iPad boet aan populariteit in dankzij grotere iPhones


Misschien hebben we wel de ware reden gevonden waarom iPhones al die jaren zo klein bleven. De iPad schijnt namelijk na de introductie van de grotere iPhone 6 en de nog grotere iPhone 6 Plus stukken minder gebruikt te worden.

Dat is de uitkomst van lees-app Pocket. Zij keken naar gebruikers die zowel een iPhone als een iPad bezitten. En wat blijkt; mensen met een iPhone 5s lezen de ene helft op hun iPhone en het andere deel op de iPad. Bij de iPhone 6 is dat nog maar 28% wat op de iPad wordt gelezen en bij de iPhone 6 Plus pakt nog maar 20% de iPad. De (niet zo verrassende) conclusie is dus; hoe groter het telefoonscherm, hoe meer je hem gebruikt om content te lezen.

iPad iPhone
We laten de iPad steeds vaker links liggen

En schijnbaar gebruiken we dat grote telefoonscherm niet alleen om tekst te lezen, we gebruiken het ook om video te bekijken en we laten ook vaker de tablet er voor thuis. Dit is een trend die al langer gaande is nu telefoons steeds groter worden. De tabletindustrie als een geheel heeft er ook last van. Voor 2014 is dan ook becijferd dat het voor het eerst is dat iPad-verkopen lager zullen zijn.

Bron: Pocket


Prijsvergelijker Apple iPhone 6
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
16 GB Space Grey
€ 189,00 € 189,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel