Zes specificaties die de HTC Hima verschilt met de HTC One (M8)


Professioneel twitteraar @upleaks heeft de lijst met specificaties van de HTC Hima online gezet. Handig want zo kunnen we het nieuwe HTC-vlaggenschip vergelijken met de huidige One (M8). We sommen zes verschillende en drie gelijke specs op.

De HTC Hima moet het volgende vlaggenschip van HTC worden. Een naam hebben we er nog niet voor maar hij volgt in ieder geval de One (M8) op. We verwachten niet erg veel uiterlijke verschillen met de One M8 maar nu @upleaks de volledige lijst specificaties gelekt heeft kunnen we wel gaan vergelijken.

HTC leaves
We blikken vooruit op de HTC Hima

Snapdragon 810-processor en 3 GB RAM

Eerste verschil is de processor. HTC gaat hoogstwaarschijnlijk de 64-bits Snapdragon 810 toepassen. Deze nieuwe SoC krijgt hulp van 3 GB aan RAM-geheugen wat 1 GB meer is dan de huidige One (M8).

20,7 megapixel

Het derde verschil (en misschien wel de grootste) is de camera aan de achterzijde. De bron heeft het over een 20,7 megapixel exemplaar. Dat klinkt verdacht veel op een Sony-sensor vergelijkbaar met de Xperia Z3. Opvallend is dat er niet gesproken wordt over een duo camera. Het lijkt ons sterk dat HTC die bij de Hima overslaat.

13 megapixel of 4 UltraPixel

Vierde verschil is de camera aan de voorzijde. Of HTC past een 13 megapixel exemplaar toe, óf een 4 UltraPixel exemplaar. Blijkbaar zijn ze er bij HTC nog niet over uit. Wel is duidelijk dat HTC afstapt van de UltraPixel-techniek aan de achterzijde. Het was een gok toen HTC de techniek in 2013 aankondigde maar het grote publiek wil toch vooral veel megapixels. Mogelijk verdwijnt hij dus nu naar de voorkant.

Sneller internet en grotere batterij

Vijfde verschil is de ondersteuning van categorie 6 LTE. Daarmee zijn snellere downloadsnelheden mogelijk tot 225 Mbit/s. Operators bieden momenteel al op kleine schaal abonnementen aan met het snellere 4G+. Technisch staat deze dienst ook bekend als LTE Advanced. De batterij tot slot, en dat is het zesde verschil, is met 2.840 mAh een fractie groter dan de 2.600 mAh variant op de One (M8).

Gelijk gebleven specificaties

Er zijn niet alleen maar verschillende specificaties. Er zijn ook zaken gelijk gebleven. Misschien wel de belangrijkste is het 5,0 inch grote beeldscherm. Op zich waren we daar behoorlijk te spreken over bij de HTC One (M8) dus erg treurig zijn we daar niet over. Ook gelijk is de schermresolutie. Verwacht dus dezelfde Full HD-resolutie. Ook min of meer gelijk gebleven zijn de afmetingen. De behuizing is een tikkeltje dikker maar nog steeds iets meer dan 9 millimeter.
Verwacht ook dezelfde kleuruitvoeringen; grijs, zilver en goud. Wel lijkt er een nieuwe bij te komen; Gunmetal Gold.

Verwacht wordt dat HTC de Hima ergens in maart officieel aankondigt. Het toestel zal dan uitkomen met Android 5.0 en Sense 7. We houden alle ontwikkelingen voor je in de gaten en proberen we je dat zo snel mogelijk te brengen.

Bron: Upleaks.info


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel