Winst Samsung met 80 procent omhoog, HTC bijna 60 procent onderuit


Ondanks dat de definitieve cijfers over het tweede kwartaal nog niet binnen zijn hebben we wel alvast de eerste schattingen binnen van zowel Samsung als HTC. Voor Samsung ziet het er allemaal goed uit, HTC daarentegen heeft het moeilijk.

HTC zal vooral de verkopen in Europa terugvallen. In de VS had het juist last van het tijdelijke importverbod van de One X. Samsung had daarentegen een vliegende start met de Galaxy S III en profiteerde verder van overige Galaxy-modellen. Volgens een Samsung woordvoerder gaat de Galaxy S3 nog dit kwartaal 19 miljoen keer over de toonbank.

Samsung and HTC booth

Samsung meldde een stijging in de operationele winst van 79 procent over dezelfde periode vorig jaar naar 170 miljard dollar. Welk aandeel de mobiele telefoondivisie hierin heeft wordt later bekend gemaakt. HTC zag de operationele winst juist met 57 procent afnemen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en kwam uit op 275 miljoen dollar. Hopelijk dat de One-Serie daar voor dit jaar nog een positieve draai aan kan geven.

Bron: Reuters.com, Reuters.com


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel