Japan Display begint OLED-productie, geruchten iPhone met OLED-scherm laaien op


Het bedrijf Japan Display zal de meeste niet zoveel zeggen maar ze zijn wel hofleverancier voor Apple's iPhone-beeldschermen. Nu past Apple traditiegetrouw een LCD-paneel toe maar het zou mogelijk overstappen op het veel contrast-rijkere OLED.

Nu gaan dergelijke geruchten al langer maar dat Japan Display nu begint met de fabricage van OLED-panelen is wel een sterk signaal. OLED wordt al jaren door met name Samsung toegepast in haar S vlaggenschepen. Alhoewel de panelen in het begin vaak erg blauw waren en niet erg kleurecht is de kwaliteit ervan de afgelopen jaar sterk verbeterd. Iets wat mogelijk ook Apple is opgevallen. Een sterk voordeel van OLED-schermen is de hoge contrast. Dankzij het ontbreken van backlight is zwart ook echt zwart.

Japan Display Inc OLED-scherm
Een 5,2 inch OLED-scherm van JDI

Nu hoeven we trouwens niet te rekenen op een snelle lancering van een iPhone met OLED-scherm. Japan Display zou pas in 2018 voldoende panelen kunnen leveren, aldus Reuters. Tegen die tijd hebben we het over de iPhone 8 als Apple vasthoudt aan hetzelfde lanceerschema. Naast Japan Display krijgt Apple haar beeldschermen ook van LG. Die laatste maakt al langer OLED-schermen maar past die zelden toe in mobiele telefoons. LG past veelal IPS Quantum toe in haar vlaggenschepen terwijl het de OLED-panelen vooral maakt voor haar televisies. Er is nog een andere OLED-leverancier, namelijk Samsung. Het lijkt echter niet waarschijnlijk dat Apple daar onderdelen gaat inkopen vanwege diverse rechtszaken die momenteel lopen.


Prijsvergelijker Apple iPhone 6s
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
64 GB Rose Gold Zo goed als nieuw
€ 219,00 € 219,00   Bekijk
bol.com Partner
64 GB Space Grey
€ 299,99 € 299,99   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6s


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel