Oud Nokia-medewerkers willen MeeGo-telefoons maken

· 1 reactie


Nokia mag de ontwikkeling van MeeGo dan op een laag pitje hebben geschroefd, dat wil niet zeggen dat iedereen uitgekeken is op het platform. Enkele oud-medewerkers hebben een nieuw bedrijf opgericht, Jolla, dat nieuwe toestellen wil maken.

Hiermee lijkt het er op dat de N9, momenteel het enige MeeGo-toestel dat voor consumenten verkrijgbaar is, een opvolger krijgt. Alleen prijkt dan niet het Nokia-logo bovenaan.

Nokia N9 with MeeGo
De Nokia N9 onder MeeGo

De makers denken dat Nokia een prachtig product heeft gemaakt dat een opvolger verdiend. Samen met diverse ontwikkelaars en niet nader genoemde investeerders wil Jolla een MeeGo smartphone op de markt brengen. Het klinkt leuk, want ook wij waren gecharmeerd van de Nokia N9 en diens hoge gebruiksgemak. Laten we niet vergeten dat de Swipe gebruikersinterface waar de N9 zo om bejubeld is, niets met MeeGo te maken heeft. Jolla zal een geheel andere UI moeten verzinnen waarvan het nog maar de vraag heeft of het diezelfde charme heeft. Om nog maar niet te spreken over de juridische obstakels. Wil je perse nu een MeeGo telefoon? Dan is de N9 nog steeds de beste (nu direct verkrijgbare) optie.

Via: TheVerge


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel