Samsung Galaxy S III i9300

8,5 / 10 op basis van 16 reviews
Niet meer nieuw verkrijgbaar
Samsung Galaxy S III i9300 (GT-I9300ZKDXEN)
Samsung Galaxy S III wit liggend schuin 2
humanphone wit 05
Samsung Galaxy S III schuin blauw
Samsung Galaxy S III wit liggend schuin
Samsung Galaxy S III blauw liggend schuin 2
humanphone wit 10
humanphone wit 11
humanphone 03
Samsung Galaxy S III wit schuin
humanphone wit 08
Samsung Galaxy S III blauw liggend schuin
humanphone wit 03

Reviews over de Samsung Galaxy S III i9300

8,5
16 reviews
5 sterren
10 reviews
4 sterren
2 reviews
3 sterren
1 review
2 sterren
2 reviews
1 ster
0 reviews
€ 50 verdienen?

Iedere maand weer verloten we een waardebon van € 50 onder alle inzenders van een ervaring. Het enige wat je hoeft te doen is laten weten wat je van dit product vindt. Klik op de knop hierboven om te beginnen.


Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


“Weet Samsung het hoge niveau van de Galaxy S II te evenaren?”

·

 • Groot
 • Ongekende snelheid
 • Prima camera
 • Veel mogelijkheden out-of-the-box
 • Fors
 • Pentile-scherm
 • Nog kleine bugs
 • Vele apps & instellingen maken onoverzichtelijk

Samsung Galaxy S III i9300 review: weet Samsung het hoge niveau van de Galaxy S II te evenaren? Zelden hebben ze bij Samsung zoveel aandacht gehad voor een telefoon als bij de Galaxy S III. Zo werden geruchten opgeblazen tot een niveau dat we voorheen alleen bij Apple zagen. Veel geruchten bleken achteraf onjuist te zijn of te hoog gegrepen en het is daarom maar de vraag of de S3 niet teleurstelt. Het is namelijk wel de opvolger van de compromisloze S2 en er moeten er nóg meer over de toonbank gaan om de juist verworfen koppositie in smartphoneland vast te houden.


·

top toestel loopt nooit vast en beste kwaliteit scherm en is super snel

0 0

·

Echt een super telefoon! Heel snel, dun, mooie foto's en beeld een echte aanrader

0 0

Alle Samsung Galaxy S III i9300 reviews


Beschrijving van de Samsung Galaxy S III i9300

De Samsung Galaxy S3 is een ergonomisch vormgegeven smartphone met enkele intelligente functies. De Galaxy S3 mag zich oprecht een 'smart phone' noemen.

Slim scherm

Samsung had geen makkelijke taak; proberen de populaire Galaxy S II te evenaren en zelfs te overtrekken. Daarin lijkt het geslaagd. Zo is er een groot 4,8 inch HD Super AMOLED-scherm waarmee er flink wat schermoppervlakte bij is gekomen. Dit scherm denkt tevens met je mee. Zit je een lange mail te lezen dan gaat het scherm niet automatisch na enkele seconden uit zoals andere telefoons dat wel doen. Smart Stay heet dat. Zolang jij naar het scherm van de S3 kijkt blijft hij aan.

Vele functies

De Galaxy S III zit bomvol functies. Zo is daar S-Voice waarmee je via simpele spraakopdrachten het toestel aan het werk kunt zetten. Het ontwaken van je S3, personen bellen en het weerbericht opvragen. Smart Alert waarschuwt je voor oproepen en berichtjes die je gemist hebt. De Galaxy S III trilt lichtjes als je hem oppakt. Met Direct Call bel je een contactpersoon door de S3 naar je oor te brengen. Met Pop-up Play kun je een HD-video door blijven bekijken als je een e-mail of berichtje verstuurt. En met S-Beam verstuur je content naar een andere Galaxy-telefoon door de achterkant van beide telefoons tegen elkaar te houden. Je merkt het al; de mogelijkheden zijn eindeloos.
Ook aan de lijst met specificaties lijkt geen einde te komen. Zo is er het snellere WiFi 802.11n met WiFi Direct, NFC, Bluetooth 4.0. Misschien wat bekender zijn de 8 megapixel camera. Ook in onze test bleek die erg goed uit de bus te komen.

Belangrijkste Samsung Galaxy S III i9300 specificaties

 • 8-megapixelcamera aan de achterkant met Full HD video-opname
 • Quadcore ARM Cortex A9 processor op 1,4 GHz bijgestaan door 1 GB aan RAM-werkgeheugen
 • Verkrijgbaar in 16 of 32 GB aan opslag + geheugenkaartslot
 • 4.8 inch HD Super AMOLED display met stevig Gorilla Glass
Samsung Galaxy S III blauw liggend schuin

De Samsung Galaxy S III i9300 in het nieuws

ts Malware

Chinese telefoonmaker levert mobiel standaard met malware

Opmerkelijk ·

De Chinese Star N9500 blijkt een ware 'killer app' te hebben die je er gratis en voor niets bijkrijgt: malware. Uupay.D speelt contactgegevens door en luistert je telefoongesprekken af. Wie wil dat nou niet?

En als klap op de vuurpijl verstuurt het Trojaanse paard ook nog eens sms'jes naar een betaaldienst zodat je onnodig op kosten wordt gejaagd. En dat allemaal voor een Android-telefoon voor omgerekend 160 euro. Zo blijkt maar weer dat goedkoop duurkoop blijkt te zijn.

Star N9500 with malware
Nu inclusief malware!

Niet alleen heeft de Star N9500 erg bedenkelijke software aan boord, het uiterlijk doet ons erg aan de Samsung Galaxy S3 denken. Het Chinese namaakbedrijf heeft zelfs ChatON voorgeïnstalleerd; het gratis Chat-programma van Samsung. Aardig van ze maar helaas is het daar dus niet bij gebleven. Ons advies is dus; neem gewoon een telefoon die bij ons op de website staat en voorkom dit soort oplichtingspraktijken.

Bron: Heise.de

 • Tags:
 • chinees
 • malware
 • starn9500
 • trojaanspaard
 • uupayd

ts Sirene

Telefoondief uploadt onbedoeld pikante selfies

Opmerkelijk ·

Het dievengilde is doorgaans niet zo slim, al was het maar omdat je van iemand anders spullen af moet blijven. Deze dief maakt het echter wel erg bont. Hij plaatste onbedoeld foto's van zichzelf en zijn geliefde op de clouddienst van het slachtoffer.

En naar goed Amerikaans gebruik wordt de dader meteen aan de publieke schandpaal genageld. Het verhaal begint met een zekere mevrouw Brodsky die besloot te gaan wandelen. Bij thuiskomst merkte ze dat haar portomenne en telefoon gestolen was. Een Galaxy S3 om het plaatje compleet te maken. Net als vele anderen heeft had ze Dropbox op haar telefoon met de optie "automatisch uploaden" aan.

NSFW turned into SFW
Bah bah bah!

Omdat je schijnbaar opgewonden raakt van misdaad besloot de dief het er thuis maar eens flink van te nemen. Hij legde de daad vast met z'n nieuwe aanwinst. En omdat enkele foto's saai begon te worden besloten ze direct ook een filmpje te maken. Mevrouw Brodsky was echter niet gediend van de extra content op haar Dropbox en stapte naar de politie. Helaas is de telefoon niet terug omdat niet met zekerheid gezegd kan worden dat de man op de foto's en video's de dader is. Gevalletje; "gelukkig hebben we de foto's nog".

Bron: Nydailynews.com

 • Tags:
 • dief
 • nsfw
 • nyc
 • selfie

ts Testbeeld

Samsung zet update Android 4.3 voor Galaxy S3 stil

Telefoonnieuws ·

Samsung lijkt de update naar Android 4.3 voor de Galaxy S3 tijdelijk stil te hebben gezet. Gebruikers zouden te kampen hebben met uiteenlopende problemen van vastlopers tot gebrekkige WiFi-verbindingen.

Vooralsnog zijn er geen Nederlandse gebruikers met klachten, simpelweg omdat er nog geen meldingen van Nederlanders zijn binnengekomen die de update binnenkregen. De update voor de Galaxy S3 moest naast een verse Android-versie ook ondersteuning bieden voor de Galaxy Gear horloge. Het stilleggen van de update is daarom een flinke domper voor zowel Samsung als S3-gebruikers.

Samsung Galaxy S3 Android 4.3 Jelly Bean
Nog even geduld

De problemen betekenen wellicht ook slecht nieuws voor Note 2-gebruikers die zitten te wachten op de Android 4.3 Jelly Bean update. Naar verluidt zou die update, die nog moest beginnen met uitrollen, ook tot nadere orde zijn uitgesteld. Wanneer Samsung de problemen denkt te hebben opgelost en de updates weer verder gaan is onbekend. Laten we hopen van snel want de S III draait nog onder het inmiddels flink verouderde 4.1.

Bron: PhonesReview.co.uk

 • Tags:
 • android
 • galaxys3
 • update

ts Firmwareupdatefriday

Firmware Update Friday - Week 45

Telefoonnieuws ·

Het is weer tijd om oude vervelende bugs gedag te zeggen! Deze week een firmware update voor de Samsung Galaxy S III en de HTC One SV.

Samsung Galaxy S III - Android 4.3

Iedereen met een Galaxy S3 opgelet; Samsung lijkt te zijn begonnen met de uitrol van Android 4.3 Jelly Bean naar internationale modellen. De update brengt veel meer dan alleen een nieuwe Android-versie. De lijst is haast te lang om op te noemen maar we willen er een paar uitlichten. De update moet het toestel door diverse nieuwe drivers veel sneller maken. Ook TouchWiz heeft veel nieuwe functies en een nieuw uiterlijk, allemaal vergelijkbaar met de S4. Allemaal redenen om de update binnen te halen en uit te voeren. Dat kan via de computer dankzij Kies, maar ook via het toestel zelf.

HTC One SV - Android 4.2.2 + Sense 5 (3.11.401.1)

Ook de HTC One SV krijgt een nieuwe Android-versie voorgeschoteld. Alhoewel het geen 4.3 is moet je het doen met 4.2.2. De update is ruim 425 MB groot en dat is niet verwonderlijk want er zit ook Sense 5.0 in. We hebben het dan natuurlijk over HTC's eigen grafische schil bovenop Android. Verwacht ook hier de nodige verbeteringen en toevoegingen.

 • Tags:
 • firmware update friday
 • galaxys3
 • onesv

ts Samsung Galaxy S4 Leak uitsnede

Hoge resolutie foto’s van Galaxy S4 duiken voor lancering op

Geruchten ·

Nog een paar uur en dan kondigt Samsung haar nieuwe vlaggenschip de Galaxy S4 aan. Maar nu al hebben we hoge resolutie foto's van het toestel inclusief diverse specificaties.

De Galaxy S4 lijkt geen geheimen meer te kennen. Het is Samsung niet gelukt om alle informatie onder de pet te houden. Zo lijkt het althans.

Samsung Galaxy S4 leak

Het lijkt dezelfde Dual SIM-uitvoering te zijn die eerder al opdook; de GT-i9502. Algemeen aangenomen wordt dat de internationale variant hetzelfde uiterlijk deelt. We houden nog even een slag om de arm, want je weet het maar nooit. De bron meldt verder een 8-core processor, een behuizing van 7,7 millimeter dik en een totaal gewicht van 138 gram.

Samsung Galaxy S4 rear

De achterzijde, die wederom van plastic is, krijgt een speels motiefje mee en is daardoor iets minder saai dan de huidige Galaxy S3. Het motief lijkt wel wat op wat LG heeft gedaan bij haar Optimus G. Maar zoals gezegd weten we het vannacht pas helemaal zeker als Samsung de langverwachte Galaxy S IV daadwerkelijk aangekondigd.

Bron: Mobile.it168.com

 • Tags:
 • galaxys4
 • i9502
 • samsung

ts Galaxy S3 Touch

“Verbeterde versie Samsung Galaxy S3 in de maak”

Geruchten ·

Nu de aankondiging van de Galaxy S4 om de hoek ligt lijkt het doek te vallen voor het voormalige vlaggenschip; de S3. Niets is minder waar want volgens een nieuwe bron komt er een verbeterde versie van uit, mogelijk de Galaxy S III Plus.

Alhoewel de bron niet spreekt over een "Galaxy S III Plus" is dit wel het eerst waar wij aan denken. Hetzelfde lot onderging de Galaxy S en de S II waarvan respectievelijk de Galaxy S Plus en S2 Plus van zijn uitgekomen.

Samsung Galaxy S3 Plus
Een Galaxy S3, maar dan met een plusje

Van de verbeterde Galaxy S3 wordt gezegd dat hij een batterij van 2.400 mAh groot krijgt, een verbeterd scherm en de mogelijkheid tot draadloos opladen. Die laatste is wat vreemd, want ook de S3 kan (mits met compatible cover) draadloos opgeladen worden.

Bron: Twitter.com

 • Tags:
 • galaxys3plus
 • samsung

ts Unpacked uitsnede

Europese Samsung Galaxy S IV mogelijk zonder LTE

Geruchten ·

Het laatste gerucht over de Galaxy S IV is dat de Amerikaanse variant wordt uitgerust met een Snapdragon 600 processor, terwijl de Europese variant de Exynos 5 octa meekrijgt. Reden hiervoor is dat die laatste geen LTE ondersteunt.

Omdat het gebruik van LTE in de VS meer is ingeburgerd dan in Europa zal daarom een processor van Qualcomm worden gebruikt. Samsungs eigen Exynos 5 octa processor kan vervolgens in het toestel dat in gebieden verkocht wordt waar LTE minder belangrijk is. Het is ook niet ondenkbaar dat beide uitvoeringen verkrijgbaar zullen zijn, iets wat momenteel ook met de Galaxy S III gaande is.

Samsung Unpacked invitation
Uitnodiging van Samsungs Unpacked Event

Eerder gingen al geruchten dat Samsung gebruik wou maken van Qualcomm's nieuwe Snapdragon 600 processor. Toen werd nog gedacht dat Samsung productieproblemen had met haar eigen octacore processor. Het gebruiken van twee verschillende processors zou bovendien de druk van de ketel kunnen halen bij het massaal produceren van octacores. We gaan het allemaal 14 maart merken als Samsung in New York haar nieuwste vlaggenschip gaat toelichten.

Bron: TaipeiTimes.com

 • Tags:
 • galaxys4
 • lte
 • samsung
 • unpacked

ts Samsung Visa

Samsung en Visa tekenen overeenkomst mobiel betalen

Telecomnieuws ·

Betalen via je mobieltje is weer een stap dichterbij gekomen. Samsung en Visa gaan een samenwerking aan om een doorbraak op het gebied van mobiel betalen te forceren.

Er wordt al veel langer over gesproken; betalen met je mobieltje. Probleem is dat het niet echt wil aanslaan. Dat komt vooral omdat vele partijen met eigen oplossingen komen die niet compatible met elkaar zijn. Door Visa's payWave-applicatie te combineren met Samsung Galaxy-telefoons met NFC moet een kant-en-klare oplossing binnen handbereik komen.

Visa Samsung Galaxy S3
Betalen met je mobieltje

Daarnaast kunnen andere financiële instellingen zoals banken en creditcard-maatschappijen gebruikmaken van Visa Mobile Provisioning Service om gegevens van een betaalrekening op een veilige manier naar mobiele telefoons te downloaden.

Galaxy S IV

Het tijdstip van de aankondiging is opmerkelijk. Samsung kondigde vandaag ook aan wanneer haar volgende vlaggenschip, de Galaxy S IV, gelanceerd gaat worden. Het is daarom niet ondenkbaar dat de Galaxy S4 over deze betaal-app beschikt. Ook de Galaxy S III lijkt op termijn deze functie te krijgen, getuige de persafbeelding van het toestel die Visa vandaag verspreidde. Veel fabrikanten zochten naar geschikte toepassingen voor NFC waarmee twee apparaten informatie kunnen uitwisselen door elkaar kort aan te raken.

 • Tags:
 • mobielbetalen
 • nfc
 • samsung
 • visa

ts Unpacked 2013

Samsung bevestigt Galaxy S IV lancering op 14 maart in New York

Telefoonnieuws ·

Samsung heeft voorafgaand aan het MWC bevestigd dat het op 14 maart in New York haar nieuwe vlaggenschip gaat aankondigen; de Galaxy S4. Vorig jaar nog vond de aankondiging van de S3 in Londen plaats.

Samsung bevestigt Galaxy S IV lancering op 14 maart in New York

Dit nieuws kwam naar buiten via topman JK Shin zelf via de website Edaily. Van de opvolger van de Galaxy S III gaan momenteel de wildste geruchten. Zo zou het vlaggenschip van Samsung door diverse productieproblemen allerlei componenten bevatten van de concurrentie waaronder geen Exynos-processor en AMOLED-display. Met de wisseling van locatie lijkt Samsung het belang van de Amerikaanse markt te benadrukken. Bovendien lijkt het een steek te zijn naar aartsrivaal Apple door het nieuwe vlaggenschip op haar thuisgebied aan te kondigen. De Galaxy S2 werd nog op het MWC van 2011 aangekondigd.

Via: Reuters.com

 • Tags:
 • galaxys4
 • samsung

ts Galaxy S4

Geruchten Samsung Galaxy SIV nemen vreemde wending

Geruchten ·

We zien de laatste tijd steeds meer geruchten voorbij komen over de opvolger van de Galaxy S III. Zo zou Samsung niet van eigen componenten gebruikmaken zoals de processor, het display en de camerasensor maar die van de concurrentie toepassen.

Het lijkt een no-brainer dat de opvolger van de Galaxy S3 met een eigen Exynos-processor wordt uitgerust. Mogelijk zelfs de onlangs aangekondigde octacore. Maar blijkbaar gaat de massaproductie daarvan niet helemaal naar wens of zijn er andere problemen en zoekt Samsung nu naar alternatieven. Eén daarvan is een Qualcomm Snapdragon 600, dezelfde processor als in de nieuwe HTC One. Deze zou dan op 1,9 GHz moeten draaien.

Samsung Galaxy S4 bootscreen?
Is dit het opstartscherm van de Galaxy S4?

Een ander opvallend gerucht is het beeldscherm. We weten haast niet beter dat Samsung's vlaggenschip altijd met een eigen AMOLED-scherm wordt uitgerust. De Galaxy S4 zou wel eens met een 4,99 inch Full HD SoLux-scherm uitgerust kunnen worden. Ook van de HTC One wordt gezegd dat dit een SoLux-display is. Mocht Samsung inderdaad afstappen van AMOLED dan zou dat wel eens iets positiefs kunnen zijn. Naar verluidt wilde Samsung gebruikmaken van wederom een afwijkende pixelindeling enigszins vergelijkbaar met PenTile.

Sony camera

Ook de cameramodule zou niet van huize Samsung zijn. Volgens geruchten zou het gebruik willen maken van een Sony Exmor RS sensor, dezelfde als in de Xperia Z. Hiermee zou de Galaxy S IV, het vlaggenschip van Samsung, voornamelijk uit componenten van concurrenten bestaan. Voor een bedrijf als Samsung, dat zelf veel componenten levert, toch een beetje een teleurstelling.

Aluminium frame

Goed nieuws is dat het frame van de Galaxy S IV vermoedelijk uit aluminium bestaat met een plastic batterijcover. Het toestel zou 140,1 x 71,8 x 7,7 mm meten, 138 gram wegen en uitkomen in uitvoeringen van 16, 32 en 64 GB. Mogelijk wordt de S4 al op 14 maart aangekondigd.

Bron: Sammobile.com

 • Tags:
 • galaxys4
 • samsung

ts Galaxy s4 case

Mogelijke beschermhoesjes Galaxy S4 tonen meer rechthoekig ontwerp

Geruchten ·

Volgens de laatste geruchten wordt de Samsung Galaxy S IV volgende maand aangekondigd. Toch weten we niet hoe Samsung's nieuwste vlaggenschip eruit gaat zien. Het is een streng bewaakt geheim, behalve als deze beschermhoesjes inderdaad voor de S4 zijn.

We hebben ons eerder door fabrikanten van beschermhoesjes in de maling laten nemen, dus we nemen dit nog even met een korreltje zout. Maar het zou kunnen betekenen dat Samsung iets meer afstand neemt van rondingen en teruggaat naar het ontwerp van de tweede Galaxy S; de Galaxy S II i9100.

Samsung Galaxy S4 case

Opvallend is de dubbele uitsparing rechts van de cameramodule. Bij de Galaxy S III zit daar de luidspreker. De S4 zou natuurlijk een stereo luidspreker kunnen krijgen, maar het is wat onlogisch om die dan zo dicht bij elkaar te plaatsen. We zullen voor het definitieve antwoord moeten wachten op de officiële lancering. Volgens de laatste geruchten zal dat niet voor 14 maart gebeuren.

Bron: Mobilefun.co.uk

 • Tags:
 • case
 • galaxys4
 • samsung

ts Amoled Logo

Samsung start massaproductie Full HD AMOLED, aankondiging Galaxy S IV aanstaande?

Geruchten ·

We kijken met z'n allen enorm uit naar de nieuwste Galaxy S van Samsung. Versie 4 brengt hopelijk een aantal vernieuwingen waaronder een AMOLED-scherm met Full HD resolutie. Naar verluidt bereikt de productie daarvan eind volgende maand z'n hoogtepunt.

En we kunnen ons geen betere telefoon voorstellen dan de Galaxy S4 waarin dit scherm geplaatst moet worden. Zou dit betekenen dat de aankondiging van de Galaxy S4 om de hoek ligt? Het zou zo maar kunnen, maar het hoeft niet.

Samsung Full HD AMOLED display
Samsung's Full HD AMOLED beeldscherm

Samsung heeft veel problemen gehad bij het maken van een Retina AMOLED-scherm. Het huidige productieproces volstaat niet en daarom lijkt Samsung ook bij de Galaxy S4 gebruik te maken van een afwijkende pixellayout; mogelijk in een diamantvorm. Hopelijk zijn de subpixels zo klein dat het met het blote oog moeilijker waar te nemen is dan de gewraakte Pentile-indeling van de Galaxy S3.

In de wandelgangen wordt ook al een datum genoemd voor de lancering; 15 maart met een verkrijgbaarheid in april. De vorige Galaxy S werd nog in mei aangekondigd.

Bron: Ddaily.co.kr

 • Tags:
 • amoled
 • fullhd
 • galaxys4
 • samsung

ts Samsung La Fleur

Samsung La Fleur-uitvoering komt precies op tijd voor Valentijn

Telefoonnieuws ·

Eens in de zoveel tijd voorziet Samsung haar witte, rode en roze telefoons van een bloemetjespatroon. Zo laat de La Fleur-serie zich nog het beste omschrijven. De La Fleur-telefoons zijn exclusief voor de dames en vormen het ultieme Valentijnscadeau.

Het is trouwens het eerste jaar dat Samsung alleen maar smartphones gebruikt voor haar La Fleur-serie. Voorheen werden featurephones ook nog wel eens versierd.

Samsung Galaxy S III La Fleur
Samsung Galaxy S3 in speciale La Fleur-uitvoering

Onder de 'gelukkigen' zijn de Galaxy S III, de S III mini, de S Duos, Ace 2 en de Ace Duos.

Samsung La Fleur Ace 2 and Ace Duos
Samsung Ace 2 en Ace Duos in La Fleur-jasje

De speciale La Fleur uitvoeringen zullen vanaf 1 februari in Rusland in de winkel liggen. Op termijn ontkomen ook Nederlandse winkels niet aan het bekende bloemetjespatroon. Wanneer dat exact zal zijn en wat de telefoons moeten kosten is nog onbekend, maar we denken nog wel voor Valentijnsdag.

Bron: Hi-tech.mail.ru

 • Tags:
 • lafleur
 • samsung
 • valentijn
 • valentijnsdag

ts King Samsung

Samsung verkoopt nu meer smartphones dan Apple en Nokia samen

Opmerkelijk ·

Werd laatst nog een verkooprecord van de iPhone gemeld, en ook Nokia deed afgelopen kwartaal best goede zaken, het verbleekt bij de verkoopaantallen van Samsung. In het laatste kwartaal verkocht Samsung namelijk 63 miljoen smartphones.

Het helpt natuurlijk als je naast een goed lopend vlaggenschip als de Galaxy S III nog veel meer smartphones aanbiedt. Wat echter nog meer helpt is dat je maar liefst 73 procent méér smartphones verkocht dezelfde periode vorig jaar. De marketing- en salesafdeling van Samsung heeft dus blijkbaar goede zaken gedaan.

Samsung Galaxy sold 100 million times
Deze maand ging de 100 miljoenste Galaxy-smartphone over de toonbank

Het moge duidelijk zijn dat het goed gaat met Samsung. Toch zijn er wel wat problemen aan de horizon. Zo heeft het Zuid Koreaanse last van de dure won. Maar ook ondanks dat ziet de toekomst van Samsung er rooskleurig uit. Op naar het volgende record!

 • Tags:
 • galaxy
 • samsung
 • succes

ts Samsung Galaxy S 100million

Samsung Galaxy S-serie ruim 100 miljoen keer verkocht

Telefoonnieuws ·

Samsung heeft van alle Galaxy S-serie telefoons wereldwijd meer dan 100 miljoen exemplaren verkocht. Knap want de serie telt nog maar drie generaties. De laatste, de Galaxy S III, neemt al 40 miljoen voor z'n rekening.

Opvallend is dat op dit moment de Galaxy S3 even veel verkocht is als de S2; ieder 40 miljoen exemplaren. Al moeten we de allereerste Galaxy S met 24 miljoen verkochte exemplaren niet onderschatten.

Samsung Galaxy S-series 100 million
Helaas paste niet alle 100 miljoen er op

Toch zal de Galaxy S III uiteindelijk winnen van de drie, het toestel ligt immers pas vanaf mei 2012 in de winkel. Samsung noemt de S3 ook haar "best verkopende smartphone tot nu toe". Een einde aan het succes is voorlopig niet in zicht, alle drie de modellen zijn nog altijd leverbaar.

 • Tags:
 • galaxys
 • samsung

20133ts Bigfoot

Hoogstwaarschijnlijk neppe afbeelding Samsung Galaxy S IV circuleert

Geruchten ·

Natuurlijk is Samsung bezig met de opvolger van de Galaxy S III, grote kans zelfs dat het ontwerp ervan op hoofdlijnen vaststaat. Kleine kans alleen dat dit hem is.

Toch zul je de komende tijd deze afbeelding veelvuldig op het internet voorbij zien komen. Waarom? Omdat het nieuws is, omdat iedereen het wil melden en omdat nieuws over de opvolger van de Galaxy S III bezoekers trekt. En wij zijn daar niet anders in, behalve dan dat we je niet wijs gaan maken dat dit de Galaxy S IV is.

Samsung Galaxy S IV
Samsung Galaxy S IV? Dacht het niet

Wij verdenken de bron ervan om komkommertijd in aanloop naar CES te vullen met non-nieuws. En wat werkt beter dan spyshots? En als je nog steeds denkt dat er een hele kleine mogelijkheid bestaat dat het hem dan toch is; vraag jezelf dan af waarom iemand een foto van een beeldscherm maakt en niet even de afbeelding copy/paste? Bovendien lijkt het plaatje verdacht veel op een render die eerder van de Galaxy Note II opdook. Verder staat het scherm op alle persfoto's van Samsung-telefoons gewoon aan. En tot slot is de kans dat de S4 niet over een homeknop beschikt nagenoeg nul.

Waarom we dan 'hoogstwaarschijnlijk' in de titel hebben staan? Omdat totdat Samsung de Galaxy S IV aankondigt niets zeker is. Zelfs de schets die wij hier zojuist hebben getekend zou de nieuwe Galaxy S4 kunnen zijn.

Bron: SamMobile

 • Tags:
 • fake
 • galaxys4
 • galaxysiv

20132ts Tizen Logo

Samsung bevestigt Tizen-telefoon voor 2013

Geruchten ·

Na hardnekkige geruchten heeft Samsung de komst van een Tizen-telefoon bevestigd. Het toestel moet nog dit jaar uitkomen en draaien onder het open source besturingssysteem.

Samsung zoekt al langer naar alternatieven voor Android en experimenteert er daarom vrolijk op los met alternatieve besturingssystemen. Tizen komt voort uit Linux-initiatieven als MeeGo, Maemo, Moblin en LiMo. Naar verluidt zou het eigen Bada ook samengevoegd worden. Of een dergelijke Tizen-telefoon ook naar Europa komt is allesbehalve zeker. Al schijnt Samsung al wel samenwerkingsverbanden met Europese operators te hebben gesloten, waaronder France Telecom.

Samsung Tizen developer phone
Samsung deelde al eens Tizen-telefoons uit onder ontwikkelaars

Samsung scoort momenteel erg goed met haar Galaxy-telefoons onder Android van Google zoals de Galaxy S III. Het lijkt dus wat vreemd dat Samsung naar alternatieve besturingssystemen op zoek is. Echter zijn er spanningen ontstaan tussen Samsung en Google nadat het Motorola overnam en Google ook van plan lijkt te zijn om eigen hardware op de markt te brengen. Die gaan dan uiteraard de concurrentie aan met producten van marktleider Samsung.

GT-i9500?

Geruchten over een Tizen-telefoon van Samsung gaan al veel langer. Eerder werd nog aangenomen dat de GT-i9500 de allereerste Samsung Tizen-telefoon zou worden. Het typenummer is tot op heden nog niet ingenomen door een ander toestel. Bovendien duikt de laatste tijd het typenummer weer geregeld op in bijvoorbeeld benchmarks.

Bron: BusinessWeek.com

 • Tags:
 • samsung
 • tizen

20132ts Death

Samsung verhelpt Sudden Death-bug van Galaxy S III via update

Telefoonnieuws ·

Onlangs maakten relatief veel gebruiker van een Samsung Galaxy S3 melding van het totaal onbruikbaar worden van de telefoon. Oorzaak een kapot moederbord. Samsung erkent het probleem nu en komt verrassenderwijs met een update.

Alhoewel het probleem ontaard in een hardwareprobleem ligt de oorzaak volgens Samsung toch echt in de software. Waardoor exact blijft onduidelijk maar het is in ieder geval goed nieuws voor wie uiteindelijk ook met dit Sudden Death-probleem te maken zou hebben. Maar ook voor Samsung is het goed nieuws omdat het niet een kostbare terugroep-actie hoeft te organiseren.

Samsung Galaxy S III i9300
De Galaxy S3 is geïnspireerd op de natuur, maar niet op een 'brick'

Wie te maken krijgt met het probleem zit feitelijk met een defecte S3. Het probleem zorgt voor een kapot moederbord. Mensen die hiermee te kampen krijgen worden doorverwezen naar het Samsung Repair Center. Wanneer de update wordt uitgerold is nog onbekend, maar haast is geboden.

Bron: Tweakers.net

 • Tags:
 • galaxys3
 • samsung
 • suddendeath

ts Samsung Spen

Samsung Galaxy S IV mogelijk met S-Pen stylus ondersteuning

Geruchten ·

Geruchten over de opvolger van de Galaxy S III zijn er genoeg. Vandaag komt daar weer één bij, want de Galaxy S4 krijgt mogelijk de beschikking over de S-Pen functionaliteit die ook in de Galaxy Note aanwezig is.

Het zou het nog onaangekondigde toestel een extra voordeel kunnen geven op concurrenten. Gek is het gerucht niet, Samsung is immers al langer bezig om functionaliteit van de Galaxy Note naar de Galaxy S3 te brengen. Denk bijvoorbeeld aan de op handen zijnde Premium Suite met z'n vele Note-functies.

S-Pen

Een ander gerucht is dat het scherm van de Galaxy S IV rond de 5 inch is. Dat is nagenoeg even groot als de allereerste Galaxy Note die ook met S-Pen uitgerust werd. Het scherm van de toekomstige S4 lijkt dus groot genoeg voor een stylus. Wat denk jij? Is een Galaxy S-telefoon met S-Pen een aanwinst?

Bron: Enuri.com

 • Tags:
 • galaxys4
 • samsung
 • spen

ts Samsung Logo Gradient

Samsung heeft flexibel 5.5 inch scherm in petto voor CES

Telecomnieuws ·

Over enkele weken begint de CES beurs waarop electronica-fabrikanten hun nieuwste speelgoed aan de wereld tonen. Samsung Display licht al een tipje van de sluier op; een flexibel scherm van 5,5 inch groot en met 720p resolutie.

We wachten al geruime tijd op producten met een flexibel display en je daarvoor kunt vouwen of oprollen. Verwacht op korte termijn geen Galaxy S III met flexibel scherm, Samsung laat alleen het display met de bijbehorende techniek zien.

Samsung flexible display
Flexibel scherm toekomstmuziek?

Toch is het een opstapje naar een daadwerkelijk product. Eerlijk gezegd kunnen wij niet wachten op wat fabrikanten bedenken voor dergelijke flexibele beeldschermen. Het zou bijvoorbeeld nieuwe form factors kunnen betekenen die de hegemonie van de Full Touch Monoblock kan doorbreken.

Bron: CNet.com

 • Tags:
 • display
 • flexibel
 • samsung

ts Samsung Galaxy S4

Zijn dit de specificaties van de Samsung Galaxy S IV?

Geruchten ·

Samsung is achter de schermen allang bezig met de Galaxy S4, maar de vraag is even wat voor nieuwigheid deze telefoon allemaal brengt en met welke specificaties? Een Koreaanse bron denkt het echter wel te weten.

In een notendop komt het er op neer dat de Galaxy S IV over een 4,99 inch Full HD AMOLED beeldscherm beschikt. Dat klinkt leuk, Full HD, maar als Samsung weer gebruik maakt van PenTile dan zijn wij iets minder enthousiast.

Phone display comparison
Het huidige scherm van de Galaxy S3 kan niet tegen de concurrentie op
Foto: Gizmodo

Voor de introductie van de Galaxy S3 werd al aangenomen dat Samsung het gelukt was om een hoge resolutie AMOLED-scherm met reguliere RGB-indeling te produceren. Helaas liep het tegen productieproblemen aan die hopelijk nu zijn opgelost. Probleem echter is dat de concurrentie en masse is overgegaan op Full HD-schermen. En daardoor kan Samsung niet achterblijven. Het zou daarom goed kunnen dat ook ditmaal voor Pentile is gekozen. Dat hoeft niet perse een probleem te zijn want een resolutie van 1920 bij 1080 pixels in een oppervlakte met een diagonaal van 4,99 inch levert een PPI op van 441. Veel meer dus dan we met het oog kunnen waarnemen. Dit paneel zal Samsung tijdens de CES-beurs begin volgend jaar tentoonstellen dus hopelijk weten we dan meer.

2 GHz Exynos 5450?

Ook nieuws op het front van de toekomstige S4-processor. Een andere bron meldt dat dit een quadcore Exynos 5450 chip is draaiend op 2.0 GHz. Deze chipset zou gebaseerd zijn op Cortex A15 en is minder zuinig met energie dan de huidige Cortex A9 in de Galaxy S3.

Exynos 5
De Exynos 5250 was nog vooral bedoeld voor tablets

Dat probleem zou opgelost kunnen worden met een (nog) grotere batterij. Een andere mogelijkheid is dat Samsung kiest voor een hybride oplossing waarin het Cortex A15 afwisselt met oudere maar energiezuinige Cortex-kernen. Toeval wil dat Samsung een dergelijke processor op 19 februari wil aankondigen. Deze big.LITTLE processor telt in totaal acht cores. Vier daarvan zijn gebaseerd op Cortex A15 en draaien op 1,8 GHz. De overige vier zijn van het type Cortex A7 en draaien op 1,2 GHz. Door krachtige cores met energiezuinige cores te combineren moet in theorie een telefoon krachtig genoeg maar toch de dag kunnen doorkomen.

Bron: Asiae.co.kr

 • Tags:
 • exynos5450
 • galaxys4
 • galaxysiv
 • samsung

ts Galaxy S3 Man

“Samsung Galaxy S III best verkopende telefoon van dit moment”

Telefoonnieuws ·

De vlag kan uit bij Samsung; de Samsung Galaxy S III ging volgens Strategy Analytics afgelopen kwartaal het vaakst over de toonbank. Het is voor het eerst dat de Galaxy S3 deze titel pakt, maar waarschijnlijk ook voor het laatst.

De Samsung Galaxy S III nam het stokje over van Apple's iPhone 4S. Van de S3 gingen er vorig kwartaal maar liefst 18 miljoen van over de toonbank, tegen 16,2 miljoen exemplaren van de iPhone 4S. De Galaxy S3 bereikte hiermee een marktaandeel van maar liefst 10,7 procent.

Samsung Galaxy S III
In de rij voor de Galaxy S III

Juist omdat Apple al een opvolger klaar heeft in de vorm van de iPhone 5 is het niet te verwachten dat Samsung deze koppositie lang kan vasthouden. De iPhone 5 gaat namelijk erg hard. Volgens Strategy Analytics is het te verwachten dat de Apple iPhone 5 het jaar gaat afsluiten als best verkopende telefoon van het vierde kwartaal.

Verliezers

Waar winnaars zijn, zijn er ook verliezers. Opvallende in dat lijstje is HTC dat zelfs uit het lijstje met 3 best verkopende smartphonefabrikanten viel. Nieuwkomer daarin is een opvallende; Sony. De Japanse electronikamaker pakte de derde positie is door het verkopen van 8,8 miljoen Xperia-telefoons. En dat is 41,1% meer dan dezelfde periode vorig jaar. HTC moest een daling van 36,1% verwerken ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Bron: Strategy Analytics, Bgr.com

 • Tags:
 • galaxys3
 • samsung

ts Galaxy S3 3 Million

Is de 30 miljoenste Samsung Galaxy S III verkocht?

Telefoonnieuws ·

De kans dat je de Galaxy S III van Samsung vaker in het straatbeeld zult aantreffen wordt steeds groter. De Poolse afdeling van Samsung meldt namelijk dat de 30 miljoenste is verkocht. Toch is er verwarring rondom het bericht.

Er is namelijk iets vreemd aan de hand. Het oorspronkelijke bericht dat door Samsung Polen op zowel Facebook als Twitter is geplaatst is mysterieus verdwenen. Of we hieruit moeten concluderen dat de 30 miljoen nog niet bereikt is, of dat er dubbel is geteld moet nog blijken.

Samsung Galaxy S III 30 million

Toch kunnen we er redelijk zeker van zijn dat de Galaxy S III goede zaken doet voor Samsung. En feit blijft dat we hem steeds vaker tegenkomen. De PR-machine van Samsung draait overigens op volle toeren want gisteren werd nog bekend dat de Galaxy Note II al 3 miljoen keer verkocht is.

Via: GSMArena

 • Tags:
 • galaxys3
 • i9300
 • samsung

ts zwart Galaxy s3

Nederlandse webshop levert 64 GB uitvoering Samsung Galaxy S III

Telefoonnieuws ·

Het wachten op de 64 GB-uitvoering van de Galaxy S3 lijkt voorbij te zijn; online electronicawinkel redcoon dat ook in Nederland actief is zegt deze uitvoering te kunnen leveren. Naast een groot intern geheugen komt deze versie in het zwart.

Samsung beloofde al een tijdje de 64 GB-uitvoering van de Galaxy S III die bovendien in het Onyx Black gehuld is. Geruchten spraken van een oktober lancering en die geruchten lijken helemaal te kloppen. Redcoon heeft tegenover NieuweMobiel.NL bevestigd de Galaxy S3 64 GB op voorraad te hebben en per direct te kunnen leveren. De voorraad zou echter wel beperkt zijn.

Samsung Galaxy S III 64 GB Onyx Black
Samsung Galaxy S3 64 GB Onyx Black

De Galaxy S3 werd op 3 mei tijdens een speciaal event in London gepresenteerd. Het toestel kwam eerst alleen in het wit uit (Marble White) en in uitvoeringen van 16 en 32 GB, de blauwe uitvoering (Pebble Blue) liet enige tijd op zich wachten. Deze zwart uitvoering complementeert de S3-familie en is met 64 GB tevens de grootste van allemaal. Benieuwd wat wij van de S III vonden? Lees dan onze Galaxy S3-review.

Update: Samsung Oostenrijk heeft de zwarte uitvoering inmiddels toegevoegd aan Galaxy S3 product-pagina.

 • Tags:
 • 64gb
 • galaxys3
 • i9300
 • onyxblack

ts Will It Blend S3 Iphone5

Welke ‘blend’ beter; de Samsung Galaxy S3 of de iPhone 5?

Opmerkelijk ·

Er zijn vele manieren om telefoons te testen. Belangrijk is dat je het grondig doet. Vooral als je twee aartsrivalen met elkaar wilt vergelijken. Hoog tijd dus om te zien welke telefoon het beter doet in de blender.

Je zou namelijk maar in de situatie komen dat je Galaxy S3 of iPhone 5 onbedoeld in de blender valt. Een ongelukje wat ze bij Blendtech, bekend van de uitspraak “Will it blend?”, maar al te vaak meemaken.

En zo zie je maar weer, we zijn geen steek dichterbij wereldvrede of de oplossing van het fileprobleem gekomen, maar je weet nu wel welke telefoon sneller blend! En zo is het maar net.

 • Tags:
 • galaxys3
 • iphone5
 • willitblend

ts Klein Gross

Samsung Galaxy S III mini mogelijk volgende week al aangekondigd

Geruchten ·

Niet dat de verkopen van de Galaxy S3 tegenvallen, in tegendeel zelfs, maar Samsung zou er wel aan gelegen zijn om het succes van de S3 verder te vergroten. En wat doe je dan? Dan breng je een variant uit in een kleiner 'schattiger' behuizing.

En dat is precies waar de Galaxy S III mini ten tonele verschijnt. Geruchten over een kleinere S3 gaan trouwens al langer maar echt concreet werden ze niet. Tot nu dan, want de Duitse afdeling van Samsung Mobile heeft uitnodigingen verstuurd voor 11 oktober. De titel luidt "Zo groot kan klein zijn".

Samsung galaxy s3 mini

Hoe duidelijker kan het zijn? Al kan het bedrijf natuurlijk altijd een rookgordijn hebben opgetrokken en dat het om geheel iets anders gaat. Als de Samsung Galaxy S III mini daar toch wordt onthuld dan gaat het vermoedelijk om een 4 inch Android Jelly Bean-telefoon met een dualcore processor en 5 megapixel camera.

Bron: Mobiflip.de

 • Tags:
 • galaxys3mini
 • samsung

ts Samsung Gs3

Samsung ontkent Galaxy S IV geruchten

Geruchten ·

Samsung heeft op haar Twitter-account de berichten tegengesproken dat de Galaxy S IV, de opvolger van de Galaxy S III, al begin 2013 tijdens het MWC aangekondigd zou worden.

En hiermee kan ook dit gerucht de ijskast weer in. In ons eerdere bericht schreven we al dat het ons onwaarschijnlijk leek dat de opvolger van de Galaxy S III al zo vroeg in het jaar zou worden aangekondigd.

Samsung tweet
Lijkt me duidelijk!

Het was overigens de Korea Times die met dit bericht kwam. Zij schreven tevens dat de Galaxy S IV over een 5 inch scherm zou beschikken met LTE-ondersteuning. Of dit ook betekent dat deze geruchten onjuist zijn is nog even afwachten, want daarover deed Samsung (uiteraard) geen uitspraken.

Bron: Twitter.com

 • Tags:
 • galaxys4
 • samsung

ts Samsung Logo

Samsung Galaxy S IV mogelijk al op MWC 2013?

Geruchten ·

De productie van de Galaxy S III draait op volle toeren en dat betekent dat de geruchten over een mogelijke opvolger kunnen beginnen. De Galaxy S4 zou volgens geruchten al tijdens het MWC begin 2013 aangekondigd kunnen worden.

Wij achten de kans niet heel erg groot, Samsung besloot juist om voor het vlaggenschip een apart Unpacked-evenement te organiseren. Bovendien wil het de introductie van de Europese Galaxy Sx beter laten aansluiten op de Amerikaanse lancering. Bovendien zou een lancering tijdens het MWC dat volgend jaar van 25 tot en met 28 februari plaatsvindt mogelijk ondersneeuwen door de productlanceringen van concurrenten.

Samsung Unpacked event

Natuurlijk is Samsung achter de schermen al wel druk bezig aan de opvolger van de S3 die hier pas sinds 29 mei verkrijgbaar is. De verkoop van diezelfde S3 gaat overigens voorspoedig getuige de verwachting die Samsung eerder uitsprak. Zij verwachten maar liefst 30 miljoen exemplaren te verkopen dit jaar.

Bron: Korea Times

 • Tags:
 • galaxys4
 • mwc13
 • samsung

ts Samsung Galaxy s3 Titanium grijs

Samsung brengt Galaxy S III in nieuwe kleuren uit waaronder zwart en rood

Telefoonnieuws ·

Toen Samsung de Galaxy S III aankondigde vonden we het nog opmerkelijk dat de veel gebruikte kleur zwart ontbrak. Het toestel was in eerste instantie alleen in het wit en blauw verkrijgbaar. Daar komen binnenkort vier nieuwe kleuren bij.

Waaronder dus Sapphire Black oftewel zwart. Maar je kunt ook kiezen uit Garnet Red, Amber Brown en Titanium Grey. Deze kleuren komen dus op de huidige Pebble Blue en Marble White waarin de Galaxy S3 voorheen alleen in verkrijgbaar was.

Samsung Galaxy S3 Sapphire Black
Sapphire Black
Samsung Galaxy S3 Garnet Red
Garnet Red
Samsung Galaxy S3 Titanium Grey
Titanium Grey
Samsung Galaxy S3 Amber Brown
Amber Brown

Heb je een voorkeur? Of vind je de nieuwe kleuren maar niets? Laat het ons weten hieronder in de comments.

 • Tags:
 • amberbrown
 • galaxys3
 • garnetred
 • samsung
 • sapphireblack
 • titaniumgrey

ts Jk Shin Galaxy S3

Verkoop Samsung Galaxy S III bereikt 10 miljoen

Telefoonnieuws ·

Volgens JK Shin, baas van Samsung Mobile, is de Samsung Galaxy S III al 10 miljoen keer over de toonbank gegaan. Een mooie prestatie vooral als je bedenkt dat de S3 nog niet eens 2 maanden in de winkel ligt.

Kans is dus groot dat je de komende tijd veelvuldig een Galaxy S3 ziet opduiken. En dat is grotendeels terecht omdat het toestel doet wat het beloofd. Al blijven wij zelf grondige problemen ondervinden met WiFi, problemen die verdwenen toen we een niet officiële Jelly Bean ROM installeerden.

JK Shin during Galaxy S3 announcement
JK Shin tijdens de introductie van de Galaxy S3

Het gerucht gaat trouwens dat de officiële update naar het nieuwe Android 4.1 Jelly Bean niet lang op zich laat wachten. Wellicht al volgende maand. We betwijfelen het, maar het zou een welkome verrassing zijn voor de reeds 10 miljoen bezitters van een S3.

Bron: YonhapNews.co.kr

 • Tags:
 • galaxysiii
 • i9300
 • record
 • s3
 • verkoop

ts Att rood S3

AT&T krijgt rode Galaxy S III

Telefoonnieuws ·

Wie een Samsung Galaxy S III wil zal moeten kiezen uit een witte of blauwe uitvoering. Klanten van het Amerikaanse AT&T krijgen het een stuk moeilijker; zij kunnen vanaf heden ook uit een exclusieve rode uitvoering kiezen.

De uitvoering heet Garnet Red en is voorlopig alleen beschikbaar voor klanten van AT&T. Dat is jammer want we kunnen voorstellen dat er ook Nederlandse consumenten zijn die warm lopen voor deze kleur.

Samsung Galaxy S III Garnet Red
De Galaxy S3 in het rood

Het is natuurlijk niet uitgesloten dat Samsung naast de 'Marble White' en 'Pebble Blue' ook nieuwe kleuren gaat introduceren. Wellicht later in z'n levenscyclus om de verkopen te stuwen. Voorlopig lijkt dat nog niet nodig want de S3 gaat momenteel als warme broodjes over de toonbank.

 • Tags:
 • att
 • galaxy s3
 • garnet red

ts Samsung S Health

Samsung S Health houdt je bloeddruk in de gaten

Telecomnieuws ·

Als je net zoals Samsung met talloze rechtszaken om de oren wordt gesmeten, wil de bloeddruk nog wel eens oplopen. Samsung heeft daarom S Health gelanceerd; een app exclusief voor de Galaxy S3 die samen met onder andere bloeddrukmeters werkt.

De app is volgens Samsung compatible met een aantal gezondheidsmeters waaronder bloeddruk- en glucosemeters. Deze apparaten kunnen hun gegevens via Bluetooth of USB naar je Galaxy S III zenden waarna de gegevens in een grafiek gezet worden. Deze gegevens zijn volgens Samsung ook voor de gewone leek begrijpelijk.

Samsung S Health
Samsung S Health

S Health werd al kort tijdens de aankondiging van de Samsung Galaxy S III genoemd, maar is nu dus officieel aangekondigd.

Bron: SamsungTomorrow.com

 • Tags:
 • galaxys3
 • s health
 • samsung

ts Galaxy S3 On Leaves

Samsung voorziet Galaxy S III van extra geheugen vanwege Jelly Bean

Telefoonnieuws ·

Hier mag de Galaxy S III dan al uit zijn, in andere delen van de wereld is dat nog niet het geval. Samsung vreest echter problemen met de op handen zijnde Android update naar Jelly Bean en vergroot het RAM-geheugen van 1 naar 2 GB.

Het lijkt een voorzorgsmaatregel omdat Samsung niet zeker wist wat de exacte specificaties van het nieuwe Android Jelly Bean waren. Om dit probleem, mocht dat er al zijn, op te lossen leek het verdubbelen van het RAM-geheugen de beste optie. Overigens verkocht Samsung de Galaxy S3 in sommige markten al met 2 GB aan RAM, waaronder in thuisland Korea.

Samsung Galaxy S3 on stones
De Samsung Galaxy S3

Het nadeel is dat nu in de indruk wordt gewekt dat de 1 GB uitvoering van de S3 niet goed met Jelly Bean overweg kan. Dit is nog maar de vraag en hoogstwaarschijnlijk ook onjuist. Jelly Bean wordt namelijk OTA uitgerold naar de Galaxy Nexus, die eveneens over 1 GB aan RAM beschikt. Echter draait hier geen schil bovenop, zoals bij de S3 wel het geval. Een soortgelijk probleem zorgde ervoor dat de eerste Galaxy S geen update naar Ice Cream Sandwich kreeg. Oftewel, deze discussie zal nog wel even aanhouden.

Bron: TheVerge.com

 • Tags:
 • galaxy s3
 • jelly bean

ts Intel Android

Intel: Android niet geschikt voor multicore processors

Telecomnieuws ·

Intel heeft de knuppel in het hoenderhok gegooid met een opmerkelijke uitspraak; Android zou maar slecht omgaan met multicore processors. Sterker nog, het hebben van meer cores zou soms averechts zijn voor de performance.

Soms vragen wij onszelf ook wel eens af waarom Android niet zo snappy en vlot is als Apple's iOS of Microsofts Windows Phone. Dat kan, en heeft, met veel zaken te maken en is niet alleen aan de processor te wijten. Dat blijkt wel want met quadcore Android-telefoons wil het systeem nog wel eens om onduidelijke redenen haperen.

Samsung Galaxy S III teardown
Oranje gearceerd: de Samsung Exynos quadcore processor

Intel is nog maar kort serieus actief op de markt van mobiele telefoons en Android. Volgens een topman van Intel is Google's mobiele besturingssysteem maar slecht voorbereid op multicore processors. Zo zou het systeem pas sinds Android-versie 2.3.4 overweg kunnen met dualcore processors. Maar daarmee is het niet klaar. Volgens Mike Bell van Intel gaat de 'thread scheduler' nog steeds niet goed om met multicore processors. Google krijgt hiervan niet de schuld, deze ligt volgens Bell meer bij fabrikanten van mobiele multicore processors. Die zouden meer hun best kunnen doen om de benodigde aanpassingen aan Android aan te dragen.

De bewering dat Android nog niet klaar is voor quadcore processors is nogal wat, het betekent wel dat er nog heel wat te winnen valt voor wie bijvoorbeeld een Samsung Galaxy S III in huis heeft.

Bron: The Inquirer

 • Tags:
 • android
 • intel
 • multicore

ts Siri

Apple valt over Samsung's S Voice

Telecomnieuws ·

Deze valt onder de noemer "die zagen we aankomen". De spraakbesturing S Voice waarmee Samsung's nieuwe Galaxy S III is uitgerust valt bij Apple niet in de goede smaak vanwege de gelijkenis met het eigen Siri. Een verbod wordt geëist.

Leek de Galaxy S III eindelijk eens niet op de iPhone vallen de heren uit Cupertino wel over iets anders. Ditmaal gaat het om S Voice, de spraakgestuurde bediening waarmee je het weer kunt opvragen, afspraken kunt inplannen en personen kunt bellen. Niet dat spraakgestuurde bediening iets nieuws is, het gaat Apple vooral om de gelijkenis in de interface. Op basis hiervan vraagt het een importverbod op de Samsung Galaxy S3 voor de VS.

S Voice vs Siri
S Voice vs Siri: fight!

Samsung kan een Amerikaanse uitstel niet gebruiken. De reden waarom we het toestel namelijk niet begin dit jaar op het MWC zagen was om de Europese lancering nagenoeg gelijk met die van de Amerikaanse te laten verlopen. Het bedrijf zag met de S2 heel wat potentiële kopers overstappen op de iPhone 4S die daar eerder op de markt verscheen. De S3 is hier al verkrijgbaar in de kleuren Marble White en Pebble Blue.

Bron: FOSS patents

 • Tags:
 • apple
 • samsung
 • siri
 • svoice

ts Galaxy s3 Teardown

Samsung Galaxy S III uit elkaar gehaald

Telefoonnieuws ·

We houden hier op NieuweMobiel.NL eerlijk gezegd wel van een operatie op z'n tijd. Van telefoons dan natuurlijk. Ditmaal ligt de Galaxy S III op de operatietafel. Mocht je een zwakke maag hebben dan ben je bij deze gewaarschuwd!

Het zijn ditmaal niet de heren van iFixit die een exemplaar uit elkaar trekken, maar Chipworks in opdracht van iFixit. Het resultaat is er niet minder om al krijgen we ditmaal niet de bekende Repairability Score omdat ze hem dus niet zelf in handen hebben gehad.

Samsung Galaxy S III teardown

Interessant aan de ontleding is dat de Galaxy S III dezelfde camersensor gebruikt als de iPhone 4S. In theorie zouden ze dus dezelfde kwaliteit beelden moeten schieten, al valt er met software ook heel wat te verbeteren. Verder wordt gesuggereerd dat de Samsung Galaxy S III een magnesium frame heeft, al kan dat niet bevestigd worden. Wat wel duidelijk is, is dat mocht het beeldscherm defect raken het een duur grapje wordt deze te vervangen. Het glas is vastgelijmd aan het touchscreen en dat zit op zijn beurt weer vast aan het frame. Voorzichtig omgaan dus met Samsung's nieuwste paradepaartje.

Nieuwsgierig geworden naar de werking van het toestel? Lees dan onze uitvoerige Galaxy S3 review.

Bron: iFixit.com

 • Tags:
 • galaxys3
 • teardown

ts Galaxy s3

Samsung Galaxy S III vanaf vandaag verkrijgbaar

Telefoonnieuws ·

Vanaf vandaag is de Samsung Galaxy S III verkrijgbaar. Het nieuwste vlaggenschip van Samsung is voorlopig alleen in het wit verkrijgbaar, de blauwe uitvoering is met enkele dagen tot een week vertraagd.

Samsung hoopt met de Galaxy S III het succes van de tweede Galaxy S te evenaren. De tekenen daarvoor zijn gunstig, het Zuid Koreaanse bedrijf ontving nog nooit zoveel pre-orders voor een telefoon als bij deze S3.

Samsung Galaxy S III
Samsung Galaxy S3

De Samsung Galaxy S III krijgt een stevige adviesprijs mee van 699 euro. Inmiddels zijn er al webshops die hem voor 609 euro aanbieden waaronder Typhone. In combinatie met een abonnement hoef je echter in veel gevallen niets bij te betalen.

Binnenkort lees je hier een uitgebreide review van de Galaxy S3.

 • Tags:
 • galaxys3
 • i9300
 • samsung

ts Android Market

Samsung's Siri-concurrent S Voice nu beschikbaar voor andere telefoons

Telecomnieuws ·

Het 'unique selling point' van Samsung's nieuwe Galaxy S III moest S Voice zijn. Een handige gebruiker van het XDA-forum slaagde er in S Voice ook beschikbaar te stellen voor andere Android-telefoons.

Voorwaarde is dat je Android-telefoon over Ice Cream Sandwich beschikt én geroot is. Wat rest is het installeren van een APK-bestand. Een uitgebreidere installatiehandleiding is te vinden op TalkAndroid.

Samsung S Voice
S Voice

S Voice is Samsung's antwoord op Apple's Siri; de pratende assistent. Het reageert op spraakcommando's en voert handelingen uit of helpt je herinneren aan afspraken. De functie is exclusief verkrijgbaar voor de nieuwe Galaxy S III. Helaas is S Voice nog niet in het Nederlands beschikbaar, maar als je de Engelse taal machtig bent kun je zelf met een licht accent redelijk met de virtuele assistent overweg.

Update: De pret was van korte duur. Inmiddels is Samsung begonnen met het blokkeren van telefoons anders dan de Galaxy S III. Gebruikers krijgen nu een netwerk error.

Bron: Forum.xda-developers.com

 • Tags:
 • galaxys3
 • siri
 • svoice

ts Galaxy S3 Inhand

Samsung Galaxy S III al 9 miljoen keer gepreorderd

Telefoonnieuws ·

De Samsung Galaxy S3 ligt nog niet in de winkel maar Samsung heeft er al 9 miljoen van verkocht. Tenminste als iedereen die een preorder heeft geplaatst ook daadwerkelijk het nieuwe vlaggenschip van Samsung op komt halen.

De Galaxy-lijn legt Samsung geen windeieren. Het heeft inmiddels de nummer 1 positie van grootste telefoonfabrikant overgenomen van Nokia en gaat nek aan nek met Apple als het gaat om marktaandeel (en rechtszaken).

Samsung Galaxy S3
Samsung Galaxy S III

Naar alle verwachting ligt de Galaxy S3 op 29 mei in de winkel. Het lijkt er vanwege het grote succes op dat sommigen wel eens naast het net kunnen vissen, vooral als ze geen preorder hebben geplaatst. De fabriek van Samsung loopt intussen op volle toeren en produceert 5 miljoen exemplaren per maand. De Galaxy S3 draait de nieuwste versie van Android, is voorzien van een 4,8 inch HD Super AMOLED-scherm en is één van de weinige telefoons die met een quadcore-processor is uitgerust.

 • Tags:
 • galaxys3
 • preorder

ts Galaxy s3 Handson

Samsung Galaxy S III live video hands-on

Telefoonnieuws ·

Gisteren kondigde Samsung tijdens het Unpacked 2012 event de Galaxy S III aan. Wij waren er live bij en maakte een hands-on video.

De Galaxy S III werd gisteren in London na maandenlang wachten aangekondigd. Samsung brak met het uiterlijk voorgaande Galaxy-telefoons door volop rondingen toe te passen. Maar hoe presteert Samsung's nieuwe vlaggenschip?

We zien een vlot werkende smartphone dat prima mee kan komen met de concurrentie. Wie zichzelf trakteert op een Galaxy S3 krijgt naast een toptelefoon ook 2 jaar lang 50 GB ruimte op Dropbox. Tevens krijg je de populaire iOS-app Flipboard. Deze app zorgt dat je content op een magazine-achtige manier kunt lezen. Een port naar Android is voorlopig alleen beschikbaar voor SGS3-eigenaren.

 • Tags:
 • galaxys3
 • handson
 • video

ts Img 0944

Hands-on Samsung Galaxy S III

Telefoonnieuws ·

Samsung heeft in Londen de nieuwe Galaxy S III gepresenteerd. Wij waren erbij, en konden de nieuwe smartphone alvast proberen. In onderstaande hands-on geven we onze eerste indrukken van het nieuwe toestel.

Hands-on Samsung Galaxy S III

Samsung legde in de presentatie van het nieuwe toestel de nadruk op de software, niet op de de hardware. Het is duidelijk dat het Koreaanse bedrijf de iPhone wil bedwingen met een hele lading aan nieuwe features, die niet standaard in Android 4.0 Ice Cream Sandwich zitten. De belangrijkste van de nieuwe functies is misschien wel S Voice, een stuk software dat het mogelijk maakt om je telefoon stemopdrachten te geven.

Samsung Galaxy S III unpacked

Werkt dat in de praktijk: het lijkt er wel op, als we rekening houden met het feit dat we deze nieuwe functie in een rumoerige ruimte moesten testen. Het weer opvragen lukt gewoon, al heeft de S3 wel wat moeite met het verstaan van Nederlandse plaatsnamen en rare buitenlandse accenten. Mooi Engels praten is gewenst, want de telefoon ondersteunt helaas nog geen Nederlands.

Dan één van die andere nieuwe features: neem een foto en de telefoon herkent je vrienden, en stuurt de foto meteen door. Buddy Shot, noemt Samsung het. De functie werkt goed, al mocht de integratie met sociale netwerken wel beter. Het was nog mooier geweest als er meteen een notificatie naar het Facebook-profiel van de gefotografeerde gaat. Zo blijft er altijd wat te wensen over.

Img 0996

Opvallend is ook de Picture-In-Picture-videofunctie. Je kunt tijden het kijken van een filmpje een andere app openen, en de video in een klein schermpje weergeven. Goed bedacht door Samsung, al is er op het mini-videotje weinig te zien, ondanks het grote scherm.

S Voice
S Voice

Samsung zet vol in op NFC. Dat doet het bedrijf door tijdens de Olympische Spelen in Londen samen te werken met VISA voor mobiele betalingen, maar ook door extra software voor het uitwisselen van gegevens. Door Android Beam, een standaard Android-functie die het mogelijk maakt om data via NFC snel van het ene naar het andere toestel te sturen, te combineren met WiFi Direct, waarmee je data van toestel naar toestel kunt streamen, ontstaat Samsungs eigen S Beam. Het resultaat: door je toestel bij dat van een vriend te houden kun je een video naar zijn toestel streamen.

Achtercover kan eraf

Het Koreaanse bedrijf zet duidelijk in op software. Hoe zit het dan met de hardware? Met z’n snelle 1,4 GHz quadcore processor is de telefoon razendsnel. Overgangen in de menu’s lopen heerlijk soepel. Een klein minpuntje is dat Samsung bij het scherm van de Samsung Galaxy S III gebruik maakt van een pentile-indeling, waarbij pixels subpixels delen. Dit leidt tot rafelige randjes aan scherpe lijnen, al moet gezegd dat je dat bij een hoge resolutie als die van de Galaxy S3 minder duidelijk ziet dan op telefoons met een lagere resolutie.

Zijkant

Het toestel is 8.6 mm dun, en is lichter dan je zou denken voordat je het oppakt. De behuizing voelt wat plastic-achtig aan. Anders dan bij andere fabrikanten kun je bij Samsung nog steeds het achtercover van het toestel halen, om de microSIM te vervangen, of een andere batterij te plaatsen.

Kan de Samsung Galaxy S III het succes van de Samsung Galaxy S II evenaren? Geoordeeld op basis van de eerste indruk maakt het toestel daarop zeker een goede kans. Samsung heeft z’n troef voor 2012 op de markt gezet, en kan met de Galaxy SIII de concurrentie aan. Vanaf 29 mei kun je de telefoon in de winkel krijgen. De verkoopcijfers zullen dan aantonen wat het grote publiek van de nieuwe telefoon denkt.

 • Tags:
 • galaxy s3
 • handson
 • samsung

ts Galaxy siii Accessories

Samsung Galaxy S III krijgt bijzondere accessoires

Telefoonnieuws ·

Als je dacht dat Samsung zojuist alleen de Galaxy S III heeft aangekondigd dan heb je het mis. Samen met de S III zijn een aantal opmerkelijke bijbehorende accessoires aangekondigd.

Het meest opvallend is de optioneel verkrijgbare draadloze oplader. Daarnaast is er een autohouder voor de Galaxy S III dat middels een zuignap te bevestigen is. En om op het succes van de Galaxy Note voort te borduren is er een capacitieve stylus; de C Pen.

Galaxy S iii car holder

Ook interessant is wat Samsung noemt de "AllShare Cast Dongle" waarmee je draadloos video en andere content naar een televisie kunt sturen. Ook verkrijgbaar is de S Pebble, een losse MP3-speler die op de één of andere manier samenwerkt met de S III. Hoe is nog niet duidelijk gemaakt.

Daarnaast zijn er natuurlijk nog de gebruikelijke accessoires zoals een dockingstation en een beschermhoesje. Prijzen van al deze accessoires zijn nog niet bekend.

 • Tags:
 • accessoires
 • galaxysiii
 • samsung

ts Samsung Galaxy S III

Samsung lanceert ergonomische en intelligente Galaxy S III

Telefoonnieuws ·

Samsung heeft zojuist in London de Galaxy S III aangekondigd. Het 8,6 millimeter dunne toestel beschikt over een 4.8 inch HD Super AMOLED scherm en is voorzien van technologische snufjes die deze phone écht smart moeten maken.

Er waren zoveel geruchten voorafgaand aan de introductie van de Galaxy S III dat het lastig was de bomen door het bos te zien. Inmiddels weten we het allemaal zeker. Een immens scherm van 4.8 inch groot, en daarmee groter dan de HTC One X. Helaas gaat het hier in tegenstelling tot wat werd aangenomen wel om de Pentile RGB techniek.

Samsung Galaxy S III burst shot

Wat de Galaxy S III uniek maakt en onderscheidt van andere Android-smartphone zijn de slimme features. We zagen ze al terug in Samsung's SmartTV's. Het ontwaken van de smartphone door spraak en bedienen met simpele opdrachten dankzij S Voice. Het lijkt wel verdacht veel op Apple's Siri. Helaas is Nederlands niet standaard ondersteund. De S III houdt daarnaast via sensoren de gebruiker nauwgezet in de gaten. Lees je een lange e-mail dan gaat het scherm niet uit na 30 seconden zonder input. Het denkt met je mee. Heeft je baas je al 5 keer gebeld zonder succes? Dan maakt de S III net even wat meer herrie als hij over gaat.

Samsung Galaxy S III Pebble Blue with hand

Specificatiewijs zijn er weinig verrassingen. Misschien de grootste is nog wel de naam; Galaxy S III in plaats van S3. Zo is er het energiezuinige Bluetooth 4.0, een barometer, WiFi a/b/g/n (inclusief WiFi HT40) en GLONASS-ondersteuning. The usual suspects dus. Erg interessant is de optioneel verkrijgbare draadloze oplader. De Galaxy S III komt in een 16 en 32 GB uitvoering. Een 64 GB uitvoering volgt spoedig. Allemaal niet genoeg? Gelukkig is er een microSDHC-slot zodat je makkelijk zelf geheugen kunt bijprikken. Er is een witte uitvoering (Marble White) en eentje in donkerblauw (Pebble Blue). Datum van verkrijgbaarheid; 29 mei zal de Galaxy S III in Europa verkrijgbaar zijn.

 • Tags:
 • galaxysiii
 • i9300
 • samsung
 • unpacked

ts Thenext Galaxy

De allerlaatste Samsung Galaxy S3 geruchten opgesomd

Telefoonnieuws ·

Samsung kondigt vanavond tijdens een speciaal Unpacked-event in hartje London naar verwachting de Galaxy S3 aan, de opvolger van de Galaxy S II. We sommen luttele uren voor de lancering nog de laatste geruchten voor je op.

Naar alle verwachting beschikt de Galaxy S3 over een scherm van tussen de 4.6 en 4.8 inch met een hoge resolutie non-pentile Super AMOLED Plus. Het zal de eerste smartphone van Samsung zijn dat met een 720p Super AMOLED Plus-scherm wordt uitgerust dat niet gebruik maakt van Pentile. De Galaxy Nexus doet dat namelijk nog wel. De Galaxy S2 werd veel geprezen voor het Super AMOLED Plus scherm, en als Samsung er meer pixels in heeft weten te krijgen zal ook deze telefoon over een uitmuntend scherm beschikken dat nog scherper is.

Samsung Exynos 4 quad

De processor kunnen we met zekerheid zeggen; een eigen Exynos quadcore-processor op waarschijnlijk 1,4 GHz. Samsung presenteerde de processor een week eerder dus de het is met name op de rekenkracht van de Galaxy S3 erg trots. Verwacht een soepel draaiend en vlotte smartphone.

Over de camera was misschien nog wel de meeste onenigheid; was dit nou een 8 of juist een 12 megapixel schieter? Onze gok gaat uit naar 12. De Galaxy S2 beschikt al over een 8 megapixel camera, dus het verhogen zou logisch zijn. Anders zou het voor velen een flinke teleurstelling zijn, wat Samsung ook zegt over het verbeteren van de optics.

Next galaxy unpacked

Tot slot; de kleur van de S3. Verwacht twee kleuren; blauw en wit. In diverse aankondigingen liet gebruikte het bedrijf een donkerblauwe en witte steen. Hiermee doelt het niet alleen op de vermoedelijk keramische behuizing, ook de kleur zegt iets.

Gorilla tactiek

Samsung haalde een truc uit die we voorheen alleen van Apple waren gewend rondom deze aankondiging. Het hield de lippen stijf op elkaar en deed er zoveel mogelijk aan om informatie over de opvolger van de Galaxy S II achter te houden. Deze tactiek werkte. Het leverde extra veel en bovendien gratis publiciteit op. Zelfs de codenaam en de aanwezigheid van een fysieke homeknop werd voorpaginanieuws. Het gevaar van deze manier is wel dat het uiteindelijke product enigszins tegen kan vallen.

Uitgesteld

De Galaxy S3 werd eigenlijk verwacht tijdens het jaarlijkse MWC-event in Barcelona eind februari. Een jaar eerder kondigde het daar nog de Galaxy S II aan. Op 1 februari kondigde Samsung aan dat het toestel later zou komen, tijdens een speciaal te houden event. Niet alleen wou men hiermee voorkomen dat het nieuws daardoor werd ondergesneeuwd door nieuws van andere fabrikanten, het bedrijf een de S3 wereldwijd lanceren. Amerikaanse klanten moesten maandenlang wachten voordat zij een Galaxy S2 konden bemachtigen. Velen kozen daardoor toch voor de iPhone 4S die net eerder werd aangekondigd.

Uiteindelijk stuurde Samsung een uitnodiging rond voor 3 mei 2012. Tijdens een Unpacked-event zal het eindelijk de Galaxy S3 onthullen en daarmee een einde maken aan de geruchtenstroom. Volg onze speciale liveblog om zo goed mogelijk de lancering te volgen.

 • Tags:
 • galaxys3
 • geruchten
 • i9300
 • samsung
 • unpacked

ts 326548

Samsung Galaxy S3 langs de meetlat gelegd

Geruchten ·

De Samsung Galaxy S3 wordt aanstaande donderdag in Londen gepresenteerd. Een nieuwe foto van het toestel suggereert dat de nieuwe Android-smartphone een 4,8 inch scherm heeft. Eerder werd nog uitgegaan van 4.65 inch.

Samsung Galaxy S3 langs de meetlat gelegd

Op onderstaande foto is de nieuwe smartphone van het Koreaanse bedrijf te zien naast een lineaal met een inchmaat. Op basis van deze foto zou te concluderen zijn dat het Samsung-toestel een scherm van 4.8 inch heeft. Volgens eerdere geruchten heeft het scherm een resolutie van 1280 x 720 pixels. Eerder werd al bekend dat de S3 een quadcore processor zal hebben die door Samsung in eigen huis is ontwikkeld.

Samsung Galaxy S3

De nieuwe smartphone in de Galaxy-reeks van Samsung moet het succes van de Samsung Galaxy S II evenaren. Deze telefoon bracht Samsung naar de top van de smartphonemarkt, en zorgde er zelfs voor dat Samsung Nokia in haalde als grootste telefoonfabrikant ter wereld. De verwachtingen van het donderdag te presenteren toestel zijn daarom hooggespannen.

Bron: Knowyourmobile.com

 • Tags:
 • galaxy
 • s3
 • samsung

ts Exynos S3

Samsung presenteert processor Galaxy S3

Telefoonnieuws ·

In de opmaat naar de presentatie van de Galaxy S3, volgende week in London, heeft Samsung alvast de processor van de nieuwe telefoon gepresenteerd. De Exynos 4 quad, zoals de processor heet, is razendsnel en energiezuinig.

Samsung heeft de nieuwe processor gebakken met 32nm-technologie, waarbij 32 nanometer staat voor de grootte van de transistors op de quadcore-processor. Door die kleiner te maken, kan de chipset een stuk zuiniger omgaan met energie. Tegelijkertijd is de processor volgens Samsung twee keer zo snel als z’n voorganger. Volgens het Koreaanse bedrijf zorgt de nieuwe processor voor een "PC-achtige ervaring" op de smartphone.

Exynos4procss834quad

De Samsung Glaxay S3 wordt op 3 mei gepresenteerd in Londen. We weten inmiddels welke processor in het toestel zal zitten. De rest van de telefoon blijft gissen, al zijn de nodige geruchten inmiddels naar buiten gekomen. Het toestel zou een scherm van 4.7 inch hebben, met een resolutie van 1280x720 pixels. De smartphone draait op Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

 • Tags:
 • exynos
 • samsung

ts Galaxy S3 Touchwiz groot verge medium gedraaid

Nóg een afbeelding van de Galaxy S3 gelekt

Geruchten ·

Een nieuwe afbeelding van de Samsung Galaxy S3 is opgedoken, waarop het scherm van het toestel te zien is. Erg duidelijk is de foto verder helaas nog niet. Het nieuwe toestel van Samsung wordt volgende week gepresenteerd.

Nóg een afbeelding van de Galaxy S3 gelekt

De Galasy S3 op onderstaande foto is voorzien van een extra plastic rand, om het design van het toestel niet te onthullen, alsof Samsung verwachtte dat er foto’s van dit toestel gemaakt zouden worden. Het is duidelijk dat de software op het toestel nog niet definitief is; we zien zowel een virtuele als een fysieke homeknop. Volgens eerdere geruchten heeft het nieuwe toestel een fysieke home-toets, dus is het te verwachten dat de virtuele nog verdwijnt.

Galaxy s3 touchwiz large verge medium landscape

Het nieuwe Android-vlaggenschip van Samsung draait op Android 4.0 Ice cream Sandwich, heeft naar verwachting een 4.7 inch scherm, met een resiolutie van 1280 x 720 pixels. De telefoon heeft een quadcoreprocessor, die door Samsung in eigen huis is ontwikkeld. Het nieuwe toestel wordt op 3 mei in Londen gepresenteerd.

Bron: Theverge.com

 • Tags:
 • galaxy s3
 • sasmung

ts Unpacked12

Samsung verklapt officiële naam Galaxy S3

Geruchten ·

We hebben het er al meer dan een jaar over, maar gek genoeg wisten we nooit helemaal zeker hoe Samsung deze telefoon ging noemen. Tot nu lijkt, want via een Android-app bevestigt Samsung eindelijk de naam.

Het is namelijk 'Galaxy S3', geen 'Galaxy S III' en zelfs geen 'The Next Galaxy'. Dit valt ten minste op te maken uit Samsung's eigen Mobile Unpacked 2012 app die in Google's Play Market te vinden is.

Samsung Mobile Unpacked 2012

Samsung's volgende Galaxy zal tijdens een groots event in London officieel aangekondigd worden. Natuurlijk is niets zeker tot dan, maar de puzzelstukjes beginnen zo langzamerhand op hun plaats te vallen.

Via: AndroidPolice.com

 • Tags:
 • galaxys3
 • samsung
 • unpacked12

ts Coming Soon

Samsung probeert aandacht op Galaxy S3 te houden

Geruchten ·

Als we naar twee telefoons uitkijken dit jaar dan zijn het wel de nieuwe iPhone én de Galaxy S III. Samsung doet er momenteel echt alles aan om op die laatste zoveel mogelijk aandacht te vestigen. Hoe het dat doet? Door ons te klieren.

Zo heeft Samsung een count-down-site opgetuigd die vreemd genoeg over enkele uren afloopt. Wellicht krijgen we dan de volgende hint naar dit langverwachte toestel.

S3 coming soon

Tevens heeft de Deense afdeling van Samsung het volgende plaatje op haar Facebook gezet. Als het daadwerkelijk de Galaxy S3 is die onder het kleed ligt dan zegt dat eigenlijk nog steeds vrij weinig. We weten het allemaal pas 3 mei zeker.

Galaxy S3 teaser

Volgende week donderdag 3 mei wordt namelijk het toestel officieel in London aangekondigd. NieuweMobiel.NL zal hiervan live verslag doen inclusief een uitgebreide hands-on brengen. Stay tuned!

 • Tags:
 • galaxys3
 • samsung
 • teaser

ts Galaxy S3

Samsung Galaxy S III krijgt toch homeknop

Geruchten ·

Het toestel is nog niet eens aangekondigd, maar het al dan niet hebben van een 'knop' is al nieuws. Dat zegt iets over hoe graag men deze telefoon in de schappen ziet. Of beter gezegd, in iemands bezit. Laatste gerucht; een homeknop.

Het hebben van een homeknop is niet verplicht voor Ice Cream Sandwich-telefoons. Deze bedieningsknoppen zitten namelijk in het OS zoals bijvoorbeeld bij de Galaxy Nexus is geïmplementeerd. Samsung heeft echter na lang beraad besloten haar nieuwe vlaggenschip, momenteel bekend als de Galaxy S III, wel van een knop te voorzien. Dit meldt althans Digital Daily, een Koreaans persbureau.

Het besluit zou erg laat in het ontwikkelproces zijn genomen. Zoals we eerder hebben gemeld was Samsung namelijk al begonnen met de productie van de opvolger van de Galaxy S2. Of dit ook gevolgen heeft voor de lancering van Samsung's nieuwe vlaggenschip valt nog te bezien. Algemeen aangenomen wordt dat de Galaxy S III ergens in mei aangekondigd zal worden.

5columntouchwizui
5 kolommen TouchWiz UI zoals op de Galaxy Note

5 kolommen

De bron weet verder te melden dat Samsung ervoor gekozen heeft 5 icoontjes op een rij te plaatsen. Voorheen was dit alleen het geval bij de 5.3 inch grote Galaxy Note. Reden hiervoor ligt waarschijnlijk in de vergrote resolutie en het iets grotere beeldscherm van 4.65 inch waar de Galaxy S3 waarschijnlijk over gaat beschikken, er is dan immers genoeg ruimte voor.

Bron: Ddaily.co.kr

 • Tags:
 • galaxys3
 • samsung

ts Galaxy S3 Question

Samsung Galaxy S III wellicht al in april aangekondigd

Geruchten ·

Een Chinese Samsung-baas heeft gezegd dat de lancering van de Galaxy S III best naar april verplaatst mag worden. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat dit ook daadwerkelijk gebeurt, maar blijkbaar is het toestel gereed voor de verkoop.

Dat is natuurlijk goed nieuws voor wie een opvolger zoekt voor z'n huidige Galaxy S2. Daarnaast gonst het van de afbeeldingen van de vermoedelijke Galaxy S III, zoals die hieronder.

Samsung Galaxy S III next to iPhone
Samsung Galaxy S III naast de iPhone?

Vreemd blijft dat deze afbeelding verdacht veel lijkt op de Galaxy S WiFi 4.2 die hieronder is afgebeeld. Bovendien is het gek dat in deze screenshots het batterijicoontje van Android Gingerbread gebruikt worden terwijl algemeen aangenomen wordt dat de Galaxy S III onder Ice Cream Sandwich draait. Nu lijkt het batterijicoon van ICS op de Galaxy S2 ook op Gingerbread dus dat hoeft niet veel te betekenen.

Samsung Galaxy S WiFi 4.2
Samsung Galaxy S WiFi 4.2

Tevens kun je vraagtekens plaatsen bij de keuze van Samsung om een fysieke homeknop te gebruiken terwijl ICS daartoe fabrikanten niet verplicht. We blijven alle geruchten over de Galaxy S III scherp en kritisch voor je in de gaten houden. Tot die tijd adviseren we je een snufje zout te nemen bij vrijwel al het nieuws over de Galaxy S III.

Bron: Versusio.com

 • Tags:
 • galaxys3
 • samsung

Beknopte specificaties van de Samsung Galaxy S III i9300

Afmetingen 136,6 x 70,6 x 8,6 mm
Gewicht 133 gram
Artikelcode GT-GT-I9300ZKDXEN
EAN codes 8806085698055, 8806085691650, 8806085509092, 8806085452336, 8806085402904, 8806085335530, 8806085325401, 8806085306868, 8806085304420, 8806085297944, 8806085293304, 8806085293301, 8806085288195, 8806085272972, 8806085272958, 8806085268623, 8806085268616, 8806085263567, 8806085187535, 8806085173248, 8806085173231, 8806085158702, 8806085158689, 8806085158681, 8806085111646, 8806085111615, 8806085107175, 8806085094376, 8806085082304, 8806085071223, 8806085071193, 8806085064812, 8806085064805, 8806085062344, 8806085062313, 8806085061743, 8806085060517, 8715557012179, 8715557012155, 8715557012025, 8712421508929, 8712421508905, 8151201512512, 8151201512511, 5413729223493, 5413729223219, 5037809015435, 4021114186073, 3700740301463, 2000015492119 Toon nog 36 anderen, 8806085272972, 8806085272958, 8806085268623, 8806085268616, 8806085263567, 8806085187535, 8806085173248, 8806085173231, 8806085158702, 8806085158689, 8806085158681, 8806085111646, 8806085111615, 8806085107175, 8806085094376, 8806085082304, 8806085071223, 8806085071193, 8806085064812, 8806085064805, 8806085062344, 8806085062313, 8806085061743, 8806085060517, 8715557012179, 8715557012155, 8715557012025, 8712421508929, 8712421508905, 8151201512512, 8151201512511, 5413729223493, 5413729223219, 5037809015435, 4021114186073, 3700740301463, 2000015492119
Platform
Android 4.1 (Jelly Bean)
Beeldscherm
Kleurenbeeldscherm 4.8 inch, HD Super AMOLED
Hardware
Camera 8 MP
Processor 1.4 GHz, ARM Cortex A9, quad core
Selfiecamera 2 MP
Geheugen
Intern geheugen 16 GB (Opslaggeheugen), 32 GB (Opslaggeheugen), 1 GB (Werkgeheugen (RAM))
Voeding
Batterij 2100 mAh, verwisselbaar
Gegevensnetwerk
4G (LTE)

Alle Samsung Galaxy S III i9300 specificaties


Video over de Samsung Galaxy S III i9300

Onze live hands-on van de Samsung Galaxy S III i9300 op het Mobile World Congress


Alternatieven van de Samsung Galaxy S III i9300

Scroll de tabel hieronder om meer te zien
Productafbeeldingen zijn op schaal
Samsung Galaxy S III i9300 (GT-I9300ZKDXEN)
Apple iPhone SE (2020) (A2275)
Apple iPhone 8 (A1863)
Apple iPhone 6 (A1549)
Sony Xperia XA1 (G3121)
 Huidig product    
Android4.1 (Jelly Bean)
7.0 (Nougat)
Kleurenbeeldscherm4.8 inch, HD Super AMOLED4.7 inch, IPS4.7 inch, IPS4.7 inch, TFT5.0 inch, IPS
Camera8 MP12 MP12 MP8 MP23 MP
Processor1.4 GHz, ARM Cortex A9, quad coreApple A13 BionicApple A11 Bionic, quad core1.4 GHz, Apple A8, dual core1.6 GHz, 2.3 GHz, MediaTek helio P20, octa core
Selfiecamera2 MP7 MP7 MP1.2 MP8 MP
Intern geheugen16 GB (Opslaggeheugen), 32 GB (Opslaggeheugen), 1 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 256 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen)256 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 2 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 16 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 1 GB (Werkgeheugen (RAM))32 GB (Opslaggeheugen), 3 GB (Werkgeheugen (RAM))
Batterij2100 mAh, verwisselbaar1821 mAh1821 mAh1810 mAh2300 mAh
4G (LTE)

Volledige vergelijking Samsung Galaxy S III i9300 en deze alternatieven of vergelijk met andere modellen


Vragen en antwoorden over de Samsung i9300