Nokia verrast met N1 Android-tablet


De terugkeer van Nokia naar de consumentenwereld verloopt sneller dan verwacht. Het bedrijf kondigde zojuist een 7,9 inch grote Android-tablet aan. De Nokia N1 kent bovendien enkele interessante functies

Het gerucht dat Nokia vandaag met 'iets' zou komen ging al maar onduidelijk was waarover het ging. Het blijkt dus een tablet te zijn, onder Android. De telefoontak van Nokia werd onlangs door Microsoft overgenomen maar er bleef nog een deel over. Dat is dus onlangs hard bezig geweest met deze N1 tablet.

Nokia N1 tablet
De Nokia N1

Het is een 7,9 inch grote Android-tablet met een resolutie van 2048 x 1536 pixels. Het apparaat draait onder een 64-bits Intel Atom-processor (Z3580) op 2,3 GHz. Was Nokia vroeger erg close met Microsoft deze N1 draait Android 5.0 Lollipop. Daarboven heeft Nokia haar eigen Z Launcher geïnstalleerd. Niet alleen geeft deze lounge app-suggesties je kunt ook apps zoeken door de beginletter te tekenen. Nokia voorziet haar tablet van een microUSB Type C-aansluiting. Bijzonder hieraan is dat het niet uitmaakt hoe je de kabel in het apparaat steekt. Voorheen kan een USB-kabel er maar op één manier in wat vaak tot frustratie leidt.

Voorlopig alleen in China

Nokia's tablet moet 250 dollar kosten en komt eerst alleen in China uit. Rusland volgt later. Ook Nokia ook plannen heeft om de N1 naar Europa te brengen is onbekend. Of Nokia nog problemen met Apple gaat krijgen is afwachten. De Nokia N1 lijkt namelijk verdacht veel op een iPad mini.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel