Metalen Nokia prototype gespot

· 1 reactie


Er is een foto verschenen van een metalen Nokia-telefoon. Nu laat Nokia dat al een tijdje over aan Microsoft maar het is geen geheim dat het Finse bedrijf uiteindelijk zelf weer wil beginnen met het ontwikkelen en verkopen van telefoons.

Nu zijn er al wel enkele schetsen verschenen van nieuwe Nokia-telefoons maar die beschikten allen over een aanraakscherm met Android. Deze lijkt te beschikken over een numeriek toetsenbord waarmee het naar alle waarschijnlijkheid gaat om een relatief eenvoudig model. Het is trouwens ook mogelijk dat het om een oud prototype gaat ten tijde dat Nokia nog wel zelf telefoons maakte. Dat lijkt echter niet erg waarschijnlijk, het model is voorzien van een metalen behuizing met moderne antennebanden.

Nokia featurephone prototype

Overigens zegt de bron dat Nokia momenteel bezig is met drie nieuwe modellen waarvan dit er één is. Het is natuurlijk mogelijk dat er naast een uitgebreid touch-model ook een (sterk) eenvoudiger versie komt. Eerder al lekten afbeeldingen uit van de Nokia N1 en C1, allen zouden onder Android draaien. Nokia paste de laatste jaren juist Windows Phone toe nadat het jarenlang smartphones met Symbian uitbracht. Beide systemen konden het niet opboksen tegen Android en iOS en dat wordt vaak gezien als grootste reden waarom Nokia het niet gered heeft. Na de verkoop aan Microsoft werd afgesproken dat Nokia tot halverwege 2016 geen telefoons meer mocht maken. Daar komt dit jaar dus mogelijk verandering in.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel