Nokia komt mogelijk volgend jaar al met nieuwe telefoons

· 2 reacties


Volgend jaar loopt de voorwaarde af voor Nokia om met eigen telefoons te komen. Dat was een voorwaarde in de overname van de telefoondivisie aan Microsoft. Het bedrijf zou nu al een comeback voorbereiden.

Dergelijke geruchten gaan al langer maar volgens Re/code is het bedrijf, of wat er van over is, druk bezig met enkele nieuwe modellen. Het bedrijf kondigde eerder al een Android-tablet aan, de N1. Het ligt dus erg voor de hand dat het bedrijf met eveneens een Android-telefoon op de proppen komt. Mogelijk zal die door een ander bedrijf gemaakt moeten worden, Nokia bezit immers geen fabrieken meer.

Nokia PureView
Dit maar dan met Android zien we niet snel gebeuren

De vraag is tevens wat Nokia nog iets in de melk te brokkelen heeft. De laatste Nokia-telefoons waren juist onderscheidend door de PureView-cameratechniek. Die afdeling ging echter over naar Microsoft en dus zal het met iets anders moeten komen. Het gevaar is dus dat toekomstige Nokia-telefoons gemiddelde Android-modellen zijn waarvan er dertien in een dozijn zitten. Immers, Nokia's N1 Android-tablet maakte ook niet meteen een onvergetelijke indruk.

Bron: Re/code


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel