Apple valt over Samsung's S Voice

· 3 reacties


Deze valt onder de noemer "die zagen we aankomen". De spraakbesturing S Voice waarmee Samsung's nieuwe Galaxy S III is uitgerust valt bij Apple niet in de goede smaak vanwege de gelijkenis met het eigen Siri. Een verbod wordt geëist.

Leek de Galaxy S III eindelijk eens niet op de iPhone vallen de heren uit Cupertino wel over iets anders. Ditmaal gaat het om S Voice, de spraakgestuurde bediening waarmee je het weer kunt opvragen, afspraken kunt inplannen en personen kunt bellen. Niet dat spraakgestuurde bediening iets nieuws is, het gaat Apple vooral om de gelijkenis in de interface. Op basis hiervan vraagt het een importverbod op de Samsung Galaxy S3 voor de VS.

S Voice vs Siri
S Voice vs Siri: fight!

Samsung kan een Amerikaanse uitstel niet gebruiken. De reden waarom we het toestel namelijk niet begin dit jaar op het MWC zagen was om de Europese lancering nagenoeg gelijk met die van de Amerikaanse te laten verlopen. Het bedrijf zag met de S2 heel wat potentiële kopers overstappen op de iPhone 4S die daar eerder op de markt verscheen. De S3 is hier al verkrijgbaar in de kleuren Marble White en Pebble Blue.

Bron: FOSS patents


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S III i9300

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S III i9300


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel