Google brengt samen met HTC de Nexus 9 uit


HTC heeft opnieuw de tabletmarkt betreden. Na een jarenlange afwezigheid heeft het de Nexus 9 van Google mogen maken. Een eer en tevens de eerste tablet met het nieuwe Android 5.0 Lollipop.

Dat HTC de volgende Nexus-tablet mocht maken was al langer bekend. Er waren zelfs plaatjes van het apparaat uitgelekt. Het lijkt er alleen wel op dat deze 8,9 inch grote Nexus 9 de Nexus 7 overbodig gaat maken. Google kondigde niets aan wat richting de 7 inch ging.

Google Nexus 9

Naast een display van 8,9 inch groot beschikt de Nexus 9 Google Nexus 9 over een 64-bits processor van Nvidia. Het gaat om de dualcore K1 die op 2,3 GHz draait. Die krijgt 2 GB aan werkgeheugen tot z'n beschikking en kan beschikken over een 6.700 mAh grote batterij. Die camera die iets uitsteekt is 8 megapixel groot en er zit zelfs nog een 1,6 megapixel variant aan de voorzijde. HTC zou HTC niet zijn als er geen stereo geluid in zou zitten. Twee speakers zitten in de voorzijde van het apparaat.

De tablet gaat vanaf 9 november in de pre-order voor een bedrag vanaf $ 399 voor het 16 GB WiFi model. Wil je er onderweg mee mobiel internetten en ga je voor 32 GB dan wordt een bedrag van 599 dollar gevraagd. De Nexus 9 Nexus 9 is verkrijgbaar in drie kleuren; Indigo Black, Lunar White en Sand. Er komt ook een speciaal magnetisch toetsenbord uit die apart verkrijgbaar is.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel