Nokia CEO sluit toekomstige Nokia-telefoons niet uit, maar dan niet van Nokia


Deze cryptische zin komt uit de mond van de huidige CEO van Nokia. We hebben het dan over het deel dat overbleef na de overname van de telefoontak door Microsoft. Nokia zelf zal geen nieuwe telefoons maken maar het sluit niet uit de naam te licenseren.

Nokia realiseert zich dat haar bedrijfsnaam nog steeds bij veel mensen een belletje doet rinkelen. En dat gegeven is geld waard. Waarom zou het bedrijf daar dus niet van profiteren? Het bedrijf zou andere bedrijven het recht kunnen geven de Nokia-naam op hun producten te plakken. Dit is eigenlijk niets nieuws; Philips doet dit al jaren met Chinese bedrijven.

Nokia CEO Rajeev Suri
Mogelijk binnenkort weer consumentenproducten van 'Nokia'

De exacte woorden van Rajeev Suri zijn; "We are not looking to a direct consumer return to handsets per se", gevolgd door "we will return to the consumer world". Eerder nog ging het hardnekkige gerucht dat Nokia in 2016 weer met een eigen telefoon zou komen, mogelijk onder Android. Het contract met Microsoft verbiedt Nokia om voor 2016 met een Nokia-telefoon te komen maar daarna vervalt die voorwaarde. Die plannen lijken met deze uitspraak voorlopig van tafel te zijn.

Bron: Zdnet.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel