Nokia zoekt toenadering tot Chinese Meizu, mogelijk als voorbereiding terugkeer

· 2 reacties


Nu Nokia haar telefoonactiviteiten verkocht heeft aan Microsoft mag het bedrijf voorlopig geen telefoons onder eigen naam uitbrengen. Het kan echter wel een samenwerking starten met een bestaande telefoonbouwer. En dat lijkt nu te gebeuren.

Want Nokia zou Meizu willen helpen bij de ontwikkeling en verkoop van een nieuwe telefoon. Volgens de geruchten zou het gaan om een variant van de MX4 genaamd de MX4 Supreme. Chinese merken waaronder Xiaomi, Meizu en Oppo zijn sterk in opkomst maar lopen tegen distributie-problemen aan in Westerse landen. Daar heeft Nokia de nodige ervaring mee dus wellicht dat beiden elkaar kunnen helpen.

Meizu MX4 overview
De telefoons van Meizu doen alleen wel ergens aan denken

Het zou tegelijkertijd Nokia kunnen voorbereiden op een terugkeer in de telefoonwereld. Nokia bracht al een tablet onder Android uit dus helemaal verdwenen uit de consumentenelektonica zijn ze niet. Ook een terugkeer in de telefoonmarkt wordt niet uitgesloten, al maakt de Microsoft-deal dat vooralsnog onmogelijk. Pas in 2016 mag Nokia weer onder eigen naam telefoons uitbrengen. Tot die tijd zou de Meizu-deal als opwarmertje gebruikt kunnen worden. Nokia zou de expertise van Meizu sowieso kunnen gebruiken, veel medewerkers zijn mede met de telefoonkennis overgenomen door Microsoft of opgestapt.

Bron: Techweb


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel