Echte foto’s van Nokia C1 met Android verschenen


Nokia werkt achter de schermen hard aan een terugkeer in de smartphonemarkt. Ditmaal willen ze het met Android-telefoons proberen. Renders van de Nokia C1 doken onlangs nog op, ditmaal mogen we het doen met echte foto's.

We kennen onderstaand toestel momenteel onder de naam Nokia C1. Nu is dit niet de eerste keer dat Nokia dat typenummer gebruikte. Mogelijk moeten ze dus nadenken over een nieuwe naam. Eerder werd al duidelijk dat deze Nokia C1 geen high-end model gaat worden. Nu is het 5 inch beeldscherm niet onaardig maar de HD-resolutie, 8 megapixel hoofdcamera en Intel-processor zeggen iets anders.

Nokia C1 voorkantNokia C1 achterkant

Nokia zou haar eigen Z Launcher bovenop Android willen gebruiken. Dat deden ze ook al met de Nokia N1; een Android-tablet. Nokia mag momenteel nog geen eigen smartphone aankondigen. De verkoop aan Microsoft verbiedt dat. Vanaf 2016 vervalt die clausule en dus kunnen we weer Nokia telefoons begroeten. Overigens valt nog maar te bezien dat als Nokia deze C1 uitbrengt we hem ook hier kunnen kopen. Nokia's tablet zag een vrij bescheiden release die zich voornamelijk op de Aziatische markt richtte.

Bron: Cnmo.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel