Apple reageert laconiek op ‘Masque Attack’


Het heeft de PR-machine van Apple weer eens behaagd om te reageren op iets. Ditmaal het iOS-lek wat bekend is komen te staan als ‘Masque Attack’. Apple's antwoord; er zijn ons geen klanten bekend die erdoor getroffen zijn. Het lek wordt dus niet gedicht.

Het is weer een opmerkelijke reactie die zich misschien het best laat vertalen als; als het kalf verdronken is dan dempt men de put. Tot die is er niets aan de hand. Een soortgelijke benadering had Apple voor 'bendgate'. Er waren slechts 9 klanten bij Apple bekend dus viel het allemaal blijkbaar wel mee, zo was de officiële lezing. Inmiddels is bekend dat vele klanten erdoor getroffen zijn.

iOS security warnings
Bij dit soort meldingen moeten alle alarmbellen afgaan!

Met 'Masque Attack' is het mogelijk om buiten de App Store om een bestaande app op je iPhone te overschrijven. Als die nieuwe app zich voordoet als je oude app dan zou je gevoelige informatie kunnen afgeven zonder dat te realiseren. Voordat het zover is moet je wel enkele waarschuwingen genegeerd hebben die standaard in iOS zijn ingebouwd. Het is dus altijd raadzaam de meldingen goed te lezen alvorens op 'akkoord' te klikken. Apple wijst hier in z'n reactie ook op. Dat wil niet zeggen dat ook Apple z'n verantwoordelijkheid dient te nemen in dit lek.

Bron: iMore.com


Prijsvergelijker Apple iPhone 6

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel