Jolla komt met tablet dankzij crowdfunding


Jolla komt met een eigen tablet onder Sailfish OS. Het hele project wordt gefinanceerd door crowdfunding en de eerste 380.000 dollar is al binnen. Hiermee is de Jolla Tablet de eerste tablet die dankzij crowdfunding tot stand komt.

Het bedrijf Jolla is ontstaan door oud-Nokia-medewerkers die graag verder wouden met het MeeGo-besturingssysteem. Dat heet inmiddels Sailfish en heeft versie 2 bereikt. De Jolla Tablet moet een 7,85 inch grote tablet worden met een relatief kleine 4.300 mAh batterij. De tablet draait een 64-bits Intel quadcore-processor op 1,8 GHz.

Nu het eerste doel van 380.000 dollar bereikt is gaat Jolla de eerste 2.000 tablets maken. Dat doel werd trouwens al binnen een dag bereikt. Vanwege deze hoge vraag komen er ook ongetwijfeld meer exemplaren op de markt. Jolla is vooral onder een select groepje mensen ongekend populair. Het blinkt uit in open source software waarvan privacy hoog in het vaandel staat. Ironisch genoeg kondigde Nokia gisteren ook een eigen 7,9 tablet aan maar dan onder Android. Het is voor het eerst dat Nokia een consumentenproduct aankondigde nadat Microsoft de telefoondivisie overnam.

Bron: Indiegogo.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel