Apple zelf aangeklaagd om Siri


Het bedrijf dat momenteel drukker bezig is met juridische aspecten dan met het maken van nieuwe producten krijgt vanuit onverwachte hoek en om verrassende reden zelf een aanklacht binnen; een Chinees bedrijf claimt al sinds 2004 patent te hebben op Siri.

Ter opheldering, Siri is de spraakbestuurde assistent die samen met de iPhone 4S werd aangekondigd. Sindsdien kwamen andere fabrikanten waaronder Google, Samsung en LG met soortgelijke apps en werden daarom vrijwel allemaal door Apple aangeklaagd. Nu zijn de rollen echter omgedraaid en wordt het door Zhizen Network Technology aangeklaagd. Zij claimen op 13 augustus 2004 een patent te hebben aangevraagd en deze is op 15 februari 2006 toegewezen.

Xiaoi bot
Xiaoi bot

Het gaat om de Xiaoi Bot en het patent beschrijft een "soort instant messaging chat bot systeem". Overigens kwam deze Xiaoi Bot pas in februari daar op de markt, vele maanden later dan Siri, en lijkt ook sterk op Apple's variant te zijn 'geïnspireerd'. Of dit reden genoeg is om Zhizen in het gelijk te stellen is daarom nog maar de vraag.

Via: MacObserver.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel