Microsoft Lumia 940 vlaggenschip krijgt mogelijk 5,2 inch groot scherm


Nu de lancering van Windows 10 dichterbij komt zwellen ook de geruchten rondom een nieuw vlaggenschip aan. Voorlopig noemen we dit nieuwe toestel de Lumia 940 en nieuwe geruchten spreken nu over een 5,2 inch groot scherm.

Windows 10 biedt ondersteuning voor allerlei nieuwe hardware. Denk dan aan octa-core processors en Quad HD-schermen. En met een gerucht dat spreekt over een 5,2 inch scherm ligt die nieuwe hogere resolutie wel erg voor de hand. Toch is het nog niet zeker want de bron spreekt voorlopig alleen over een 5,2 inch display. Microsoft gebruikt in haar instapmodellen en mid-range modellen steeds vaker 5 inch schermen en dus moet het vlaggenschip wel met iets beters komen.

Lumia 930 Cortana
Nou een nieuw high-end Windows-toestel zou mooi zijn!

Naast een 5,2 inch display wordt gedacht aan een camera tussen de 24 en 25 megapixel. Qua selfiecamera wordt rekening gehouden met minstens 5 megapixel. Dat allemaal om de concurrentie bij te blijven. Mogelijk kent het nieuwe Lumia-vlaggenschip ook een pen-invoer zoals we die op de nieuwe Surface 3 en Surface 3 Pro zien. Naast een Lumia 940 zou er ook een Lumia 940 XL in ontwikkeling zijn met een nog groter 5,7 inch beeldscherm. We wachten nieuws over een mogelijke opvolger van de Lumia 930 gespannen af. Het is immers hoog tijd voor een nieuw high-end Windows-toestel.

Bron: NokiaPowerUser.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel