Onderzoekers stuiten op iPhone-virus


Normaal gesproken zijn Apple-producten gevrijwaard van virussen. De computers hebben voor criminele te weinig marktaandeel en de iPhone en iPad zijn dankzij de App Store vrijwel helemaal dichtgetimmerd. Toch is er nu een iPhone-virus gevonden.

Het virus heeft de naam WireLurker en wordt dankzij de computer van de gebruiker geïnstalleerd op de iPhone of iPad. Het maakt hierbij niet uit of de telefoon van een jailbreak is voorzien of niet. De besmetting gebeurt dankzij een provisioning-certificaat dat normaal gesproken gebruikt wordt door bedrijven om iPhones van medewerkers te voorzien van een bedrijfstoepassing buiten de App Store om. Hackers hebben nu een manier gevonden om dit ook voor malware en virussen te doen.

iPhone malware virus

Erg veel doet WireLurker momenteel nog niet. Het is echter niet ondenkbaar dat anderen die op WireLurker geïnspireerd zijn dat wel doen. Momenteel zouden vooral in China enkele honderd duizenden telefoons besmet zijn. iPhone-gebruikers hier hoeven niet meteen te vrezen voor de gevolgen. Het overbrengen gebeurt alleen als de iPhone via USB aan de computer verbonden wordt, bijvoorbeeld voor het overzetten van muziek. Omdat steeds meer mensen vanuit de cloud werken komt dat steeds minder vaak voor.

Bron: Palo Alto Networks


Prijsvergelijker Apple iPhone 6

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel