Nog onbekende Nokia-telefoons op de foto


Afgelopen week dook op het Chinese Baidu foto's op van een tweetal onaangekondigde Nokia-telefoons. Na de overname door Microsoft zou het bedrijf dit jaar mogelijk weer eigen modellen aankondigen. De foto's roepen alleen meer vragen op.

Eén van de weergegeven modellen hebben we eerder gezien. Het gaat om het kleinste exemplaar met een numeriek toetsenbord. Dat doet sterk vermoeden dat we naar een featurephone kijken; een eenvoudig model dus maar wel één met een metalen behuizing. Op de nieuwe foto's lijkt dit model bovendien vrij dik te zijn. Dat doet vermoeden dat Nokia een flinke batterij toepast. Een naam heeft het toestel ook al; de Nokia 235.

Nokia XL en de Nokia 235Nokia 235 dikteNokia 235 met toetsenbord

Het andere model lijkt een stuk groter en zou volgens de bron de Nokia XL uit 2014 zijn. Het vreemde echter is dat het hierboven weergegeven toestel op bepaalde punten niet overeenkomt. Zo kent de oorspronkelijke XL geen inkeping aan de zijkant en ook zitten de flitser en luidspreker op een andere plaats. Bovendien is er een homeknop aan de voorzijde bijgekomen. Het is dus mogelijk dat we hier toch kijken naar de Nokia XL 2, al is dat op dit moment pure speculatie. Wat wel duidelijk lijkt is dat Nokia in 2016 weer met eigen telefoons komt en dat die hoogstwaarschijnlijk net als de Nokia XL onder Android draaien. Zo gek is dit gerucht dus niet.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel