Opgedoken Nokia C1 mogelijk eerste Android-telefoon na Microsoft-overname


Nokia bestaat ook na de overname van Microsoft nog gewoon steeds. En ze mogen op den duur gewoon weer telefoons uitbrengen. Deze Nokia C1 is daar mogelijk de eerste van. Helemaal geen gekke gedachte nu het bedrijf al een Android-tablet uitbracht.

Mocht Nokia inderdaad met een eigen Android-telefoon komen dan zal het tot 2016 moeten wachten. De Microsoft-deal verhindert dit namelijk. Toch weerhield dit Nokia niet om alvast wel met een Android-tablet te komen. Het bedrijf richt z'n pijlen al langer op het populaire platform. Zo maakt het er software voor waaronder de Z Launcher en de HERE navigatiesoftware.

Nokia C1

Omdat de Nokia C1 niet voor 2016 aangekondigd mag/gaat worden heeft het ook niet zoveel zin om het te hebben over specificaties. Leuk dus dat de bron het heeft over een 5 inch scherm met 2 GB aan RAM en 8 + 5 megapixel camera. We houden serieus rekening met een herintroductie van Nokia in de telefoniemarkt, maar daar zal voor 2016 geen sprake van zijn. Nokia bracht toen het nog niet door Microsoft was ingelijfd al een Android-telefoon uit; de X. Microsoft heeft echter geen plannen hiermee door te gaan.

Bron: Tech.163.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel