Microsoft brengt mogelijk Windows Phone met volledig toetsenbord uit


De QWERTY-slider, een telefoon met uitschuifbaar toetsenbord komt mogelijk terug. Microsoft zou een Windows Phone met een dergelijke vormgeving mogelijk al tijdens de presentatie van Windows 10 op 21 januari willen tonen.

De telefoons met volledig toetsenbord zijn nagenoeg volledig uit het straatbeeld verdwenen. Reden is de perfectionering van het touchscreen, de nauwkeurigheid en vooral de grootte ervan. Daar kan bijna geen fysiek toetsenbord tegenop. Toch zijn er mensen die terugverlangen naar die tijd waarbij je een volledig toetsenbord van achter je telefoon kon wegschuiven. Meestal zijn dit de wat meer zakelijk ingestelde mensen, een doelgroep die Microsoft mogelijk wil aanspreken.

Windows Phone QWERTY Sony Ericsson Julie
De nooit uitgekomen Windows Phone van Sony (Ericsson)

Overigens zijn de exacte woorden van de bron een 'phone-laptop hybrid' waarmee in het algemeen een QWERTY-slider bedoeld wordt. Nokia had grote ervaring met dergelijke vormgevingen, denk aan de E7 en natuurlijk de iconische Communicator. De enige Windows Phone met een uitschuifbaar toetsenbord was de Dell Venue Pro. Ook Sony Ericsson stond op punt een Windows Phone 7 met volledig toetsenbord uit te brengen; de Julie. Dat toestel is echter nooit uitgekomen. Overigens zag Nokia het ook nooit zitten om een Windows Phone met toetsenbord uit te brengen, begin 2013 lieten zij doorschemeren dat men geen rekening hoefde te houden met een dergelijke Lumia.

Windows 10 for phones

Microsoft heeft al wel wat details vrijgegeven over Windows 10; het besturingssysteem dat zowel op PC's, tablets als telefoon moet draaien. Demonstraties zijn zelfs gegeven. Alleen hierbij is nooit een telefoon getoond. Onduidelijk is dus nog hoe Windows 10 er op een telefoon uit komt te zien. Woensdag 21 januari krijgen we daar ongetwijfeld meer van te zien. Dan krijgen we vermoedelijk ook een tijdschema wanneer de eerste updates te verwachten zijn. Een toestel dat hoe dan ook een Windows 10-update krijgt is de eigen Lumia 532. Microsoft laat op haar eigen website weten dat dit toestel 'Windows 10 ready' is.

Bron: The Information


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel