgens Samsung dan plat gegooid met de Olympische ringen. Het homescreen, vergrendelscherm, de bel-app, berichten-app en ook het adresboek zijn royaal voorzien van de ringen.

Samsung Galaxy S7 edge Olympische Spelen
De Olympische Spelen Limited Edition van de S7 edge

Gewone stervelingen kunnen de Galaxy S7 edge Olympische uitvoering gewoon in de winkel kopen, Samsung deelt maar liefst 12,5 duizend uit aan alle deelnemers van de Olympische Spelen. Naast het toestel ontvangen zij ook de Gear IconX. Deze draadloze oordopjes werden onlangs nog aangekondigd. De Olympische uitvoering van de S7 edge ligt vanaf 18 juli in de winkel. Dat is ruim voor het startschot van de Spelen. Die beginnen namelijk 5 augustus. Alhoewel Samsung ons land niet bij naam noemt ligt het wel voor de hand dat hij hier uitkomt. Wij hebben hem in ieder geval nog niet aangetroffen bij een Nederlandse webshop. Zodra dat gebeurt dan nemen we die natuurlijk direct op. Het is trouwens niet de eerste keer dat Samsung met een Olympische uitvoering van een telefoon komt. Vier jaar geleden deden ze precies hetzelfde maar toen met de Note 3.

 • Tags:
 • galaxys7
 • olympischespelen
 • s7
 • samsung

ts S7 S7edge

Verkopen Samsung Galaxy S7/S7 edge in juni door 25 miljoen

Telefoonnieuws ·

Volgens berichten uit Korea bereiken de verkopen van de S7 en S7 edge ergens in juni de 25 miljoen. Vooral de gebogen S7 edge zou goed verkopen. En omdat die duurder is dan de reguliere S7 belooft dat nog wat voor Samsung's resultaten.

Het doorbreken van de 25 miljoen zou volgens twee Koreaanse publicaties komen door drie factoren; goeie kwaliteit, een vroege lancering en een agressieve marketing. Tijdens de lancering van de S7 en S7 edge werden beide modellen vrij lauw ontvangen. Erg nieuw waren ze niet in vergelijking met diens voorgangers. Toch is de som van alle verandering genoeg voor consumenten om over te stappen, zo lijkt. Begin volgende maand komt Samsung weer meer kwartaalcijfers en dan zal blijken hoe het succes zich vertaalt naar winst.

Samsung Galaxy S7 en S7 edge
En daar 25 miljoen van

Opvallend is dat de verkoop het tweede kwartaal aantrekt. In het eerste kwartaal na z'n lancering zouden er naar schatting 10 miljoen exemplaren verkocht zijn. In het tweede kwartaal groeide dat naar 14,5 à 15 miljoen stuks. Overigens zal het aantal verkopen in de tweede helft van 2016 verder afvlakken. De nieuwheid is er dan vanaf en we maken ons dan op naar de introductie van de volgende Note. We zullen dan ook de eerste geruchten over de S8 en S8 edge gaan zien. Verwacht wel enkele nieuwe kleuren om de verkoop nog enigszins te stimuleren. Nu valt er te kiezen uit 5 uitvoeringen; Gold Platinum (goud), Black Onyx (zwart), White Pearl (wit), zilver en roze.

Bron: (1) (2)

 • Tags:
 • galaxys7
 • galaxys7edge
 • s7
 • s7edge
 • samsung
 • verkopen

ts Samsung Galaxy S7 edge Teardown Chipworks

Chipworks schroeft Samsung Galaxy S7 edge open, doet enkele ontdekkingen

Telefoonnieuws ·

De jongens en meisjes van Chipworks gaan altijd grondig te werk. Ze schroeven niet alleen een toestel open, ze ontleden hem ook helemaal om er zo achter te komen van welke chips een fabrikant gebruikmaakt. Alle bevindingen lees je hier.

Om te beginnen hebben ze bij Chipworks de variant van de S7 edge ontleed met een Snapdragon 820-processor (MSM8996). Wij in de Benelux krijgen de versie met de Exynos 8890-chip. Daar houden de verschillen trouwens wel zo'n beetje op. De interesse van Chipworks ging met name uit naar de nieuwe 12 megapixel camera. Er moest wel een hele goede reden zijn om met minder megapixels te komen.

Samsung Galaxy S7 edge camera

Samsung mag dan wel minder pixels gebruiker, die pixels zijn bij de Galaxy S7 edge wel flink groter. Van 1,12 µm naar 1,4 µm. Hoe groter de oppervlakte van een pixel, hoe meer licht hij opvangt. Het vergroten van pixels is een bekende truc in de telecomwereld. HTC deed het met de UltraPixel en ook Apple is er niet vies van. Bij de iPhone 5s deden ze het bijvoorbeeld al zit de huidige iPhone 6s met pixels van 1,22 µm wel weer flink onder. Chipworks merkt verder op dat de Galaxy S7 edge gebruikmaakt van Dual Pixel Phase Detection Autofocus (PDAF), iets wat Canon in 2013 introduceerde met de EOS 70D. Bij die spiegelreflex kon 80% van het sensoroppervlakte meehelpen met de autofocus. Bij de camerasensor van de S7 edge is dat 100%. Een knappe prestatie vooral als je bedenkt dat de pixels van de 70D met 4,1 µm vele malen groter zijn. Onder de microscoop blijkt dat de cameramodule afkomstig is van Sony. Om welk type het precies gaat is nog onduidelijk maar geruchten spreken van de IMX260.

Samsung Galaxy S7 edge binnenkant

Chipworks heeft verder veel tijd besteed om alle onderdelen te identificeren. Zo hebben ze tijdens het ontleden ontdekt dat het LPDDR4-geheugen via een andere manier gesoldeerd is aan de processor. Dat kan mogelijk duiden op een grotere bandbreedte van het geheugen. Het zou ook te maken kunnen hebben met een efficiëntere warmteafgifte. Zoals bekend kunnen de laatste processors van Qualcomm erg heet worden. Opvallend is dat Samsung bij Hynix inkopen gedaan heeft voor het werkgeheugen. Het bedrijf maakt dit namelijk ook zelf. Wel van eigen makelij afkomstig is de Touch Screen Controller. Vroeger maakte Samsung vooral gebruik van controllers van derden.

Galaxy S7 in Nederland

Van de Samsung Galaxy S7 wordt trouwens verwacht dat hij grotendeels op eenzelfde manier in elkaar gezet is. Beide modellen liggen vanaf 11 maart in de Nederlandse winkel. Prijzen beginnen bij 699 euro voor de S7 en 799 euro voor de S7 edge. Vroege kopers krijgen daar gratis een Gear VR-bril bij ter waarde van 99 euro.

 • Tags:
 • chipworks
 • galaxys7edge
 • samsung

ts Samsung Galaxy S7 edge Usb Aansluiting

Samsung Galaxy S7 en S7 edge ondersteunen geen Quick Charge 3.0

Telefoonnieuws ·

De nieuwe S7 en S7 edge van Samsung zullen geen ondersteuning hebben voor de Quick Charge 3.0 techniek waarmee een batterij nog sneller opgeladen kan worden. Toch wil dit niet zeggen dat het lang duurt om de batterij op te laden.

Qualcomm is de bedenker van Quick Charge en inmiddels zijn we bij versie 3.0 aangekomen. Die belooft nog sneller een volle batterij. Qualcomm is ook de maker van de Snapdragon 820-processor waaronder sommige buitenlandse exemplaren van de S7 en S7 edge gebruik van maken. Het is ergens vreemd dat Qualcomm's laatste producten geen gebruikmaken van hun eigen snellaadtechnieken. Ook varianten met de Exynos-processor ondersteunen Quick Charge 3.0 niet.

Samsung Galaxy S7 edge Always ON Display
Deze S7 edge hoeft voorlopig niet opgeladen te worden

Beide toestellen ondersteunen wel Quick Charge 2.0 en daarmee zal de Galaxy S7 in 90 minuten volledig opgeladen zijn. Bij de S7 edge duurt dat 100 minuten maar die batterij is ook 600 mAh groter. Daarbovenop ondersteunen deze modellen het snellere Fast Wireless Charging waarmee ze snel draadloos opgeladen kunnen worden. Tot voor kort kon alleen de Galaxy S6 edge+ dat. Volledig draadloos opladen duurt bij de Samsung Galaxy S7 130 minuten terwijl je voor de S7 edge 150 minuten nodig hebt. Om sneller draadloos te kunnen laden heb je wel een geschikte lader nodig.

 • Tags:
 • galaxys7
 • galaxys7edge
 • quckcharge
 • quickcharge3
 • s7
 • s7edge
 • samsung
 • snelladen

ts Samsung Galaxy S7 edge Handson

Samsung Galaxy S7 edge hands-on

De koning is dood, lang leve de koning!

Telefoonnieuws ·

Vandaag kondigde Samsung de Galaxy S7 en S7 edge aan. Twee nieuwe topmodellen die ogenschijnlijk weinig verschillen met de vlaggenschepen van vorig jaar. Schijn bedriegt zo blijkt als we het toestel nader aan de tand voelen.

Samsung Galaxy S7 edge hands-on

Wij kregen al eerder deze week de mogelijkheid om de gebogen Galaxy S7 edge op pad mee te nemen om alle nieuwe functies rustig op ons in te laten werken. Belangrijkste focus ligt toch wel op de nieuwe 12 megapixel camera. Nu was de Galaxy S6 al erg sterk in situaties met weinig licht, bij de Galaxy S7 moet dat nog een fractie beter zijn. De resultaten zijn wat ons betreft niet slecht maar de hogere lichtopbrengst valt allemaal wel mee. Er is in het donker vooral verbetering met betrekking vanwege minder ruis en meer en kleurechtheid. Dat levert wel scherpere foto's op maar beoordeel het vooral zelf.

Samsung Galaxy S6 edge sample #1
Galaxy S6 edge
Samsung Galaxy S7 sample #1
Galaxy S7 edge
Samsung Galaxy S6 edge sample #2
Galaxy S6 edge
Samsung Galaxy S7 edge sample #2
Galaxy S7 edge
Samsung Galaxy S6 edge sample #3
Galaxy S6 edge
Samsung Galaxy S7 edge sample #3
Galaxy S7 edge

Meer voorbeeldfoto's van de Galaxy S7 edge vind je op deze Facebook-pagina.

De Galaxy S7 edge moet beter zien in het donker vanwege een groter diafragma van f/1.7 en omdat de pixelgrootte omhoog gegaan is naar van 1,12 naar 1,4 micron. Ook zal het toestel sneller scherpstellen dan voorheen dankzij een techniek wat Samsung ‘Dual Pixel Focusing’ noemt. Iedere pixel bestaat bij de S7 edge uit twee diodes die ieder gebruikt kunnen worden om scherp te stellen. Bij de Galaxy S6/S6 edge waren dat nog maar een paar pixels. De autofocus wordt hierdoor tweemaal zo snel. Met al dat camerageweld is het knap dat het Samsung gelukt is de cameramodule dunner te maken. Hij steekt ditmaal ook niet zo ver uit de behuizing als bij de Galaxy S6. Die behuizing krijgt nu een IP68-certificering waardoor het toestel bestand is tegen water en stof. Echt mee gaan zwemmen raden ze af bij Samsung maar een regenbui zal hij moeiteloos overleven. Helaas is de vingerafdrukgevoelige achterkant van vorig jaar wel gelijk gebleven.

Vingerafdrukken op de Samsung Galaxy S7 edge achterkant

Geheugenkaartslot, geen infrarood

Terug van weggeweest is de geheugenkaartslot. Wie de simkaart uit het toestel trekt ziet in dezelfde lade een extra uitsparing voor een microSD-kaartje tot 200 GB. Het slot ondersteunt hotswappen waardoor je het toestel niet opnieuw hoeft op te starten bij een kaartwissel. Wat echter dit jaar ontbreekt is infrarood. Vorig jaar kon je nog je S6/S6 edge als afstandsbediening gebruiken. Die functie ontbreekt dit jaar.

Samsung Galaxy S7 edge simkaart-slot

Nog dieper in de Galaxy S7 edge treffen we een Exynos 8890-processor aan die volgens Samsung 50% sneller is dan de Exynos 7420 uit de Galaxy S6. Het grafische gedeelte doet er nog een schepje bovenop. Die is volgens Samsung maar liefst 77% sneller dan vorig jaar. Al die rekenkracht kan putten uit een nieuwe batterij die voor de Galaxy S7 uitkomt op 3.000 mAh en voor de Galaxy S7 edge zelfs op 3.600 mAh. Bovendien ondersteunen beide modellen dit jaar snel draadloos laden waarmee de batterij zo’n 65% sneller oplaadt. De totale oplaadduur voor de S7 komt hiermee uit op 130 minuten en voor de S7 edge op 150 minuten. Nu deed de Galaxy S6 er ook 150 minuten over maar bedenk dan dat die een flink kleinere batterij heeft.

Samsung Galaxy S7 edge vergeleken met de S6 edge
De Galaxy S7 edge links met de S6 edge rechts

De Samsung Galaxy S7 en S7 edge mogen er op eerste gezicht misschien wel precies zo uit zien als de S6 en S6 edge, er zijn wel degelijk verschillen. Ze zijn minimaal en subtiel. Zo is het glas ditmaal rondom alle randen afgebogen dus ook aan de boven- en onderkant. Aan de achterzijde is dit effect een stuk merkbaarder. Zowel de S7 als de S7 edge kennen bij de zijkanten een sterke ronding. Was de S6 van vorig jaar dus nog volledig vlak, dit jaar krijgt hij een stuk meer rondingen. Ook verschillend is de verdwenen chromen rand rond de homeknop. Er is nu gekozen voor een zwarte rand. Ook de chromen gril voor de speaker is verdwenen. Dit alles geldt trouwens alleen voor de zwarte uitvoering, de gouden en zilveren uitvoering hebben nog wel chromen randjes.

Samsung Galaxy S7 edge rondingen

Nog steeds weinig bloatware

Qua bediening is er niet gek veel veranderd. Samsung levert nog steeds niet erg veel apps standaard mee en dat is wat ons betreft een grote plus. Bovendien kun je veel meegeleverde gewoon zelf verwijderen. Anderen kun je verbergen zodat ze je niet tot last zijn. De werking van het Edge-scherm is verder verbeterd door hem dubbel zo breed te maken. Er zijn nu widgets beschikbaar of je kunt een extra kolom toevoegen met snelkoppelingen naar apps. Wij vonden het toestel zeer responsief aanvoelen tijdens onze urenlange test en ook vielen ons enkele nieuwe animaties op waaronder in het multitaskoverzicht. Het is allemaal niet spectaculair maar het oogt wel lekker fris.

Apps Samsung Galaxy S7 edgeSamsung-apps Galaxy S7 edgeApps verwijderen Galaxy S7 edge

Gear 360

Dit jaar presenteert Samsung een tweetal accessoires te weten de Gear VR die in samenwerking met Oculus ontwikkeld is en de Gear 360. Die eerste was al eerder aangekondigd maar is nu ook met de S7 en S7 edge te gebruiken. De Gear 360 is een bol met ingebouwde camera’s waarmee 360 graden opnames gemaakt kunnen worden. Dat moet volgens Samsung voor nieuwe mogelijkheden opleveren om ervaringen vast te leggen. Wie een Galaxy S7 aanschaft treft in de doos naast een adapter, datakabel en koptelefoon (In-Ear Fit Stereo EO-EG920BW) een USB OTA adapter aan. Daarmee kun je een USB-schijf aan het toestel koppelen. Handig om snel foto’s over te zetten.

Samsung Galaxy S7 edge accessoires
Inhoud van de doos

De Samsung Galaxy S7 en S7 edge liggen vanaf 11 maart in de winkel voor een adviesprijs van respectievelijk 699 en 799 euro. De Gear 360 zal pas vanaf het tweede kwartaal van 2016 verkrijgbaar zijn voor een bedrag van 419 euro. We hopen hier op NieuweMobiel.NL zeer spoedig een uitgebreide review te kunnen plaatsen waarbij we dieper ingaan op alle nieuwe functies.

 • Tags:
 • galaxys7edge
 • handson
 • mwc16
 • preview
 • s7edge
 • samsung

ts Galaxy S7 edge Zwart Stagueve

Nieuw fotomateriaal van Samsung Galaxy S7 edge

Geruchten ·

Er zijn een tweetal nieuwe foto's opgedoken van de vermeende Galaxy S7 edge. Eén daarvan toont het 5,5 inch gebogen toestel van de voorkant, de andere laat juist de onderkant zien met z'n USB-aansluiting.

De duidelijkste van de twee toont het toestel van de voorkant. Dat we hier van doen hebben met het echte toestel en niet met een dummy blijkt uit het feit dat het scherm aanstaat. We herkennen bovendien de eerder uitgelekte achtergrond. Uit de weerspiegeling blijkt dat de voorkant nog meer rondingen kent dan de Galaxy S6 edge. Ditmaal lijkt ook de onderkant van het toestel licht gebogen te zijn. Eerder uitgelekte foto's leken daar ook al op te wijzen.

Samsung Galaxy S7 edge zwart voorkant

Wat ook overeenkomt met eerdere informatie is dat de metalen ring rondom de homeknop weg is. Ditmaal lijkt de hele voorzijde zwart te zijn, zonder uitzondering. Uit de foto kunnen we niet afleiden of het schermformaat vergroot is naar 5,5 inch zoals de geruchten zeggen. Bovenstaande foto is niet de enige die van de S7 edge is uitgelekt. Ook is een foto binnengekomen van de onderkant. Deze toont de microUSB-aansluiting. Samsung lijkt dus niet gekozen te hebben voor het nieuwe USB Type-C.

Samsung Galaxy S7 edge onderkant microUSB

Dat we kijken naar de Galaxy S7 edge en niet naar de Galaxy S6 edge blijkt dat het enkele putje voor de microfoon boven zit. Bij de S6 edge zit die juist aan de onderkant. Had Samsung dezelfde indeling gebruikt dan zou deze foto mogelijk niemand opgevallen zijn. De keuze om aan microUSB vast te houden lijkt mogelijk vreemd. Veel andere fabrikanten stappen intussen over op USB Type-C waarbij het niet uitmaakt hoe de kabel in het toestel gestopt wordt. Je bestaande accessoires kunnen door het vasthouden aan microUSB in ieder geval nog een jaartje mee.

Unpacked 2016

Intussen is het al wel de zoveelste foto die van de Samsung Galaxy S7 edge binnenkomt nog voordat hij officieel is aangekondigd. Het lijkt Samsung dit jaar dus niet gelukt om hem geheim te houden. Zondag 21 februari staat de officiële onthulling gepland. We hopen dat Samsung toch nog enkele verrassingen voor ons in petto heeft.

 • Tags:
 • galaxys7edge
 • microusb
 • s7edge
 • samsung

ts Samsung Galaxy S7 edge Zwart Dubizzle

Samsung Galaxy S7 edge duikt vroegtijdig in Dubai op

Geruchten ·

Nadat eerder al de nog onaangekondigde LG G5 in Dubai te koop werd aangeboden is het dit keer de beurt aan de evenals onaangekondigde Samsung Galaxy S7 edge. De koper vraagt 1.100 euro voor het nog uit te komen vlaggenschip.

Het is erg opmerkelijk dat op één en dezelfde dag twee nog onaangekondigde telefoons te koop worden aangeboden. En dat ook nog in hetzelfde land. Net als bij de LG G5 is de advertentie voor de S7 edge weggehaald door de aanbieder. Het is ook mogelijk dat Samsung een stokje heeft gestoken voor de verkoop. Hoe de man/vrouw uit Dubai aan twee nog onaangekondigde toestellen komt is onduidelijk.

Samsung Galaxy S7 edge te koop

Er werd een zwarte Galaxy S7 edge aangeboden voor omgerekend zo'n 1.100 euro. De verwachte verkoopprijs van het toestel is 799 euro dus dat is helemaal nog niet zo'n gekke prijs. Deze aanbieder zou ook nog een Galaxy S7 in de aanbieding hebben al hoeft hij daar maar 1.025 euro voor. Schijnbaar is een gebogen en iets groter beeldscherm wel een extra premie waard. Op de foto lijken we te maken te hebben met een zwarte uitvoering. In die kleur was de Galaxy S6 edge nog niet verkrijgbaar. Wel een donkerblauwe variant maar dit lijkt toch echt zwart te zijn. De koper meldt dat je naast een S7 edge ook een oplader, datakabel, koptelefoon en USB adapter krijgt. Met die laatste kun je mogelijk een geheugenstick aan het toestel koppelen. Details daarover worden komende zondag verwacht wanneer Samsung de S7 edge en S7 officieel onthult.

(via)

 • Tags:
 • dubai
 • galaxys7edge
 • s7edge
 • samsung

ts Samsung Galaxy S7 edge

Samsung bevestigt waterdichte Galaxy S7 edge in video

Geruchten ·

Samsung heeft op een soort teaser website een video geplaatst van de vermeende Galaxy S7 edge. Alhoewel het toestel op de beelden lijkt op de S6 edge is er één groot verschil: hij wordt gebruikt in de stromende regen.

In de video komt de Indonesische atleet Dellie Threesyadinda aan het woord die tijdens haar workout gebruik maakt van wat lijkt op de Galaxy S7 edge. Hoe we daar zo zeker van zijn is dat ze hem gebruikt tijdens een regenbui. De S6 edge is nog niet bestand tegen water en van de S7 edge wordt gezegd dat hij het dankzij een IP68-certificering wel is.

Samsung Galaxy S7 edge waterdicht
Nieuwe Galaxy S7 edge is waterdicht

Op de bewuste Samsung-website waar de video geplaatst is komt nog een belangrijke nieuwe functie van de S7 en S7 edge naar voren. Op één van de slides is de tekst te lezen "Bring Light To The Night". Vermoedelijk is dat een verwijzing naar de nieuwe 12 megapixel camera. Ondanks dat dat in pixels minder is dan de 16 megapixel op de huidige Galaxy S6 is de camera dankzij een nieuwe lens en sensor in staat meer licht op te vangen. Dat moet vooral 's avonds en binnenshuis tot betere opnames leiden.

Brigh light to the dark

Uit eerder informatie bleek al dat de Samsung Galaxy S7 en S7 edge vermoedelijk over een Quad HD-scherm beschikken van respectievelijk 5,1 en 5,5 inch groot. Na een jaar afwezigheid zal de geheugenkaartslot ook weer geïntroduceerd worden. De ingebouwde batterijen gaan er verder in capaciteit op vooruit. Die van de S7 komt volgens berichten uit op 3.000 mAh terwijl die van de S7 edge uitkomt op 3.600 mAh. Dat is in beide gevallen aanzienlijk groter dan voorheen. Qua uiterlijk blijven de toestellen trouw aan de modellen van vorig jaar. Daar oogste Samsung relatief veel lof mee. Zowel de Samsung Galaxy S7 als S7 edge worden 21 februari verwacht tijdens Samsung's Unpacked-event voorafgaand aan het Mobile World Congress in Barcelona.

 • Tags:
 • galaxys7edge
 • s7edge
 • samsung
 • waterafstotend
 • waterdicht

ts S6 Edge Screen

Samsung lekt zelf nieuwe edge-functies Galaxy S7 edge

Geruchten ·

Geen beter gerucht als de fabrikant zelf de bron is. Samsung heeft op een ontwikkelaarswebsite zelf al enkele nieuwe functies gelekt van het gebogen edge-scherm op de Galaxy S7 edge.

Op de huidige Galaxy S6 edge en S6 edge+ kun je het gebogen scherm gebruiken om de tijd op te tonen als de rest van het scherm uit staat. Ook kun je er gemiste oproepen en ontvangen berichtjes terug zien. Vanaf Android 6.0 Marshmallow wordt er echter de nodige functionaliteit aan toegevoegd. Samsung komt dan met grotere panelen en ook ontwikkelaars kunnen dat in eigen apps inbouwen. Op de pagina waar dit wordt uitgelegd staat ook een verwijzing naar de nog aan te kondigen Galaxy S7 edge.

Edge Screen Style

Dat toestel is allang geen verrassing meer maar het is goed om te lezen dat Samsung meer functies in lijkt te bouwen voor het gebogen scherm. Op de grotere Note Edge waren al veel meer functies beschikbaar. Op de S6 edge kon het gebogen scherm alleen nog informatie tonen. De nieuwere bredere panelen bieden meer functies waaronder widgets en snelkoppelingen. Samsung noemt deze 'Edge Single Plus'. Of het daar bij blijft valt te bezien. Mogelijk tovert Samsung nog enkele nieuwe functies uit de hoge hoed wanneer ze de S7 edge aankondigen. Dat moet 21 februari gebeuren.

(via)

 • Tags:
 • edgescherm
 • galaxys7edge
 • s7edge
 • samsung

Beknopte specificaties van de Samsung Galaxy S7 edge

Afmetingen 150,9 x 72,6 x 7,7 mm
Gewicht 157 gram
Artikelcode SM-G935F
EAN codes 9952581252525, 8858585858569, 8806088644509, 8806088642994, 8806088427706, 8806088427690, 8806088403380, 8806088403359, 8806088403328, 8806088397894, 8806088335896, 8806088335834, 8806088335803, 8806088319223, 8806088297637, 8806088296579, 8806088295954, 8806088279831, 8806088279817, 8806088279640, 8806088279633, 8806088279626, 8806088265162, 8806088264950, 8806088264783, 8806088264776, 8806088264745, 8806088264653, 8806088190389, 8806088184999, 8806088184517, 8806088184302, 8712421528743, 8712421528460, 8712421528446, 8712421528439, 7778806088289, 5825252525256, 5415247107132, 5413729230552, 5413729229174, 5413729229167, 5413729229150, 4585252636963, 2750054960284, 2750054960277, 2523636363632, 0835168020320, 0600736756495, 0400061343229 Toon nog 36 anderen, 8806088319223, 8806088297637, 8806088296579, 8806088295954, 8806088279831, 8806088279817, 8806088279640, 8806088279633, 8806088279626, 8806088265162, 8806088264950, 8806088264783, 8806088264776, 8806088264745, 8806088264653, 8806088190389, 8806088184999, 8806088184517, 8806088184302, 8712421528743, 8712421528460, 8712421528446, 8712421528439, 7778806088289, 5825252525256, 5415247107132, 5413729230552, 5413729229174, 5413729229167, 5413729229150, 4585252636963, 2750054960284, 2750054960277, 2523636363632, 0835168020320, 0600736756495, 0400061343229
Bediening
Vingerafdruk-herkenning
Platform
Android 7.0 (Nougat)
Beeldscherm
Kleurenbeeldscherm 5.5 inch, Quad HD Super AMOLED
Hardware
Camera 12.2 MP
Processor Samsung Exynos 8890, octa core
Selfiecamera 5 MP
Materialen
Stof-/waterdicht
Gegevensnetwerk
4G (LTE)
Geheugen
Intern geheugen 32 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))
Voeding
Batterij 3600 mAh
Draadloos opladen
Snellaadfunctie
Sensoren
Hartslagmonitor

Alle Samsung Galaxy S7 edge specificaties


Video’s over de Samsung Galaxy S7 edge

Behoorlijk zinloos maar het levert spectaculaire beelden op: Samsung Galaxy S7 edge onder hydraulische pers

Jerry Rig sloopt in dit filmpje een Samsung Galaxy S7 edge om eens beter naar de Liquid Cooling-techniek te kijken

JerryRigEverything onderwerpt de Samsung Galaxy S7 edge aan een kras-, buig- en hittetest. Bekijk hier de resultaten

Samsung Galaxy S7 edge video sample: via @YouTube

Komt de Samsung Galaxy S7 edge er zo uit te zien??


Alternatieven van de Samsung Galaxy S7 edge

Scroll de tabel hieronder om meer te zien
Productafbeeldingen zijn op schaal
Samsung Galaxy S7 edge (G935F)
Sony Xperia XZ3 (H9493)
Google Pixel 4 (G020I)
Cat S62 Pro
Google Pixel 5
 Huidig product    
Vingerafdruk-herkenning
Android7.0 (Nougat)8.1101011
Kleurenbeeldscherm5.5 inch, Quad HD Super AMOLED6.0 inch, OLED5.7 inch, Full HD+ Flexible OLED5.7 inch, IPS6.0 inch, OLED, schermgat
Camera12.2 MP19 MP12.2 MP, 16 MP, dubbele camera-sensor12 MP12.2 MP, 16 MP, dubbele camera-sensor
ProcessorSamsung Exynos 8890, octa coreQualcomm Snapdragon 845, octa core1.78 GHz, 2.84 GHz, Qualcomm Snapdragon 855, octa core2.0 GHz, Qualcomm Snapdragon 660, octa core1.8 GHz, 2.2 GHz, 2.4 GHz, Qualcomm Snapdragon 765G, octa core
Selfiecamera5 MP13 MP8 MP8 MP8 MP
Stof-/waterdicht
4G (LTE)
Intern geheugen32 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))64 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 6 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 6 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 8 GB (Werkgeheugen (RAM))
Batterij3600 mAh3330 mAh2800 mAh4000 mAh4080 mAh
Draadloos opladen
Snellaadfunctie
Hartslagmonitor

Volledige vergelijking Samsung Galaxy S7 edge en deze alternatieven of vergelijk met andere modellen


Vragen en antwoorden over de Samsung S7 edge