Eerste reviews iPad Air 2 zijn binnen, zijn over het algemeen lovend


Apple bracht vorige week de twee generatie van de iPad Air uit. De iPad Air 2 is dunner, heeft een helderder scherm en beschikt nu over Touch ID-sensor. Maar wat vindt de schrijvende pers van Apple's nieuwste tablet? Wij sommen de meningen voor je op

De iPad Air 2 werd krap een week geleden aangekondigd, op donderdag 16 oktober om precies te zijn. Apple is altijd wat selectief in wie haar nieuwste producten vooraf mag reviewen. Of hierdoor de uitkomst ook positiever is is moeilijk vast te stellen, feit is wel dat ze het bijna allemaal met elkaar eens zijn. De nieuwe iPad Air 2 is een beest van een machine.

The Wall Street Journal

The Wall Street Journal schrijft dat de iPad Air 2 dankzij z'n antireflecterende scherm een goeie viewfinder is voor de nieuwe 8 megapixel camera. Wel viel de iPad Air 2 tijdens de test op de grond met een barst in het scherm tot gevolg. Erg robuust is hij dus niet. Het vervolgt met te zeggen dat geschoten foto's bijna even goed zijn als die met de iPhone 6 geschoten zijn.

The Verge

Met dat laatste punt is The Verge het niet helemaal mee eens. Foto's zijn wel beter dan de vorige iPad Air, maar qua kwaliteit komt het niet in de buurt van de iPhone 6. Meer zijn ze onder de indruk van de nieuwe A8X-chip. Deze is belachelijk snel al wordt er door huidige games nog niet optimaal gebruik van gemaakt.

Apple iPad Air 2
Onderwerp van gesprek; de nieuwe iPad Air 2

Re/code

Walt Mosberg van Re/code vindt de nieuwe iPads de beste die Apple ooit gemaakt heeft. Alleen vraagt hij zich wel af of dat genoeg is voor hedendaagse gebruikers. De vorige iPad Air zou ook volstaan. Vooral ook omdat de iPad Air 2 slechts een millimeter dunner is en slechts een beetje lichter is.

TechCrunch

TechCrunch kreeg een goudkleurige iPad Air 2 van Apple en was erg te spreken over de nieuwe kleur. Hiermee val je gegarandeerd op en de goudkleur is niet zo overdreven als bij anderen. Zij schrijven verder dat de dunnere Air 2 juist wel een groot verschil is, vooral als je hem lange perioden in je hand houdt.

Engadget

Engadget merkt op dat de dunheid van de iPad Air 2 wel ten koste lijkt te gaan van de batterij. In dagelijks gebruik merkte ze daar niet echt wat van, uit testen blijkt echter dat het uithoudingsvermogen er wel degelijk op achteruit is gegaan.

Maar over het algemeen is iedereen het erover eens dat de nieuwe Apple iPad Air 2 een belachelijk goede tablet is. Wel kun je uit de verschillende reviews proeven dat de vorige iPad Air dat ook al was. Iemand die niet alle mogelijkheden van de A8X-processor wil benutten maar gewoon webpagina's wil surfen, apps wil draaien en mail wil tikken volstaat de iPad Air van vorig jaar. Bovendien is die 100 euro goedkoper geworden! Wie echter maximaal wil gamen en zware grafische toepassingen wil kunnen draaien moet echter gaan voor de nieuwe iPad Air 2. De iPad Air 2 ligt vermoedelijk nog deze week in de winkels.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel