HTC One X

9,1 / 10 op basis van 12 reviews
Niet meer nieuw verkrijgbaar
HTC One X
HTC One X voorkant
HTC One X rechterzijkant
HTC One X achterkant
HTC One X schuin

Reviews over de HTC One X

9,1
12 reviews
5 sterren
6 reviews
4 sterren
5 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews
€ 50 verdienen?

Iedere maand weer verloten we een waardebon van € 50 onder alle inzenders van een ervaring. Het enige wat je hoeft te doen is laten weten wat je van dit product vindt. Klik op de knop hierboven om te beginnen.


Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


“HTC One X review”

·

 • Helder scherm
 • Knap design
 • Razendsnel
 • Reboot-bug
 • Ontbreken cameraknop

HTC One X review: hTC One X review De HTC One X is het nieuwe vlaggenschip van het Taiwanese merk, dat van groot belang voor de toekomst van HTC zal zijn. Het merk was één van de eersten die profiteerde van de opkomst van Android, met toestellen als de HTC Desire. In de afgelopen jaren is het echter vooral Samsung dat hoge ogen gooit met toestellen die zijn gebaseerd op het mobiele besturingssysteem van Google. De Samsung Galaxy S II werd tientallen miljoenen keren verkocht, cijfers waaraan de toestellen die HTC in 2011 op de markt bracht niet kunnen tippen.


·

Ik vind het een hele fijne toestel..
maar de batterij valt wel tegen.
de camera en audio zijn super,

0 0

·

Vele soorten mobieltjes gehad, maar dit is wel een topper. Sense is makkelijk om mee te werken, goed geluid, mooi design en lange batterij duur.

Mijn batterij gaat 1,5 dag mee en ik doe er veel mee. Er draaien 4 mailadressen op, weerbericht in 5 verschillende plaatsen, 4 analytics progjes en nog wat zaken die constant worden bijgewerkt. Daarbij gebruik ik hem ook regelmatig als wifi hotspot (dan gaat het sneller).

Mijn vorige toestel een LG 2x speed hield het hiermee 12 uur uit.

Nu een maand in gebruik, ik kan het iedereen aanraden!

De min-punten zijn:
geen vervangende batterij (toestel wisselt toch na 2 jaar)
geen extra geheugen (32 GB + 25 GB Dropbox is genoeg)
weinig accessoires (lader en oordopjes)

0 0

Alle HTC One X reviews


De HTC One X in het nieuws

Firmwareupdatefriday

Firmware Update Friday - Week 48 2012

Telefoonnieuws ·

Het is weer tijd om oude vervelende bugs gedag te zeggen! Deze week een firmware update voor de HTC One X en de Google Nexus 4.

HTC One X - Android 4.1.1

Bezitters van een HTC One X hebben er lang op moeten wachten maar hij is eindelijk daar; Jelly Bean. Niet alleen krijg je hiermee de beschikking over de één na laatste Android-versie, HTC is ook zo vriendelijk geweest om de nieuwste versie van Sense toe te voegen; Sense 4+.

De update geldt alleen voor 'unbrande' toestellen. Heb je een operator specifieke versie van de One X dan is de kans erg groot dat je tot na de jaarwisseling moet wachten. Zij die geluk hebben krijgen de update in twee fases binnen; de eerste update van enkele MB's groot dient als opstapje naar het echte werk.

Google Nexus 4 - Android 4.2.1

Ook goed nieuws voor bezitters van een Nexus 4. Google brengt met deze update de maand december terug. Zoals we enige tijd geleden schreven bleek de maand december per abuis te zijn vergeten in de People app. Met deze update herstelt Google die fout.

De update komt gewoon binnen op het toestel en zal niet groot zijn.

Blijf up to date en tot volgende week, voor een nieuwe firmware update friday!

 • Tags:
 • firmware update friday
 • nexus4
 • onex

HTC Logo

HTC One X+ wordt concreter

Geruchten ·

Afbeeldingen van een voor T-Mobile bestemde HTC One X+ zijn op internet verschenen. Hiermee worden de geruchten van de opvolger van de One X alleen maar luider.

We bespeuren naast de kleur weinig verschillen met de reeds verkrijgbare One X. Het gaat naar verluidt alleen om een processor-upgrade van 1,5 GHz naar 1,7 GHz. Het is verder te hopen dat HTC deze One X+ met Jelly Bean gaat uitrusten, voorlopige geruchten lijken dat wel te bevestigen.

HTC One X+
Gelekte HTC One X+

De HTC One X werd tijdens het Mobile World Congress begin dit jaar aangekondigd. In telefoonland is dat al best weer oud, ondanks dat de One X in diverse tests nog erg goed mee komt. Met een lichte update zou HTC echter weer helemaal voorop kunnen lopen. Met de feestdagen alweer in het vooruitzicht helemaal geen slecht idee.

Bron: evleaks

 • Tags:
 • htc
 • onex+

HTC Logo

Opvolger HTC One X met 1.7 GHz processor duikt op

Geruchten ·

Nu de verkopen van de One X lekker lopen hebben de HTC-medewerkers van de ontwikkelafdeling weer tijd om bezig te zijn met nieuw speelgoed. Een telefoon met een 1,7 GHz processor bijvoorbeeld.

Dit toestel dat voorlopig bekend staat als PM63100 dook bij GLBenchmark op en verpletterde direct de concurrentie. De maximale processorsnelheid is 1,7 GHz, 200 MHz sneller dan de huidige One X. Ook het scherm blijft op een 720p resolutie werken al is nog onbekend of dezelfde schermdiagonaal gebruikt wordt.

GLBenchmark HTC PM63100 evitareul

Geruchten reppen dat dit toestel voor het Amerikaanse AT&T bestemd is en LTE-geschikt is. Hiervoor zal HTC de dualcore Snapdragon S4 moeten gebruiken sinds de Nvidia Tegra 3 momenteel niet geschikt is voor LTE. Het is mogelijk dat HTC dezelfde S4 processor uit de Amerikaanse One X, de One XL, gebruikt en op 1,7 GHz geklokt heeft. Een andere mogelijkheid is dat HTC voor een nieuwere Tegra 3 gekozen heeft die wel LTE ondersteunt.

Bron: GLBenchmark.com

 • Tags:
 • evitareul
 • htc
 • pm63100

HTC Connect

HTC Connect moet verbindingsproblemen voorkomen

Telecomnieuws ·

HTC is een certificeringsprogramma begonnen dat tot doel heeft om naadloos en draadloos te communiceren tussen HTC telefoons en apparaten van andere fabrikanten. De eerste klant is al aan boord; Pioneer.

HTC erkent dat het koppelen van bijvoorbeeld je telefoon aan je televisie om dat geschoten filmpje te streamen niet altijd even vlekkeloos verloopt. En omdat je steeds vaker content op je telefoon hebt staan dat je wilt afspelen op apparatuur in de woonkamer of auto, is het een almaar groter wordend probleem. Het op DLNA-gebaseerde HTC Connect moet hier verandering in brengen.

HTC One Serie with HTC connect

Telefoons uit de One-serie, waaronder de One X, One S en de One V, krijgen de komende maanden een update zodat ze direct voorzien zijn van de nieuwe certificering. Op deze manier ben je ervan verzekerd dat apparatuur dat een HTC Connect certificaat heeft eenvoudig en probleemloos kunt koppelen waarna content is af te spelen.

Pioneer

De eerste partner met een HTC Connect certificaat is Pioneer. Producten uit het 2012 portfolio met DLNA zal voorzien worden van het certificaat. Maar ook toekomstige producten worden voorzien. Nu is het wachten op meer fabrikanten.

 • Tags:
 • connect
 • dlna
 • htc

Big Bigger Biggest

“HTC werkt aan high-end One XXL”

Geruchten ·

Alsof de HTC One X al niet high-end genoeg is, werkt HTC aan een nog groter monster; de One XXL. De One XL is de Amerikaanse One X maar dan met 4G LTE, de One XXL beschikt over al die eigenschappen maar is net weer wat krachtiger.

Want volgens de geruchten beschikt de HTC One XXL over een rappe 1,6 GHz quadcore processor en 2 GB aan RAM-geheugen. Het scherm is met 4.7 inch even groot als de huidige HTC One X en is eveneens van het type Super LCD2. Ook de camerasensor lijkt hetzelfde te zijn.

HTC One XXL screenshot
Screenshot vanaf de vermeende One XXL

Of de XXL met z'n 4G-mogelijkheden ook naar Nederland komt allerminst zeker. De meeste telefoonfabrikanten brengen hun 4G-telefoons niet hier naar toe vanwege het gebrek aan 4G-netwerken. Maar laten we eerst maar eens wachten totdat HTC dit monster daadwerkelijk aankondigt.

Foto: Acarlos1000, bron: Newgadgets.de

 • Tags:
 • htc
 • lte
 • onexxl

Firmwareupdatefriday

Firmware Update Friday - Week 20 2012

Telefoonnieuws ·

Het is weer tijd om oude vervelende bugs gedag te zeggen! Deze week een firmware update voor de HTC One X en de Samsung Galaxy S II i9100.

HTC One X - 1.29.401.11

We beginnen deze week met de het vlaggenschip van HTC; de One X. Er gaan op diverse fora meldingen dat deze update ongewenste schermflikkering zou oplossen. Ondanks dat dit voor sommigen het geval is gaat het niet voor iedereen op. Wel zeker is dat er optimalisaties zijn uitgevoerd voor multitasking. Werden voorheen vrijwel alle apps afgesloten zodra naar een andere werd overgeschakeld, dat lijkt nu grotendeels te zijn opgelost waaronder voor de browser.

Samsung Galaxy S II i9100

Ook een kleine maintenance update voor de Galaxy S2. Deze update zou vooral een probleem verhelpen waarmee de S2 niet meer gewekt zou kunnen worden (Sleep Of Death). De update komt draadloos binnen (FOTA) en kan binnen enkele minuten uitgevoerd worden. De Android-versie blijft op 4.0.3 staan.

Blijf up to date en tot volgende week, voor een nieuwe firmware update friday!

 • Tags:
 • firmware update friday
 • galaxys2
 • onex

HTC One X Handson 4f888ba662b62

HTC One X komt Amerika (voorlopig) niet in

Telefoonnieuws ·

Een behoorlijke tegenslag voor HTC. Het topmodel van het Taiwanese merk, de One X, is door de douane in de Verenigde Staten tegengehouden. Het toestel komt het land niet in na een aanklacht van Apple.

Volgens Apple maakt het toestel inbreuk op patenten, al is niet helemaal duidelijk wat exact de aanklacht van Apple is. Het gaat hier om een aanklacht die naar verluidt al is in ingediend voordat de HTC One X gepresenteerd was, en Apple dus nog niet kon weten hoe het toestel er uit zou zien. Het patent waar het om gaat is volgens het Amerikaanse blog The Verge een patent op de weergave van berichten.

HTC One X
HTC One X

De Android-app die berichten regelt converteert telefoonnummers en emailadressen naar links, waardoor je snel kunt bellen of e-mail met het genoemde nummer of adres. Apple heeft daar patent op. HTC is naar eigen zeggen in overleg met de douane, om het toestel zo snel mogelijk naar Amerikaanse klanten te brengen. Mogelijk is daarvoor een aanpassing aan de berichten-app nodig.

Bron: Theverge.com

 • Tags:
 • htc
 • one x

Firmwareupdatefriday

Firmware Update Friday - Week 16 2012

Telefoonnieuws ·

Het is weer tijd om oude vervelende bugs gedag te zeggen! Deze week een firmware update voor de HTC One X.

HTC One X - 1.28.401.9

HTC brengt een update uit voor de begin deze maand op de markt gekomen One X. Door een softwarebug had het toestel problemen met de batterijduur. Dat moet opgelost zijn met de nieuwe versie van de firmware voor deze telefoon. Ook waren er problemen met het scherm deze zou soms strepen vertonen die er niet op thuis horen. Met de softwareupdate moet ook dat probleem verholpen zijn.

HTC One X

Het batterijprobleem hield verband met de wijze waarop de Tegra 3-processor in de telefoon aangestuurd wordt. Deze heeft ingebouwd besparingsmogelijkheden, maar die werden door HTC niet goed gebruikt. De update is Over The Air te downloaden, en wordt automatisch aangeboden. Gezien het formaat is het aan te raden dat via een WiFi-verbinding te doen.

Blijf up to date en tot volgende week, voor een nieuwe firmware update friday!

 • Tags:
 • firmware update friday
 • htc
 • one x

HTC One X Handson

Nog niet verkrijgbare HTC One X nu al geroot

Telefoonnieuws ·

De HTC One X is nu al te rooten. Het nieuwe toestel, dat nog niet eens op de markt is, is daarmee te voorzien van nieuwe software die niet door HTC uitgebracht is, zoals Cyanogenmod.

HTC doet anno 2012 niet moeilijk over het unlocken van de bootloader van smartphones, waardoor het voor experts geen grote klus is om toegang tot de telefoon te krijgen, om zo root-toegang veilig te stellen. Desondanks zorgt het rooten van je telefoon er wel voor dat de garantie van je telefoon verlopen is.

Nog niet verkrijgbare HTC One X nu al geroot

Het rooten van een Android-toestel stelt je in staat om alternatieve ROMs zoals CyanogenMod te draaien. De One X is met zijn snelle quadcore-processor een ideaal toestel voor smartphonefans die net iets meer uit hun toestel willen halen. Combineer dat met de nerd-ROM Cyanogenmod, en de zware smartphone-gebruiker heeft z’n ultieme toestel gevonden.

Bron: Android.modaco.com

 • Tags:
 • android
 • htc
 • root

Mwc2012

Hands-on video's nieuwe smartphones voor 2012

Telefoonnieuws ·

Het MWC in Barcelona bracht veel nieuwe toestellen. Het leukst is natuurlijk om ze zelf in de handen te hebben. Omdat dat nu nog niet tot de mogelijkheden behoort, hebben we op ons YouTube-kanaal een aantal video hands-on geplaatst.

In de filmpjes krijg je een kort overzicht van de werking van een toestel, en kun je het van alle kanten bekijken. Handig als je alvast je nieuwe mobiel voor het komende jaar uit wilt zoeken, en wil kiezen uit het nieuwe aanbod, in plaats van een model dat ‘al’ in 2011 op de markt gezet werd. De belangrijkste nieuwe introducties vind je allemaal hieronder:

HTC One X

Het nieuwste vlaggenschip van HTC werd meteen onderwerp van een geheel nieuwe naamgeving; de HTC One X. Met de One X mikt HTC vooral op de camera en het geluid. Een slanke multimediatelefoon dus voorzien van een rappe quadcore-processor.

Nokia 808 PureView

Dé verrassing van het afgelopen MWC, de met 41 megapixel gezegende Nokia PureView. Staar je vooral niet blind naar de hoeveelheid megapixels maar naar de techniek erachter; PureView. Dit zorgt voor een ongekende hoge kwaliteit foto's én video's zelfs in slechte lichtomstandigheden.

LG Optimus 4X HD

LG kondigde de LG Optimus 4X al enkele dagen voor het MWC aan en het toestel beschikt wat ons betreft over het mooiste beeldscherm van al deze telefoons. Echt af was de LG Optimus 4X HD echter nog niet, zoals je in onze video kunt zien. Gelukkig heeft LG nog tot de zomer, want tegen die tijd ligt de 4X HD in de winkel.

Samsung Galaxy Beam

Samsung liet weliswaar geen opvolger van de Galaxy S2 zien, wel had het deze Galaxy Beam meegenomen. Een telefoon met ingebouwde projector. Het idee bestaat al langer, maar we zien het nog niet echt van de grond komen. Misschien brengt deze Samsung Galaxy Beam daar verandering in, oordeel vooral zelf.

Sony Xperia P en Xperia U

Sony bracht gezelschap mee voor de reeds bestane Xperia S. De Xperia PXperia P is met 4 inch en z'n unibody een echte blikvanger, de Sony Xperia UXperia U lekker speels met unieke lichtaccenten en verwisselbare covers.

Nokia Lumia 900

Tot slot ook gezinsuitbreiding voor de Lumia-reeks van Nokia. Naast de tijdens het MWC aangekondigde Lumia 610 bracht Nokia de Europese versie van de Lumia 900 mee. Net iets groter dan de Lumia 800 en gelukkig zonder Pentile.

En mocht je er helemaal niet uitkomen wat jouw nieuwe mobiel voor 2012 zal zijn dan kun je altijd nog ons zoekscherm raadplegen. Succes!

 • Tags:
 • handson
 • mwc12
 • video

Peter Chou

HTC lanceert met One X nieuw Android-vlaggenschip

Telefoonnieuws ·

HTC heeft zojuist in Barcelona haar nieuwste vlaggenschip voor 2012 aangekondigd; de HTC One X. Deze quadcore-telefoon moet HTC tot nieuwe hoogten brengen mede dankzij enkele vernieuwingen die het bedrijf heeft doorgevoerd.

Natuurlijk steekt HTC flink de loftrompet over haar nieuwe One X, die onderdeel is van de One-serie. Maar eerlijk is eerlijk, het heeft groot gelijk. Niet alleen is de One nóg groter dan HTC's vorige vlaggenschip; de Sensation XE, er zijn ook diverse technologische vernieuwingen terug te vinden in het toestel. Laten we bijvoorbeeld eens beginnen met de camera. Behalve de One X presenteerde HTC ook de goedkopere One S en One V. Volgens HTC is het nemen van foto's naast bellen de handeling die we het vaakst met een smartphone doen.

Peter Chou introduces One series
Peter Chou introduceert de One serie

Image Sense

Daarom zet HTC met de nieuwe One-serie flink in op de cameramogelijkheden. Zo schiet je met de One X in 0,7 seconden een foto en stelt de autofocus in 0,2 seconden scherp. Daarnaast zit in het camerascherm naast de cameraknop ook een knop voor het nemen van video. Je hoeft dus niet om te schakelen naar de videomodus. En blijf je de cameraknop indrukken? Dan neemt het toestel net zolang foto's totdat je los laat. En wat als je een foto wilt nemen terwijl je een video schiet? Dankzij de dual-shutter is het mogelijk om tegelijkertijd een foto te schieten. Eerlijkheid gebied te zeggen dat het ons nog niet vaak is voorgekomen, maar het kan natuurlijk in bepaalde situaties handig zijn.

HTC One X
HTC One X

Sense 4.0

Maar natuurlijk is er ook Sense 4.0, dat op de drie nieuwe toestellen geïnstalleerd is. Naast de uiterlijke wijzigingen gaat HTC ook nauwer samenwerken met Dropbox. Zo krijg je nu bij een nieuwe HTC telefoon maar liefst twee jaar lang 25 GB aan Dropbox-ruimte. De One X heeft een 4.7 inch scherm met een resolutie van 1280 x 720 pixels. De camera op de telefoon is een exemplaar van 8 megapixel.

HTC One S
HTC One S

One S

Naast de HTC One X, die is voorzien van een Tegra 3 quadcore-processor van Nvidia, presenteerde HTC ook de One S en de One V. De One S staat iets onder de One X in het programma van het Taiwanese merk. Dit toestel, dat net als de One X op Android 4.0 Ice Cream Sandwich draait, is voorzien van een dualcore-processor van Qualcomm, en heeft een 4.3 inch scherm met een resolutie van 960 x 540 pixels.

HTC One V
HTC One V

De One V is duidelijk geïnspireerd op het design van de Legend, die twee jaar geleden op de markt werd gezet. Dit toestel heeft een 1 GHz processor en een scherm van 3.7 inch met een resolutie van 800 x 480 pixels. Daarmee zijn de specs van dit toestel te vergelijken met die van de HTC Desire (S). De One V heeft een camera van 5 megapixel.

In april in Nederland

De toestellen in de One-serie liggen in april in Nederland in de winkel. De One X krijgt een gepeperde adviesprijs van 649 euro mee. Voor 549 wordt de One S de jouwe, en voor 329 euro wordt je trotse eigenaar van een HTC One V.

We gaan morgen eens proberen langere tijd te spelen met de nieuwe HTC One X om te zien of het toestel z'n verwachtingen waar kan maken. Blijf ons dus in de gaten houden voor meer nieuws vanaf het MWC te Barcelona.

 • Tags:
 • htc
 • mwc12
 • one
 • ones

HTC One X

Officiële afbeelding HTC One X gelekt

Telefoonnieuws ·

Een persafbeelding van het nieuwe topmodel van HTC, de One X, is gelekt. We zien een toestel dat perfect past in de eerder door HTC ingezette design-lijn. Op het scherm staat de datum van de officiële release: 26 februari.

De HTC One X stond in het geruchtencircuit bekend als Endeavor en Edge. Het toestel heeft een groot 4.7 inch scherm met een resolutie van 1280 x 720 pixels, en draait op Android 4.0 Ice Cream Sandwich. De knoppen onder het scherm zijn aangepast op deze versie van het mobiele OS van Google: de menu- en de zoekknop zijn verdwenen, en de knop voor de task-switcher is erbij gekomen.

Htc One X

De One X heeft naar verluidt een quad-core processor, en is daarmee het nieuwe Android-topmodel van HTC. Het toestel volgt daarmee de Sensation XE op. Naast de One X verwachten we op het MWC in Barcelona ook de One S en de One V. Deze toestellen zullen iets mindere specificaties dan de One X hebben, en dus ook voor een lagere prijs in de winkel belanden.

Bron: Pocketnow.com

 • Tags:
 • android
 • htc
 • mwc12
 • one x

Beknopte specificaties van de HTC One X

Afmetingen 134,36 x 69,9 x 9,29 mm
Gewicht 130 gram
Codenaam HTC Endeavor
EAN codes 4710937386325, 4710937386318, 4710937374957, 4710937374927, 4710937374926, 4710937374925, 4710937374919, 4710937372502, 4710937372434, 4710937372404, 4710937372403, 4710937372402
Platform
Android 4.0 (Ice Cream Sandwich)
Beeldscherm
Kleurenbeeldscherm 4.7 inch, TFT
Hardware
Camera 8 MP
Processor 1.5 GHz, NVIDIA Tegra 3, quad core
Selfiecamera 1.3 MP
Geheugen
Intern geheugen 32 GB (Opslaggeheugen), 1 GB (Werkgeheugen (RAM))
Geheugenkaart-slot
Voeding
Batterij 1800 mAh
Gegevensnetwerk
4G (LTE)

Alle HTC One X specificaties


Video’s over de HTC One X

Een hands-on van de HTC One X door onszelf geschoten

Will it Bend? iPhone 6, new Moto X, HTC One M8, NL1020 en 5S in de bend-test


Alternatieven van de HTC One X

Scroll de tabel hieronder om meer te zien
Productafbeeldingen zijn op schaal
HTC One X
Apple iPhone SE (2020) (A2275)
Apple iPhone 8 (A1863)
Apple iPhone 6s (A1633)
Sony Xperia XZ2 Compact
 Huidig product    
Android4.0 (Ice Cream Sandwich)
8.0 (Oreo)
Kleurenbeeldscherm4.7 inch, TFT4.7 inch, IPS4.7 inch, IPS4.7 inch, IPS5.0 inch, IPS
Camera8 MP12 MP12 MP12 MP19 MP
Processor1.5 GHz, NVIDIA Tegra 3, quad coreApple A13 BionicApple A11 Bionic, quad core1.8 GHz, Apple A9, dual coreQualcomm Snapdragon 845, octa core
Selfiecamera1.3 MP7 MP7 MP5 MP5 MP
Intern geheugen32 GB (Opslaggeheugen), 1 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 256 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen)256 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 2 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 16 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 2 GB (Werkgeheugen (RAM))64 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))
Geheugenkaart-slot
Batterij1800 mAh1821 mAh1821 mAh1715 mAh2870 mAh
4G (LTE)

Volledige vergelijking HTC One X en deze alternatieven of vergelijk met andere modellen


Vragen en antwoorden over de HTC X