Configuratiebestand ‘verraadt’ 2K-scherm en 64-bits processor voor Samsung Galaxy S6


De User Profile is uitgelekt van de Samsung Galaxy S6. Zo'n bestand is niet alleszeggend, het kan nog veranderen en is niet altijd 100% betrouwbaar. Toch bevestigt het eerdere geruchten en tellen al die enkele 'bewijsjes' samen op.

Voor wat het waard is vertelt dit User Agent Profile-bestand ons dat de opvolger van de Galaxy S5 is uitgerust met een Quad HD-scherm en een 64-bits processor. Nu hebben we soortgelijke geruchten al eerder voorbijzien komen. Ondanks dat dit bericht het ons niet vertelt wordt er vanuit gegaan dat het schermformaat van de S6 uitkomt op 5,5 inch. Samsung's nieuwe vlaggenschip wordt dus geen kleine jongen. Qua processor ook weinig verrassingen. Een 64-bits processor lag in de vooruitzichten en daarmee valt de keuze óf op een Snapdragon 810 óf een eigen Exynos-chip.

Samsung Galaxy S6 User Agent Profile

Een recent bericht vertelt ons dat Samsung tussen de 80 en 90% van de Galaxy S6 wil uitrusten met een eigen Exynos-processor, mogelijk de Exynos 7420. De rest zal van de Snapdragon 810 voorzien zijn. Op dit moment liggen de verhouding bij de S5 precies andersom. Samsung zou zich zorgen maken over de levering van de Qualcomm-chip. Die zou oververhittingsproblemen hebben bij intensieve taken. Samsung zou het zekere voor het onzekere willen nemen en dan toch gaan voor haar eigen processor. Qua camera's komen we bij de Galaxy S6 mogelijk uit op een 16 + 5 megapixel camera. Mogelijk kiest Samsung weer voor een camerasensor van Sony, mogelijk de IM240 net als in de Galaxy Note 4. We verwachten de lancering van de Galaxy S6 begin maart van dit jaar.

Bron: Techtastic.nl


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel