Verbeteringen LG G4 vooral te vinden in scherm en camera


LG kondigde de G3 in mei van 2014 aan dus een release van de G4 kan nog wel een half jaar van ons verwijderd zijn. Toch zijn er al geruchten over het nieuwe vlaggenschip van LG. Veel goede eigenschappen blijven, en sommige gaan er licht op vooruit.

Te beginnen met het scherm van de LG G3. LG was één van de eersten die een Quad HD-resolutie toepasten. Het resulteert in een ongelofelijke PPI van 534 wat vrijwel onmogelijk is om met het menselijk oog waar te nemen. Heel erg vinden we dan niet want het beeld is ontzettend scherp ook van dichtbij. Het enige nadeel van dit paneel is de grootte ervan, dat is althans onze beleving tijdens onze test. Een paneel van 5,5 inch is gewoon erg groot.

LG G3 overview
Huidige LG G3 krijgt kleine verbeteringen

LG lijkt daar bij de G4 wat aan te gaan doen, zonder in te boeten op het aantal pixels. Volgens dit gerucht wordt de G4 uitgerust met een 5,3 inch paneel. Een lichte krimp maar misschien net genoeg om een gevoelsmatige compacte telefoon te krijgen. Een ander gerucht gaat over de camera. LG voorzag de G3 van een 13 megapixel camera met laser autofocus. De resultaten daarvan zijn erg goed. LG hoopt de G4 te voorzien van een 16 megapixel exemplaar. Dat hoeft niet meteen een verbetering op te leveren, daarvoor zullen we de fotoresultaten moeten afwachten. LG kondigde eerder nog een 20 megapixel camerasensor aan waarvan verwacht werd dat deze in de G4 terecht zou komen.

Snapdragon 810

Ook aanwezig in de LG G4 is de Snapdragon 810-processor; dezelfde als in de recentelijk aangekondigde LG G Flex 2. Dit nieuwe vlaggenschip van Qualcomm moet voor nog hogere snelheden en verbeterde performance zorgen. Net als bij de G3 zal er 3 GB aan RAM zijn om mee te rekenen. Al met al prima verbeteringen waarmee LG hoopt nog meer marktaandeel te winnen in 2015.

Bron: Techmaniacs.gr


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel