Samsung Galaxy S6 verliest mogelijk waterdichtheid


Samsung voorzag de Galaxy S5 nog als eerste vlaggenschip van een waterdichte behuizing. Opmerkelijk want voorheen brachten de Koreanen altijd nog een aparte waterdichte uitvoering uit. Dit jaar grijpt men mogelijk terug op deze strategie.

Misschien zijn er mensen die het jammer vinden want een waterdichte Galaxy S5 was in sommige gevallen wel handig. Toch zijn er maar weinig mensen die hem juist vanwege die eigenschap hebben aangeschaft. Het is tenminste niet in de verkoopaantallen terug te zien. En omdat een water- en stofbestendige behuizing extra kosten met zich meebrengt stapt Samsung mogelijk af van deze strategie.

Samsung Galaxy S5 Active
De Galaxy S5 Active is net zo water- en stofbestendig als de S5

Dat is althans de voorspelling van een Italiaanse bron. Ook denkt hij dat de S6 Edge met het scherm tot over beide randen gebogen ook niet waterdicht zal zijn. Het klinkt aannemelijk en de kans is groot. Zelfs van de Galaxy S5 bracht Samsung nog een 'Active'-variant uit die qua IP-certificering niets verschilt. Qua marketing hoeft er dus niet veel veranderd te worden.

Materiaalkeuze Galaxy S6

Aan de toekomstige materiaalkeuze van de Galaxy S6 zal het in ieder geval niet liggen. Volgens de laatste geruchten zullen die bestaan uit zowel metaal als glas. Ook Sony lukt het om van die twee materialen waterdichte telefoons te maken. Toch raden we je aan om nog even te wachten met conclusies trekken totdat Samsung de Galaxy S6 uit de hoge hoed tovert. Naar alle waarschijnlijkheid gebeurt dit tijdens het MWC komende maart in Barcelona.

Bron: Webtrek.it


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S5

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S5


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel