Windows Phone gaat op in Windows 10

· 2 reacties


Vergeet Windows Phone 9. Net zoals Windows 9 is overgeslagen gaan we direct over naar Windows 10. En omdat Windows Phone opgaat in Windows zal ook Windows Phone 9 komen te vervallen. Eén OS to rule them all!

Microsoft wil haar besturingssystemen vereenvoudigen. Het had altijd problemen om de verschillen tussen Windows, Windows RT en Windows Phone uit te leggen. Vanaf versie 10 hoeft dat niet meer want we hebben het dan over slechts één besturingssysteem met één app-winkel. Dit gerucht ging al langer rond en is nu eindelijk door Microsoft bevestigd.

Windows Product Family
Eén besturingssysteem to rule them all!

Microsoft heeft al een demonstratie gegeven van Windows 10 voor PC's en tablets. Hoe het OS er op telefoons uit komt te zien is tot op heden nog onduidelijk al werd wel benadrukt dat er voor telefoons geen desktop-modus komt. Voordeel van één platform is dat ontwikkelaars slechts eenmaal een app hoeven te schrijven, al blijft de exacte technische uitwerking onduidelijk omdat beide platformen op geheel andere hardware draaien (x86 en ARM). Windows 10 is trouwens pas halverwege of eind 2015 helemaal af. Toch kunnen Windows Phones, en dan met name sommige Lumia-modellen, in de tussentijd wel rekenen op de Cyan-update en op den duur de Denim-update.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel