Microsoft kondigt mogelijk eerste Windows 10-telefoons aan in januari


Microsoft is voornemens om in januari meer te gaan vertellen over Windows 10. Dat nieuwe besturingssysteem moet zowel op PC's, tablets als mobiele telefoons draaien. Intussen hebben we al wel enkele previews gezien maar nog niet op een telefoon.

Daar komt mogelijk dus in januari een einde aan. Tot op heden is het puur speculeren hoe Windows 10 er op telefoons uit komt te zien. Het is dan ook goed mogelijk dat we de eerste telefoons gaan zien die met Windows 10 worden uitgerust. Microsoft maakt inmiddels eigen telefoons en sommige high-end Lumia-modellen zijn eigenlijk al aan vervanging toe.

Windows 10 family
De Windows 10-familie met links de telefoons

Dit event moet eind januari plaatsvinden en daar zal Microsoft ook meer vertellen over de functies van Windows 10. Microsoft is ook aanwezig op de CES-beurs begin januari maar daar worden geen aankondigingen op het gebied van Windows 10 verwacht. Microsoft kondigde eind september aan dat de volgende versie van Windows 'Windows 10' gaat heten en in "begin 2015" uit zal komen. Tijdens die bespreking werd kort genoemd dat zowel PC's, tablets als mobiele telefoons het besturingssysteem moesten draaien maar onduidelijk was nog hoe precies. Hopelijk krijgen we daar eind januari duidelijkheid over.

Bron: The Verge


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel