“Samsung gaat AMOLED-schermen iPhone 7s Plus leveren”


De kogel lijkt door de kerk; Samsung en Apple zouden een overeenkomst hebben getekend voor de levering van 100 miljoen AMOLED-panelen van 5,5 inch. Dat moet in 2017 gebeuren. Het formaat komt overeen met die van de iPhone 7s Plus.

Apple zou al langer kijken naar de nieuwe schermtechniek. Momenteel past Apple IPS-panelen toe. AMOLED heeft als voordeel dat een zwarte pixel simpelweg uit kan waardoor hij geen licht uitzend. Hierdoor gaat het contrast drastisch omhoog. Als het gerucht van The Korea Herald correct is dat krijgt alleen de iPhone 7s Plus van 2017 een dergelijk AMOLED-scherm. De kleinere 4,7 inch iPhone 7s blijft dan bij IPS. De keuze voor Samsung is voor Apple ongelukkig, ook LG en Japan Display kunnen dergelijke panelen maken, maar mogelijk niet in de grote volumes die voor iPhones nodig zijn.

Handdruk
Samsung en Apple zijn er uit

Dat Apple in 2017 overstapt op AMOLED is niet nieuw, het gerucht gaat al langer. Wel nieuw is het aantal van 100 miljoen panelen. Met het 3-jarige-contract zou een bedrag gemoeid zijn van 2,3 miljard euro. Wie naast een nieuwe schermtechniek rekent op een hogere schermresolutie komt mogelijk bedrogen uit. Het zou blijven gaan om Full HD met een pixeldichtheid van rond de 400. De concurrentie zit inmiddels op een getal van ruim 500 wat scherpere beelden oplevert al valt het sommigen niet op. Wel opvallend is dat Apple blijkbaar de komende drie jaar vasthoudt aan deze resolutie voor de grotere Plus-variant. Een ander gerucht spreekt over een glazen achterkant voor de iPhone 7s en 7s Plus. Dat zou tevens de weg vrij moeten maken voor draadloos opladen waar Apple met de Watch momenteel al gebruik van maakt.

Foto: 드림포유 (cc)


Prijsvergelijker Apple iPhone 6s
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
64 GB Space Grey
€ 219,00 € 219,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6s


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel