Aantal downloads BlackBerry App World overstijgt 3 miljard


Dat het niet alleen kommer en kwel is bij RIM bewijst dit nieuws; het aantal downloads uit de BlackBerry App World is de drie miljard voorbijgegaan. Maar nog beter, het aantal downloads stijgt met de dag.

De vooruitzichten mogen dan somber zijn, het aantal downloads uit de BlackBerry App World groeien nog steeds. Duurde het 786 dagen voordat de eerste miljard downloads werden bereikt, de twee miljard kwamen al na 210 dagen. Voordat de drie miljard aangetikt werden waren we pas 176 dagen verder. Een leuke groei dus. Volgens BlackBerry zitten er inmiddels 90.000 apps in de App World.

BlackBerry App World

App World is de online App Store voor BlackBerry-telefoons en opende op 1 april 2009 haar deuren. De mijlpaal van 3 miljard downloads mag voor BlackBerry dan wel reden tot feest zijn, in vergelijking met andere online app winkels blijft het achter. Zo tikte Google Play (voorheen Android Market) onlangs de 20 miljardste download aan en zit Apple's App Store inmiddels alweer over de 30 miljard. Cijfers van de Windows Phone Marketplace zijn niet bekend, maar wel weten we dat het aantal apps de 100.000 overstegen heeft.



Praat mee over dit artikel