Apple brengt nog dunnere iPad Air 2 met Touch ID uit


Apple heeft tijdens haar najaarsevent de tweede generatie iPad Air aangekondigd. Apple's belangrijkste tablet is met 6,1 millimeter nog dunner dan z'n voorganger en grijpt zelfs de titel van dunste tablet ooit.

Maar de nieuwe iPad Air 2 is niet alleen dunner, het scherm heeft ook een belangrijke update gekregen. En dat komt in de vorm van een antireflecterende laag. Apple claimt een scherm dat 56% minder omgevingslicht weerkaatst. Hierdoor wordt het beeld scherper en kun je het ook buiten beter aflezen.

Anti reflective iPad Air 2

Apple bestede vooral veel aandacht aan de nieuwe camera's in de iPad Air 2. De iSight-camera aan de achterzijde telt nu 8 megapixel met pixels van 1,12 micron groot en een lens met f/2.4 aperture. Naast meer en groter ondersteunt hij nu burst mode, timelapse en slo-mo video. Iets wat nog altijd ontbreekt is een flitser. Ook de camera aan de voorzijde, de FaceTime HD camera, kent een update. Hij heeft een grotere aperture van f/2.2 en vangt daardoor 81% meer licht op. Je kunt burst selfies schieten en de HDR-modus werkt zelfs tijdens het schieten van video.

iPad Air 2 iSight camera

Maar wat de iPad Air 2 vooral uniek maakt is dat het de eerste iPad met Touch ID-sensor is. Hiermee kun je uiteraard zonder toegangscode je iPad unlocken en is het mogelijk om aankopen te doen in de App Store. Binnenin zorgt de nieuwe A8X-processor voor het nodige geweld. Hij bevat 3 miljard transistoren en is volgens Apple 40% sneller dan z'n voorganger. Maar vooral op grafisch gebied blinkt de A8X uit. De GPU is namelijk 2,5x sneller dan z'n voorganger. Dat moet vooral games de nodige snelheidswinst bieden. Qua connectivity is er nu ondersteuning voor 802.11ac met MIMO waarmee je snelheden behaalt tot 866 Mbps. Wie de Cellular-uitvoering aanschaft kan rekenen op 150 Mbits LTE met ondersteuning tot 20 verschillende banden.

iPad Air 2 prices

De Apple iPad Air 2 komt uit in de kleuren Silver, Space Grey en het nieuwe Gold. Geheugenuitvoeringen lopen van 16, 64 naar 128 GB. Prijzen zijn respectievelijk 499, 599 en 699 dollar. Vermoedelijk zijn de euro-prijzen gelijk daaraan. Wie de LTE-uitvoering wil moet daar 130 dollar bij op tellen. De pre-order gaat vrijdag 17 oktober open en Apple is van plan om de eerste iPad Air 2's vanaf volgende week te leveren.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel