Google Nexus 9 onderworpen aan hands-on


Hij is nog niet beschikbaar voor het grote publiek maar iemand heeft toch al de nieuwe Nexus 9 van Google kunnen testen. De video daarvan is nu openbaar voor iedereen. En wat blijkt? De Apple iPad Air heeft concurrentie!

Ja de Google Nexus 9 is met een scherm van 8,9 inch een tikkeltje kleiner dan het 9,7 inch grote paneel in de iPad Air 2. Al wordt in de video de Nexus 9 vergeleken met de eerste iPad Air. De reviewer prijst het metalen frame van de Nexus 9. Hierdoor voelt alles zeer robuust aan.

Over de stereo luidsprekers aan de voorzijde is hij iets minder te spreken. Deze zouden minder krachtig zijn als op de One (M8) smartphone die ook door HTC gemaakt wordt. De Nexus 9 is de eerste tablet met Android 5.0 Lollipop en in de video is goed te zien dat dat erg soepel draait. Animaties vertonen zonder haperingen en de reactie is direct. Verwacht wordt dat Google vanaf 3 november de eerste pre-orders gaat uitleveren. Ook in Nederland kun je een exemplaar voorbestellen, één met 16 en één met 32 GB geheugen en in de kleuren zwart en wit. Bovendien is er een WiFi-only en een variant met LTE beschikbaar.

Bron: Youtube (CellPhoneUK)


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel